Reklama

Reklama

Máří Magdaléna

  • Velká Británie Mary Magdalene (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Film Máří Magdaléna je autentickým a lidským portrétem jedné z nejosudovějších žen v dějinách lidstva. Biblický příběh líčí osudy Máří (Rooney Mara), mladé ženy hledající nový způsob života. Máří natolik svazují každodenní rituály, že zavrhne svou rodinu a přidá se k novému společenskému proudu, který vede charismatický Ježíš Nazaretský (Joaquin Phoenix). Brzy se stane srdcem tohoto hnutí a po Ježíšově boku se vydává na cestu, která vede do Jeruzaléma, k osudovým událostem, jež jsou základním kamenem naší civilizace. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 9

Recenze (189)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Předně: Joaquin Phoenix je v roli Krista famózní! Takto si ho představuji. Démonický, charismatický, na hranici šílenství a navíc živočišně přítažlivý. Už jen kvůli němu stojí film za shlédnutí. Celkově: Roony mě přesvědčila a bavila, dokonce se dá napsat, že se mi líbila. Celý příběh je inteligentní, logicky vystavěný, samozřejmě předpokládá aspoň jakous takous znalost když už né přímo Bible, tak historie, ale řekla bych, že by mohl být schůdný i pro ateistu. Hudba Johannsona je tradičně vynikající, škoda ho, veliká škoda.... Vyhovovalo mi komorní pojetí a líbila se mi dobrá kamera. Závěrem chci vyzdvihnout, že se snímek obešel bez padesáti litrů prolité krve, (jak jsme mohli přes dlaně na očích sledovat ve filmu Umučení Krista) a také docela zajímavé vykreslení postavy Jidáše. Mezi filmy k danému tématu patří jistě mezi to nejlepší, co bylo natočeno. Samozřejmě na Život Briana to nemá. K postavení žen v době raného křesťanství: někteří historikové se domnívají, že zpočátku šířili víru jak muži, tak ženy. Dokonce, že ženy vedly i mše. Církev toto samozřejmě popírá, neboť je jasné, že jim představa žen, které mají rodinu a mužů, kteří také chtějí mít rodinu celá staletí neseděla ekonomicky do krámu. Zavedl se tedy celibát a ženy -kněžky se označily za nesmysl. Přestože feministickým hnutím naprosto opovrhuji, osobně mi úloha žen v raném křesťanství smysl vcelku dává. Takže v pohodě. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jošua ben Pantera a sociálna pracovníčka z Magdaly, tak to je veľká dvojka! Väčšia než Rómeo a Júlia, Tristan a Izolda, väčšia než Bonnie a Clyde. Film začína sľubne. Vykresľuje problematickú rozorvanú dušu plnú spirituality a túžiacu po niečom hlbšom, hľadajúcu a neustále rebelujúcu. Vizuálna stránka bezchybne minimalistická, zo všetkého akoby vyžaruje svetlo. Ak by to takto pokračovalo aj ďalej, najvyššie hodnotenie by bolo zaručené. Lenže nie, ono to nakoniec spadá do šedého priemeru a ak film na túto tému neprichádza s niečím novým, tak už proste nemá čím zaujať. Čo s filmom, ktorý si nedokáže udržať pozornosť až do konca? Čo s knihou, ktorá po sto stranách prestane byť zaujímavá? Nič, len vyhodiť, na nič nie je súca. Hoci sa touto témou zaoberám hlbšie, dalo sa to dopozerať len tak-tak. Pár informácií v záverečných titulkoch sa nakoniec ukázalo byť asi najväčším prínosom tejto dvojhodinovky. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čistá, skromná a přesto audiovizuálně dechberoucí podívaná. Nahlédnutí do Ježíšova života z pohledu Máří, navíc údajně s maximální možnou historickou přesností. Od samého počátku maximálně vtahující, emocionální, lidské. Vyřčené myšlenky mě dokázaly oslovit a to i navzdory mému spíše negativnímu postoji k jakémukoli náboženství. Pohled Rooney Mara je tradičně hypnotický, Joaquin Phoenix i přes ne zcela tradiční ježíšovský look jede na doraz a svým charisma by dokázal strhnout nejednoho člověka. Nebudu si hrát na znalce Bible a kvalitu pochopení sdělení si snad ani hodnotit netroufám. Za mě je to především perfektní filmařina, dechberoucí soundtrack a procítěné herecké výkony, díky kterým hodnotím takhle vysoko. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Keď už je dnes ten pekný kresťanský sviatok tak som si pripomenul aspoň takto tento snímok. Aj návštevou kostola v mojom meste, po dlhej dobe. Bohužiaľ som nenašiel inakší film ktorý by som nevidel. Ale na tento si pamätám veľmi málo. Určite je ale na tejto databáze podhodnotený, lebo patrí k tým lepším kresťanským filmom. Rád si ho niekedy pozriem znova. 4* ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $10,940,439▐ Len taká ľahká kresťanská skoro artová konverzačka, dokonca miestami aj také dúmavé, skoro filozofické, taktiež nejaká ta snaha o vizuálne kúzlo ale všetko len tak na pol plynu účinné. Takže tak trochu hra na umenie bez skutočného srdca. /50%/ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 3. října 2016 do 2. prosince 2016 v Itálii (Apulie, Sicílie, Matera a Neapol). (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. února 2018 v Národní galerii v Londýně. (BMW12)

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama