Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začátek v hospodě plné různorodých nájemných zabijáků mě trošku připomněla Ritchieho v nejlepších letech a režisér na odlehčený tón v dalších minutách zaplať Bůh nerezignoval. Jinak se jedná o přímočarou poctivou akčňárnu plnou solidně nasnímaných rvaček a přestřelek a práci si tu dal někdo i s mluveným slovem, takže přítomní ze sebe nesypou tupé floskule, které jsou v béčkových videoakčňácích obvyklé. Adkinsovi to tady vyloženě sedlo, což se dá říct i o dalších aktérech a mě obvzláště potěšil Ray Stevenson v roli vysloužilého hitmana, toho času majitele hospody. Takhle by to šlo. 80% ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak nám ti chlapci začínají v ksichtech jaksi otékat, čas a stagnující lymfu prostě nezastavíš. Adkins předvádí hereckou statiku a bojový standard, choreograf Tim Man vytvořil koukatelnou přehlídku spousty různých akčních pohybů, leč v určitých momentech vypadají konfrontace nedotaženě, utahaně, párkrát mi přišlo, že se černé Bílé prostě nechce tu nohu natáhnout, možná se začínají zkracovat podkolenní šlachy, ono v padesáti letech se není čemu divit... a fyzično z ručních "přestřelek" taky úplně necáká, rány viditelně končí trajektorii pár centimetrů před cílem a je to dost zřejmé. Příběh je inovativní asi jako denní režim křečka v kolečku, ale zase se najde pár brutalit z ranku Mortal Kombat - Finish him! Martyn Ford dostal od Adkinse už podruhé přes půlmetrovou tlamu, vůbec nechápu proč tvůrci Jurského světa oživují dinosaury pomocí cgi, když jim jeden učinkuje ve filmech s Adkinsem. Pocitových 50%, na jedno shlédnutí se to v pohodě dá, ale opakovaně se k tomu asi nemám důvod vracet... ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Viděno s Anglickými titulky. Teda, ten kdo ty titulky dělal, byl hodně divnej, protože spoustu frází bylo pojatých jinak a i skladba vět nebyla taková, jak jí prezentují dialogy :-) Scott Adkins určitě není herecký talent, nechybí mu však charisma, je to sympaťák od pohledu a v tomhle filmu působí jako klasickej drsňák, jezdí na motorce, chodí v kožené bundě, schopnosti využívá maximálně a v pěkných monologách vydatně hláškuje. Jemně komiksové prvky dodávaj filmu trošku ojedinilou atmosféru, navíc jsem rád, že i v současnosti vznikaj akční béčka jak z 80's/90'. Hudba hraje po celej film, krásně se poslouchá a akčních scén tu je hodně. Padne pár výstřelů, několik menších explozí, hlavně jsou zde však souboje v pestrém prostředí - jednou v bytě, na ulici během noci, v kanceláři, ve vile, atd atd atd... Choreografie nedosahuje kvalit Neporazitelného, ale je zde spoustu kopů na x způsobů, otočky, je to víc zaměřené na praktickej styl boje, takže většinou to jsou lokty, zlomeniny, výměny chvatů. Působí to dynamicky, pěkně sestříhaně, kontaktně (i když občas je znát že úder nezapadl či nějakej chvat působí nacvičeně), každopádně ale prostě kdo kouká na filmy se Scottem kvůli soubojům, nebude ochuzený. Jai White se předvede v tělocvične a v kanclu, pořád na to má, to stejný Ray Park, kterého vidim moc rád po tak dlouhý době a sakra, ten chlápek by taky potřeboval akční sólovku jak zmrd, Ray Stevenson vyvolává respekt i když jen nadává skrz pult, je tam nějaká pěkná bloncka s katanou, psycho upír co se snaží lidi otrávit, cápek, kterej jako jedinej člověk na světě používá zlaté stránky a totální magor se sekerou :--) postavy jsem si oblíbil, a několikrát jsem se i zasmál přes celej pokoj. Film se jen trošku bere vážně, jinak atmosféra je taková uvolněná, Adkins si svojí roli užívá a ačkoliv je vizuál klasicky televizní, Jesse V. Johnson odvedl pěknou práci, hlavně že nezprasil akční scény. Nejvíc mě pobavilo zabití s tou sekerou zaraženou v podlaze, náplastě Adkins a každá konfrontace s tim jedným kolegou skrz zlatý stránky, co rád uzavírá i sázky. V malém cameu se objeví i Martin Ford (ten z Undisputed 4) a předvede se v pěkný bitce proti Adkinsonovi. Malá odbočka v podobě, jak se z Adkinsna stal profi zabiják hodně potěšila a byla poutavá. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Accident man mě teda pořádně překvapil. Nečekal jsem, že to bude až taková pecka. A ani mi nevadilo to odlišné, nadlehčené pojetí se spoustu vtipných hlášek a scén. Děj je dost přímočarý a ničím nepřekvapí, ale to mi absolutně nevadilo. Soubojů zde máme dost, Adkins se skvěle předvede. Vše je krásně natočeno, žádný zbytečný zpomalovačky a další moderní zbytečnosti. Dojde tu i na pár přestřelek apod. Adkins zde má roli zabijáka a i si jí užívá. Po herecké stránce je na tom lépe než před tím. K tomu nám vévodí pěkná hudba, jak vystřižená ze starší doby než je tato. Nemůžu si pomoct, ale po Boykovi a Ninjech je tohle Scottův nejlepší film. Jen tak dál! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Parodie na svět assasinů z Johna Wicka s cunt mlátičkou Scottem Adkinsem a neznámou Amy Johnston, kterou potřebujeme vídět ve více akčních filmech. JInak se zde ale příliš moc povidá a akce samotná je trestuhodně špatně ozvučená a sázka na jistotu v podobě Michaela Jai Whita je tentokrát značně nevydařená. Působí znuděně a jeho i téměř všechny ostatní akční pasáže vypadají nedotaženě a odflákle. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Natočeno podle stejnojmenného komiksu vytvořeného Patem Millsem a Tonym Skinnerem. (Johnny.ARN)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v britskej metropole Londýn. (MikaelSVK)
  • Kolem času 00:02:50, poté, co Mike (Scott Adkins) kopne do lavičky, se nejprve objeví ve vzpřímené poloze vlevo od plastové židle a v dalším záběru je převrácená a stojí před židlí. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama