Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (255)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Psal jsem to už minule, ale musím to napsat znova. Laugier to má hrozně těžké, protože po Mučednících prostě nemůže točit "normální filmy", musí být vždy o kus víc meta, o kus víc progresivní, o kus víc subverzivní. Ani Ghostland nezapře až křečovitou snahu splnit všechny nároky, které kdyby nebyly naplněny, tak by Laugier prohrál - nároky, které jsou kladeny na málokoho dalšího. Kdyby ten film nebyl tak nesmírně zatížený a mohl se chvílemi nadechnout, tak by byl příjemnou, důmyslnou žánrovkou. Ale protože tou být nesmí, má poměrně málo manévrovacího pole. A končí jako mechanická a po první třetině i odhadnutelná snaha o nemožné. 3 a 1/2 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po famóznom "Martyrs", spackal Pascal nijak mimoriadne výrazný, vraj thriller "The Tall Man", a tak moje očakávania v podobe "Ghostland-u", boli minimálne "nijaké". Titulok nezavádza, dokonca by som povedal, že je dokonalým vyobrazením toho, čo sa v tomto snímku odohráva. Rozoberať to však nebudem, lebo rovnako ako "ricci.s", aj Ja som názoru, že bez "spoilerovania" by to skrátka nešlo. Samotný snímok je voľne dostupný v ruskom jazyku, čiže tí, čo sa na ZŠ pred desiatkami rokov učili horšie ako ostatní, budú v menšej výhode ;) Čo sa filmu týka, ide skutočne o veľmi slušnú hororovú zábavu pre "dospelých", no rozmýšľam nad tým, čo také mimoriadne "Ghostland" ponúka, čo by som už predtým niekde nevidel. A viete čo? Na nič som neprišiel .. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Od Ghostlandu nečakajte žiadnu stokrát videnú ducharinu. Názov filmu síce môže byť dosť zavádzajúci, no v príbehu o nahnevaných duchov veru nepôjde. Snímka už behom prvých 15 minút naberá poriadne grády, čo je pri hororovom žánre príjemnou výnimkou vybočujúcou z radu. Na prelínanie realít sa spočiatku pozerá skutočne dobre, no po nejakej dobe si na to zvyknete. Osobne som však dokázal len veľmi sťažka prekúsnuť výslovnú nereálnosť zápletky, kedy za dlhú dobu nikomu zo susedného okolia či blízkej rodiny neprišlo divné, že v inklinovanom dome žije ktosi úplne iný a po pôvodných majiteľoch sa prepadla zem. Za atmosféru a originalitu dávam napriek spomínaným negatívam slušné 4*. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že se nám Laugier začíná trochu cyklit a už i o jeho duševním zdraví lehce pochybuju. Ghostland je totiž již snad třetí film, ve kterém si libuje na věznění a ubližovní slabším. Pokud pominu koncentrovanou nudu v podobě The Tall Man, máme tu kultovní dílo Martyrs, které je glorifikováno napříč věkovými skupinami i třídním zařazením. S Martyrs mám dávný problém, protože podobné samoúčelné násilí bez určité "hororové" atmosféry, mi příjde krajně odpudivé. Respektive, viděl jsem už kde co, ale Martyrs jsou natočeni tak zvláštně surově, že mi to až dělá problém. Díky Ghostlandu se trochu vyjasňuje koncept autorova vnímání násilí na druhých. Stejně jako třeba Trier má evidentní problém se ženami, Laugier se ukájí v ubližování bezbraným, přičemž společným rysem je únost, věznění, mučení, netvoření, zohavení. Tam, kde není dostatečná kreativita, tam si pomůže teatrálním až cirkusáckým feelingem, neboť za něj se dá schovat leccos. Díky nadšeným recenzím jsem chtěl dát režisérovi další šanci, ale vypadá to na můj trvalejší problém s jeho vyjadřovacími prostředky. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ty kokos, tak tohle byl pro jednou fakt intenzivní a nechutnej horor. Napětí se buduje svižně, události se dějí hodně rychle, hodně se tam řve a utíká. Nervy diváka jsou na pochodu a vysvobození přichází jen zřídka. Je tam teda podivným způsobem zakomponovaná hromada klišé a už trochu otravných hororových stereotypů (freak house, panenky, ice cream truck,..), ale je to zmáknuté neokoukaným a svěžím dojmem. A hlavně tu existuje i něco jako scénář. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)
  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama