Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctové rodinné drama o rodině se čtyřmi dětmi, šílenou matkou a otcem alkoholikem. Tedy rodině, jakých jsou i v civilizovaném světě miliony, čímž jejich příběh postrádá zajímavost. Snaha o poukázání na reálnější životní hodnoty než je zařazení se do komerčního systému světa je jednak ohraná, a zde se navíc míjí účinku, protože má být jejích nositelem v něčem chytrý, ale jinak nezodpovědný troskař alkoholik. Zkrátka jen další postěžování si “podle skutečné události” okolí, jak to měl někdo v dětství těžké. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Rodinu, ktorú dostaneme si veru nevyberáme... od nej veľmi záleží, s akými kartami budeme ďalej v živote hrať. Preto obdivujem ľudí, ktorí sa tejto nepriazni osudu dokázali vzoprieť a niečo so sebou urobili, pretože väčšina ľudí končí úplne opačne ako skončila Jeannette a jej súrodenci. Úplne chápem jej pocity, ktoré mala pri dotieravých otázkach, ktoré sa pýtali na rodinu... Navyše príbeh nesie retrospektívne znaky rozprávania, čo mňa osobne pri tomto type drám baví. Najviac ma oslovila tá detská časť (v niečom pre mňa dosť osobné), tá bola v emotívnej rovine veľmi vysoko. A tú zvyšnú časť úplne s prehľadom vyplnil Woody Harrelson, ktorý mi opäť raz dokázal aký Pán herec to je. Každý jeden záber s ním stál za to, klobúk dole. Silný nadpriemer. 85/100 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zjednodušeně řečeno film vypráví o tom, jak je důležité míti rodinu, ať už je jakákoliv. Druhou věcí je, že k tomuto poznání vede dlouhá cesta. Já vím, že je to další americké kilišé, ale tohle zpracování, pokud pominu úplný závěr, na mě tak nepůsobilo. Herecky zcela v režii Harrelsona a Brie Larson, jejichž střety jsou jímavé i vyhrocené a to vše za zdatné asistence Naomi Watts a dalších. Potlesk zaslouží i představitelé dětských rolí. Emotivní konec, byť předpokládaný a asi i trochu vypočítavý, tomu v mých očích dává procenta nahoru. 90% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Woody Harrelson ako alkáč, ktorý dbá na to, aby i na smrteľnej posteli vypadal dobre. Samotný príbeh sa môže zdať prikrášlený a možno i rozprávkovo neuveriteľný, avšak jeho sila tkvie podľa mňa v skutočnosti, ktorá stála za fotrovým chlastaním. Sám som sa prikláňal ku dvom hviezdičkám, avšak záver filmu, ako i fotografie skutočných hrdinov, ma prinútili ísť s hodnotením nakoniec hore ! ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť, ako sa dá takto fungovať. A zase v tom zohralo rolu umenie. Emócia a nosná myšlienka ma našťastie nezasiahli, preto som si viac užil výkony. Brie je skvelá. A Woody tiež. Im to tak ladilo, také skvelé konfrontácie mali. Tie flashbackové scény som viac-menej pretrpel s nimi a len som krútil hlavou, ako sa dá takto žiť. Divná doba, divný ľudia, skvelé obsadenie a pocit skutočného príbehu to vytiahli na odreté 3 z 5 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama