Reklama

Reklama

Chladnokrevný zabiják zvaný "Nehodový muž" je znám svojí precizní prací, a to z něj dělá nejlepšího v branži. Jeho život se změní, když mu jeho spolupracovníci zabijí milovanou ženu. (AXN)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Dialogy jak pro úplné idioty, hudba šílená, způsob odvíjení příběhu formou vypravěče - hlavního hrdiny byl vyčpělý už u Deedpoola, nicméně bitky vcelku reálné (to, že hlavní antihrdina vydrží prakticky cokoliv, je už dnes standartní klišé), námět nápaditý a co je hlavní, film se nebere příliš vážně. Místy slušné hlášky, vtipných momentů dost. Není to žádný akční skvost, ale slušná zábava, kterou lehce nadhodnocuji, neb mi zrovna dneska kápla do noty. Za mne 3 a půl hvězdy, tedy tak 70%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bitky jako z baletní přípravky pro bukanýry, hudba z porna, dechzastavující neherecké výkony prkenného napomádovaného geje Asskinse a poliomyelitického čokoládového otyloně Míši Jé Bílého, scénář a dialogy jako by se někdo s mongoloidním kukučem, rozštěpem a pokřivenýma ručičkama snažil do vybryndaného jogurtu na krmící židli prstem přepsat Odplatu namixovanou s Džonvíkem. Ovšem na druhé půlce prdele je to takové roztomile přímočaré, perverzně zábavné a odsejpající, takže pokud se mentálně naladíte na pokojovou rostlinu, vyklopíte pár lahváčů a vypnete indikátor nevkusu, dá se u toho sto pět minut vcelku bez zlobení dost dobře kompulzivně žužlat vlastní palec. Rozhodně zatím nejlepší bliják toho koženého gogotanečníka. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak nám ti chlapci začínají v ksichtech jaksi otékat, čas a stagnující lymfu prostě nezastavíš. Adkins předvádí hereckou statiku a bojový standard, choreograf Tim Man vytvořil koukatelnou přehlídku spousty různých akčních pohybů, leč v určitých momentech vypadají konfrontace nedotaženě, utahaně, párkrát mi přišlo, že se černé Bílé prostě nechce tu nohu natáhnout, možná se začínají zkracovat podkolenní šlachy, ono v padesáti letech se není čemu divit... a fyzično z ručních "přestřelek" taky úplně necáká, rány viditelně končí trajektorii pár centimetrů před cílem a je to dost zřejmé. Příběh je inovativní asi jako denní režim křečka v kolečku, ale zase se najde pár brutalit z ranku Mortal Kombat - Finish him! Martyn Ford dostal od Adkinse už podruhé přes půlmetrovou tlamu, vůbec nechápu proč tvůrci Jurského světa oživují dinosaury pomocí cgi, když jim jeden učinkuje ve filmech s Adkinsem. Pocitových 50%, na jedno shlédnutí se to v pohodě dá, ale opakovaně se k tomu asi nemám důvod vracet... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak sa chlapcovi jednému ušatému zase raz podarilo uveriteľne  stvárniť nejakú postavu, vďaka čomu Accident Man neponúka len famózne bitky na ktoré sme u Adkinsa zvyknutí, ale funguje ako plnohodnotný film. Ma to zmysluplný funkčný príbeh o pomste jedného zabijaka. Nič nové pod slnkom, ale je to podané s nadhľadom a množstvom čiernohumorných hlášok. Postavy svojou šialenosťou pripomínajú fláky od Tarantina alebo Ritchieho. Každá postava má priestor poriadne zažiariť. Mňa okrem výnimočne charizmatického Adkinsa najviac zaujali Ray Stevenson ako drsný mentor a vtipná zákerná krysa David Paymer. Akurát zápletka je proste jednoduchá a priamočiará. Žiadny spletenec príbehov, ktorý by vás bavilo odhaľovať a tipovať jak dopadnú alebo sa pretnú, sa nekoná. Veľkým príjemným prekvapením je, vzhľadom na predošlú tvorbu, akcia. Mal som pocit jak keby Johnson vypočul všetky výtky ohľadom neprehľadnosti bitiek kvôli použitiu množstva bleskových strihov a rozheganej kamere a tak si bitky konečne môžeme poriadne vychutnať bez týchto moderných neduhov. A je na čo pozerať. Choreografia je dostatočne náročná a pestrá, obsahuje jak ťažšie akrobatické kúsky, poriadne dlhé bitky s hlavnými súpermi, tak efektné rýchle likvidácie radových poskokov. Drobnú výtku by som mohol mať k tomu, že vzhľadom na dosť dlho trvajúce niektoré súboje, pôsobí to množstvo inkasovaných rán na oboch stranách bezzubo. Až do záverečného dorazenia ranám chýba tvrdosť. Občas bitky pôsobia až príliš očividne nacvičené a menej dynamicky ako by mali vyzerať. Ale to je asi daň za dokonalú prehľadnosť. Ale pri tom množstve bitiek sa občasný takýto nedostatok dá prepáčiť. Potešilo ma aj par prestreliek, ktoré namiesto CGI používajú staré dobré kapsulky, vďaka čomu vyzerajú oveľa reálnejšie. Vydaril sa aj štýlový soundtrack, ktorý scénam dodáva poriadny drajv. Na celom filme ma srala len postava afektovanej lesby, ktorá neustále do Adkinsa ryla. Kvôli nej u mňa film stráca jednu hviezdu. Ale tak dobrý film Adkins nenatočil od tretieho Undisputed, takže celkovo som nadšený. 8/10. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins předvádí, že je v těchto béčkových akčních filmech třída. Ze začátku mi to připomínalo styl vyprávění Guye Ritchieho, a to se mi zamlouvalo, až jsem si uvědomil, že ti Britové jedou v tomhle stylu často. Děj filmu je jasně předvídatelný, ale proč řešit děj filmu, když to hlavní na tomhle filmu je akční stránka, a pár povedených vtipných momentů. Akce je zvládnutá bravurně, líbilo se mi, že při akci byla kamera přehledná a zbytečně se nehýbala a taky se moc nestříhalo, to vždycky cením, protože většinou mají tvůrci ve zvyku stříhat, až divák nemá přehled, a díky tomu střihu přijde divák o tu choreografii. Tady je to vše pěkně vidět. Dále herci jsou ve svých rolí solidní, samozřejmě hlavně Adkins, ale mě osobně se líbil nejvíce Ray Stevenson. A taky tady máme Michaela Jai White, který se v soubojích s Adkinsem nejlíp předvedl. Počkat..... zapomněl jsem na tu bloncku s katanou. Ta nejvíce zatopila Adkinsovi, plus jejich choreografie byla nejlíp zvládnutá z celého filmu. Adkins v akci předvádí se umění, na které je krásný pohled. To se mi líbí, když vidím, jak herec jede akci sám bez toho aby ho někdo zastoupil. Jak už jsem zmínil humor, tak tady mě nejvíc bavili scény s Fredem, hlavně jeho poslední scéna je TOP. Poslední co musím zmínit, jsou ty "nehody". To jak Adkins vždy přemýšlel jak Sherlock, aby to vypadalo jako nehoda mě vždycky rozesmála, bylo to strašně pitomý, až to bylo dobrý. Accident man je vydařené akční béčko, které má dobře vypadající akci, se skvělým Adkinsem v hlavní roli. Všem fanouškům Adkinse doporučuji, rozhodně nebudete zklamaní. Velmi silné 4 hvězdy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Když Mike (Scott Adkins) vyslýchá Miltona (David Paymer) v ruském masážním salonu, několikrát ho udeří do obličeje. V následujících záběrech je ručník od krve, ale na Miltonově obličeji není vidět žádné zranění. (Johnny.ARN)
  • V tomto filmu dostal Mike (Scott Adkins) zakázku na zabití skupiny s názvem Satanic Mechanic. Ve filmu Pomsta, dalším filmu režiséra Jesseho V. Johnsona, v němž rovněž hraje Nick Moran (Leonard), je za barem po celou dobu filmu plakát skupiny Satanic Mechanic. (Johnny.ARN)
  • Zabijak na motorke (Tim Man) použil nemecký samopal z druhej svetovej vojny MP38/40. (Johnny.ARN)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Reklama

Reklama