Reklama

Reklama

Najděte krásu v boji... Pozoruhodný příběh bezpodmínečné lásky natočen podle nejprodávanější knihy pamětí Jeannette Walls. Mladá žena se zamýšlí nad svým životem v excentrické, nekonformní bohémské rodině, která byla zcela nefunkční, přesto však odolná a úzce spojená. Matka (Naomi Watts) byla výstřední umělkyně a otec (Woody Harrelson) alkoholik, ve chvílích střízlivosti však podněcoval fantazii svých dětí, učil je fyziku a geologii a hlavně, nebát se žít svobodně. Mladá Jeannette (Brie Larson) našla odhodlání odejít a vybudovat si vlastní úspěšný život. Vdala se, žije v New Yorku, musí však čelit kritice rodičů, kteří jí vyčítají, že zradila jejich hodnoty... (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

castor 

všechny recenze uživatele

Místy mě napadalo srovnání s výtečným dramatem Tohle je náš svět, kde tvůrci ovšem vykreslovali způsob života, který je odlišný od průměrného modelu konzumní společnosti. Povídání o lesní rodince, kdy šest dítek zoceluje jejich otec, se neuchylovalo k hloupým zkratkám nebo výsměchu. Neplácali o smogu nebo tání ledovců, prostě žili jinak. A žít tak (víceméně) chtěli. I tady máme rodinku se silnou otcovskou postavou. Tak jim prostě odpojili elektřinu. Tak se pořád stěhují. Tak nemají co do huby. Jenže to třetí je už problém. Obzvlášť, když je matinka svéráznou umělkyní, tatík dost hlučným alkoholikem, který se navíc pokouší svým nejbližším pomoci zapomenout na starosti a na chudobu tím, že povzbuzuje jejich představivost nejrůznějšími příběhy. Vyrůstání čtyř potomků v téhle bohémské famílii se zpátečnickými hodnotami není jednoduché, navíc Brie Larson již v dospělosti buduje vlastní život a zpětně vidí, že i to málo, co fungovalo, vlastně nefungovalo. Nebo je to s rodinnými hodnotami nakonec jinak? Dvě hodiny jsou moc, chybí dynamika, nemá to drive, ač je divočák Woody Harrelson boží a ostatní herci velmi slušní. Ve výsledku není moc čím překvapit, navíc se prachbídně pracuje s emocemi diváka. Mohlo se navíc víc věnovat proměně ostatních (nyní dospělých) sourozenců. „Nikdy jsme nepostavili ten skleněný hrad.“ – „Ne, ale užili jsme si jeho plánování!“ ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neviem si predstaviť, ako sa dá takto fungovať. A zase v tom zohralo rolu umenie. Emócia a nosná myšlienka ma našťastie nezasiahli, preto som si viac užil výkony. Brie je skvelá. A Woody tiež. Im to tak ladilo, také skvelé konfrontácie mali. Tie flashbackové scény som viac-menej pretrpel s nimi a len som krútil hlavou, ako sa dá takto žiť. Divná doba, divný ľudia, skvelé obsadenie a pocit skutočného príbehu to vytiahli na odreté 3 z 5 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Štandardný životopisný film v ktorom nám hlavná hrdinka rozpráva o svojom detstve a popritom sledujeme aj líniu v ktorej je už dospelá. Nič extra nové film neprináša. Keď už o tejto rodinke vznikla kniha a film, tak je jasné, že to nebola dokonale šťastná a funkčná rodinka. Rodičia boli akože bohémi s nejakými tými umeleckými sklonmi, ale inak to boli obyčajní šupáci, ktorí sa o nič nesnažili a deti nechávali o hlade. Takých ľudí nemusím a ani nevidím dôvod točiť o nich filmy. Tá snaha hlavnej hrdinky oslobodiť sa od takého spôsobu života nebola podaná príliš strhujúco alebo nejak dojímavo. Jej príbeh ma nechal chladným. 4/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Tuctové rodinné drama o rodině se čtyřmi dětmi, šílenou matkou a otcem alkoholikem. Tedy rodině, jakých jsou i v civilizovaném světě miliony, čímž jejich příběh postrádá zajímavost. Snaha o poukázání na reálnější životní hodnoty než je zařazení se do komerčního systému světa je jednak ohraná, a zde se navíc míjí účinku, protože má být jejích nositelem v něčem chytrý, ale jinak nezodpovědný troskař alkoholik. Zkrátka jen další postěžování si “podle skutečné události” okolí, jak to měl někdo v dětství těžké. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Aj keď v rodine Wallsových často chýbali peniaze, jedlo, stabilné zázemie ... nikdy tam nechýbala láska. Možno preto celý ten ich príbeh vyznieva skôr optimisticky. Ohromné dobrodružstvo, ktoré ale deti prestane baviť, akonáhle dospejú a pochopia, že toto asi nie je správna cesta a zoberú osud do vlastných rúk. Obdivuhodné. Woody ako hlava rodiny, ktorá svojich démonov topí v alkohole, odviedol výbornú robotu. To isté sa dá povedať aj o Destinovi. Už jeho Short Term 12 bolo vynikajúce, a myslím, že aj Jeannette musela byť spokojná s filmovým prevedením jej príbehu. Ja som bola. 4,5* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sú použité originály obrazov maliarky Rose Mary Walls. [Zdroj: bookbub.com] (SkySkye)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět fotky a videa rodiny Wallsových. (griph)

Reklama

Reklama