Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (255)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor roku. A to nejen proto, že je to spíš ukrutný psychologický peklo než lacinej lekačkovej festival, ale hlavně protože tam funguje i milión dalších důležitejch věcí. Herečkám bezvýhradně žeru každou scénu, jejich výrazy v obličejích totiž skutečně reflektují hrůzu. Nemá to jedinou zbytečnou dialogovou linku navíc, na pedál se šlape i v zdánlivě odpočinkových momentech. Je to celý zdravě mysteriózní a překvapuje to - zas a znova. Hudba je výrazná, ale neruší... Fakt bych mohl superlativy psát do aleluja. Nadšení jako kráva. P.S. Nečtěte si o čem to je, žádný trailery ani galerii. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Drsný a intenzivní survival horor, pokoušející se ozvláštnit/obměnit velmi prosté schéma home invasion filmů. Na jedno zhlédnutí ta hra s divákem funguje obstojně (hlavně v první polovině), ale na konci si uvědomíte, že jako celek je to vlastně jen o trochu méně banální než většina ostatních tematicky spřízněných filmů. V Mučednících a Tajemném muži si Laugier pohrával s žánry i diváky přeci jen zajímavěji (i když bych s jistotou netvrdil, že jsou to celkově lepší filmy). V případě Ghostlandu ale bohužel momentálně nevidím žádný silnější důvod pro další projekci. 70 % ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Sice slabší čtyři, ale Ghostland vyvolává celkem nepříjemné pocity a je na každém z nás jak je pobere a kdo je jak zvrácený, co ještě člověk unese a co už je na něj moc. Zkrátka se tu skrývá dost momentů, ze kterých se úplně komfortně cítit nebudete a ze začátku budete možná trochu zmatení, ale pak vyjde vše najevo jak to teda je. :D ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je mi to sympatické a programově mám snahu tomu naddržovat (protože stále věřím ve zmrtvýchvstání francouzské nové vlny), s lítostí musím konstatovat, že se mě to nedotklo snad v žádném nabízeném směru... Snaží se to těžit z dějového twistu jenž je v zásadě dávno vytěžený.. Veškeré rádoby divné kulisy a rekvizity (starý barák kdesi v jižanském zapadákově, plný panenek a starých bizarností) jsou už skrz moderní horor tak ohrané, že působí nenápaditě a sterilně ("Tohle je jak barák Roba Zombieho"). V násilnostech se Laugier drží až nepochopitelně při zemi. I zde schází jakýkoliv nápad, snaha překročit hranici či snad jen účelově provokovat.. Technicky a herecky to není vůbec špatné, ale jinak je to jen zklamání. Před dvaceti lety by to byl možná zlom v kinematografii, ale dnes už filmaři musí vsadit vic na kvalitní scénář než na efektní (dnes už neefektní) hry se zvraty a vypravěčskými fintičkami. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Stupidní sračka, s nesympatickým obsazením a dementním dějem, v němž snad každá druhá scéna končí tak, že se to hlavní postavě vlastně jen zdálo (což je asi to nejohranější scenáristické klišé a zřejmě to zde mělo diváka znejisťovat, ale je to prostě jen otravné). Nebavilo mě to a už po pár dnech rychle zapomínám, o co tam šlo, což je vlastně jen dobře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)
  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)

Reklama

Reklama