Reklama

Reklama

Ghostland

  • Austrálie Incident in a Ghostland (více)
Trailer 2

Beth a Vera jsou sestry, které se společně s matkou stěhují z města na venkov, kde zdědily po tetičce dům. Beth se věnuje vymýšlení a psaní hororových povídek. Zato Vera je teeneger jak se patří "do větru". Proto je matka musí krotit na každém kroku, protože jsou věčně v sobě. Na benzínové pumpě si v novinách přečtou, že v okolí řádí vrah. Ten navštíví i jejich dům, protože ho Vera vypočítavě urazila grimasou na silnici, když je předjížděl. Nyní musí sestry spojit síly, aby porazily společného nepřítele. (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (255)

anderson 

všechny recenze uživatele

S postavami som sa nestotožnil a ich osud mi bol viacmenej ukradnutý. A to je u psychotrileru - pretože o horor sa naozaj nejedná - dosť podstatná chyba. Jediné čo si budem pamätať je retardované škriekanie obézneho bábikofila, ktoré mi dosť liezlo na nervy. Čím si tento film vyslúžil toľkú pozornosť, to naozaj nechápem. Originalitu žiaľ nevidel ani z rýchlika. (20.6.2018) ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pascal Laugier se před deseti lety dostal do povědomí vcelku drsným a brutálním počinem Mučedníci. Jednalo se o těžkotonážní bizár se snahou jít do jakési filozofické roviny. Pro mě ale jaksi bezvýsledně. Na rozdíl Ghostland je sice také extrémní, ale jen o něco méně a navíc s několika dějovými twisty. Ty sice nejsou tak těžké na přelouskání, ale aspoň dokážou maličko příběh osvěžit. Neřekl bych ale tolik, aby se rázem z Ghostland stal kdovíjak výjimečný počin. Krom pěkného domovního interiéru s retro starožitnostmi a tísnivého domácího vězení, které postavám vytvoří párek dvou pošuků, je příběh a scénář dost o ničem. Byla to zkrátka dobře natočená nuda s pár světlými momenty, ale jinak nic víc. Plusem jsou odkazy na Lovecrafta i jeho mihnutí se v jedné snové scéně. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nadpis mierne zavádzajúci, duchárinu nečakať! (Chvalabohu). Matka a dve dcéry sú v úvode prepadnuté dvoma ohyzdnými maniakmi. Jedna dcéra sa z toho dostane, druhá sa úplne zblázni, a keď sa po dlhšej dobe celá rodina stretne pohromade, celé to peklo sa začína odznova. Akákoľvek ďalšia veta k príbehu by už bol veľký spoiler, takže tu to stopnem. A môžem začať chváliť. Laugier ma teraz pomaly až šokoval, pretože som nečakal, že sa vráti k svojim začiatkom. Nie je to síce až taký extrém ako dokonalý Martyrs, ale konečne vyšlo niečo, čo sa k nemu aspoň trochu približuje. Bustillo s Maurym začínajú jasne ťahať za kratší koniec. Nádherné, brutálne, psychologické exploitation v najčistejšej podobe. Bohatstvo, toto som si fakt užil. Vynikajúci, totálne vyšinutí záporáci, fyzický a psychický teror, gore, akcia, krik, naháňačky, všetko tu bolo. Akurát to skončilo až príliš banálne, ale to som ochotný prepáčiť, pretože veľa sa tam už vymyslieť nedalo. Pre mňa zatiaľ tohtoročný top, ale do konca roka je ešte ďaleko. (10 rokov trvalo Francúzom, kým sa zobudili, no som rád, že som sa toho dožil). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný francúzsky horor, ktorý veľmi dlho dokáže klamať telom a v tú pravú chvíľu vyloží karty na stôl a divák tak zostane len hľadieť s otvorenou pusou. Záhadné postavy prinášajúce doslova teror vyvolávajú strach, nedôveru a zúfalstvo. Nič nie je také ako vyzerá a všetko je len klam aj súvislosť s očakávaním. Režisér a autor scenára v jednej osobe si vizuálne s divákom pohráva tak, aby aj u neho prebudil presvedčenie absurdity šialenstva a hrôzy. A to sa mu podarilo výborne, lebo kto sa v tom stratí a nevie ktorá zrovna bije, je na tom úplne rovnako ako tie dievčatá. Veľmi by som vyzdvihol hutnú atmosféru a napätie, ktoré by sa dalo miestami krájať. Herecky veľmi solídne a réžia bezchybná. Do tohto filmu som išiel so značnou skepsou kvôli názvu, ale pozor! Toto chvalabohu nie je duchárčina. Nič nebudem spoilerovať, len odporúčam si o tom filme nič vopred nečítať a nepozerať sa ani na trailer. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Dům plný mnohdy dosti nevzhledných panenek byl super! Panenky do hororu kouzelně patří. Některé jsou roztomilé, ale i ty hezké jsou za určitých okolností děsivé, zvláště když si je v nadměrném množství shromažďuje nějaká takřka anonymní staropanenská osamělá tetka z pátého kolene. Super byly jak porcelánové panny, tak ty umělohmotné. Nesmím zapomenout ani na ty hořkosladké živé, permanentně traumatizované "panenky" Beth a Veru, stylizované do hraček, s namalovanými pusinkami do srdíčka, oblékané do šatiček loutek, které slouží ke hrátkám dvou úchylů a které jednoho z nich děsí, ač jsou zároveň mučeny svými krutě přerostlými holohlavými zhruba tak padesátiletými "dětičkami", co si rádi podávají všechny panenky na mnoho nehezkých způsobů ... A cukrářské auto plné laskomin, které jednomu musí po čase lézt pořádně krkem, k tomu! To se pak dívky snaží pochopitelně uniknout jak se dá, SPOILER: klidně i do šílenství a rozdvojení osobnosti. Kamarádka je stejného názoru, panenky byly fajn, i když jinak horor hodnotí jako uječený a bez myšlenky. Já bych tak přísná nebyla, atmosféra vyhrává na celé čáře, ale souhlasím, že něco tomu přecejen ještě chybí.Kdyby se děj a fantazie trochu rozjely a štouchlo to hlouběji do psychologie všech postav, případně se nějaké ještě přidaly, mohl to být i horor roku. Horory se mi obecně hodnotí dost špatně, takže dávám nejisté tři hvězdy a nevím, jestli časem po druhém shlédnutí nepřidám nebo naopak spíše neuberu. Lhostejný mi není ani konec, jenž je u hororů tak klišovitě oblíben. Zlo a utrpení buď nikdy nekončí, neumírá a stále se vrací nebo je závěr otevřený s možností více interpretací, případně je možnost dvou konců alespoň naznačena. Já jsem rozhodně pro to, aby trápení alespoň párkrát jednoznačně skončilo. To bych však asi porušila pravidla tohoto žánru. Fakt škoda, že se to nerozjelo do pořádné efektní jízdy a zůstalo to jen u průměrného pomučeníčka. Přidala bych k panenkám více rozmanitosti, příběhu a podprahovosti. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Herečka Taylor Hickson se při natáčení zranila o skleněné dveře a kvůli úrazu později zažalovala produkci. (Tomas_TM)
  • Natáčelo se v Kanadě v provincii Manitoba. (bianci)

Reklama

Reklama