Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáct tisíc let starý "Pozemšťan" John Oldman (David Lee Smith) nyní vyučuje v severní Kalifornii. Nejenže začíná konečně stárnout, ale čtyřem jeho studentům se podařilo odhalit jeho největší tajemství. To staví jeho život do vážného ohrožení a může mít za následek rozvrácení světově nejznámějšího náboženství. (sagitaro)

Recenze (47)

Othello 

všechny recenze uživatele

Ačkoli premisa prvního dílů byla originální a zajímavá, úspěchu se dobral zejména z lákavé nabídky shrnout veškeré problémy světa pod jeden nadpis. Prostor pro druhý díl tu určitě byl, zejména v době rochnící se v alternativních výkladech historie, nicméně Schenkmanův (Abraham Lincoln vs. Zombies či legendární Vášnivé známosti) nápad pojmout to jako středoškolskou detektivku jejíž pointou je to, o čem je celý první díl, to svědčí o opravdu svérázné ztrátě úsudku. Ono je ve výsledku taky skoro jedno, protože se na film prakticky nedá dívat. Způsobem nasvícení, pohybem kamer i ostřením připomíná méně úspěšné romantické seriály 90. let, které právě jedou poslední sezónu a celé to je prodchnuté sektářskou rozjásaností, kdy prakticky každý záběr upomene fotografii ze Strážné věže. Podobně zjednodušenému vnímání propadají i charaktery postav, kdy čtveřice hlavních hrdinů čítá nerdí asiatku, bělošského katolíka, černošského sranda divocha a bělošskou couru. Takže pastelky s sebou. ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabučký odvar vynikajúcej a dnes už kultovej konverzačky, ktorá je navyše mojou obrovskou srdcovkou. Dvojka Pozemšťana sa, žiaľ, na jednotku nechytá takmer v žiadnom ohľade. Potešil síce návrat niektorých pôvodných hercov, no to je asi tak všetko. Pevne teda dúfam, že režisér si ten tretí diel ešte rozmyslí. 2/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když to trochu zjednoduším, tak v prvním díle se John Oldman snažil přesvědčit skupinu přátel a kolegů, že je tím, čím je, zatímco v tom druhém se snaží svou identitu utajit. Nejedná se o tak dechberoucí slovní cvičení, které by vás podobně jako v předešlé části vyloženě vcuclo a cesta studentů za odhalením je trochu kostrbatá, ale jakmile dojde na teologickou stránku věci a dialogy, je Schenkman zase ve svém živlu (u střetu s hluboce věřícím křesťanem jsem si vyloženě lebedil) a nejde mi na rozum, že se tenhle chlap nedokázal prosadit víc. Vůbec bych se nebránil dalšímu dílu. 75% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že se dá předstírat, že je to jen fanfic. Ve skutečnosti se jedná o pošpinění dědictví rukou syna pokračováním, které pořádně ani nikdo nechtěl, o čemž svědčí několik neúspěšných crowdfundingových kampaní. Formát filmu by ještě dával smysl, ale vize seriálu (zejména po dokoukání MfE:H) byla až absurdně ambiciózní. Ten by mi až tak nevadil, ale mám s tím problém jako mám průběžně se sérií Avatar od Nickelodeonu - slibný začátek (ATLA, MfE), který nabízí možnost prozkoumat tisíce let civilizace, po kterém následuje pokračování (TLOK a celkově pouze focus na Yang-Chen, Kuruka, Kyoshi a Rokua, MfE:H), které nudně přímo navazuje na předchozí část a přitom se jedná o úplně jiný žánr a uměle vyvolává drama v podobě nebezpečí konce/"nové éry"/restartu. Na druhou stranu se jedná o docela logické vyústění chování z prvního filmu - John má, co chtěl, v dnešní přetechnizované době je potřeba zametat stopy opravdu důkladně. Kromě této věci film nic nového nenabízí, ani obměna a omlazení nepomohlo přinést nové myšlenky. Naopak - s úbytkem zastoupení různých vědních disciplín se možná argumentace smrskává na nutné minimum. A aby toho nebylo málo, tak místo otázek na zamyšlení je stopáž naplněna odpověďmi, resp. jejich vyobrazením, na otázky z prvního filmu. Ovšem ne na všechno je potřeba znát odpověď. Své o tom ví každý kouzelník, který chová v tajnosti magické triky. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* Pozemšťan stále ještě patří do mé TOPky, tak není divu, že po deseti letech byla moje zvědavost velká, jak se autoři poprali s pokračováním. Ze zkušeností vím, že dvojky nedosahují kvalit jedničky a tak jsem ani neodešel zklamaný, i když výsledek je na hraně 2-3 hvězdiček. Nepřináší nic nového a převratného a možná i bylo zbytečné natáčet pokračování - přesto zase je tu kus filozofie, která je mi blízká. Mé mírné nadhodnocení je taky dána podporou celého konceptu, kdy autoři nabízí oba filmy volně ke stažení a věří, že se jim podaří na sebe vydělat. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Richard Schenkman, inspirován „úspěchem“ prvního dílu u pirátského obecenstva, umístil snímek tentokrát osobně na P2P servery ThePirateBay a dal tím film zdarma k dispozici všem divákům s prosbou o jeho další sdílení napříč komunitou a žádostí o jakýkoli peněžní dar, ze kterých má být produkce snímku pokryta. (kukkik)
  • Premiéra filmu se odehrála 10. června 2017 na festivalu Dances with Films v Los Angeles. (sagitaro)

Reklama

Reklama