Reklama

Reklama

Devil in the Dark

  • Kanada The Plateau (pracovní název)

Dva bratři se po letech neshod pokoušejí na lovecké výpravě najít společnou cestu životem. Pro mladšího bratra to však není jediný důvod, proč se vydal na výpravu. Jsou za tím jeho noční můry, nebo je to zážitek z dětství, který se pokusil už před lety vytěsnit z paměti? Temná odpověď na něho číhá hluboko v lesích a bratry nenechá odejít bez následků. (Lucccy.N)

(více)

Recenze (39)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako polodokumentární jedhohubka, proč ne. V podstatě drama dvou bratrů, kteří si nikdy moc nerozuměli, na což měl jistý podíl viny jejich otec. Dokonce bych to bral i jako podobenství o snaze, ale současně nemožnosti navázat znovu jakýkoliv vztah, který byl před patnácti lety zřejmě zcela zrušen. Odpovídal by tomu i bezvýchodný konec, kde ona kreatura je jakousi metaforou. Film se natáčel v čarokrásné přírodě Britské Kolumbie a některé záběry jsou úžasné. Dobrá hudba je místy atmosferická a dává tušit, že přijde něco nepříjemného. Čím méně toho film ukázal, tím lépe.Pokud někdo čeká přímočarý horor, bude dozajista zklamán. Sen a skutečnost se natolik prolnuly, že závěrečná čtvrtina je na divákovi, jak si ji přebere. Kdo to má rád po lopatě, bude možná na konci i zuřit... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Brokeback Project:) Devil in the Dark patří mezi ty filmy, u nichž nechápu zdejší mizerné hodnocení. Snímek vůbec nepůsobí lacině nebo amatérsky, přišel mi natočen velmi profesně, zkušeně. Ze začátku má člověk dojem, že se snad jedná o nějaké nezávislé drama "brothers meets after years", ale jakmile se pánové vydají do lesa, začíná se budovat poctivý, minimalistický horor. Atmosféra temných lesů je výborná a scéna s nalezením "Stag Cave" je značně creepy. Nechtěla bych na něco takového narazit při procházce lesem. Luxusní hudba, která je správně děsivá a nejasný příběh, kde si člověk nemůže být jistý tím, co se vlastně děje. Co se stalo před léty? Co se děje nyní? Jedná se o nějakou halucinaci, prožité trauma, nebo jde o něco nadpřirozeného? Závěrečná scéna dokáže vyděsit i v tom, co neukázala. Snímek v závěru nepodává žádné odpovědi, nechává na divákovi, aby si příběh interpretoval sám. Svým způsobem si snímek bere Stag Mana z Hannibala, vytěžuje z něj maximum a dovádí ho tak k děsivě monstróznímu absolutnu. Dokonalé panoptikum hrůzy. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tim Brown je v mých očích hodně divný režisér. Jde o druhý film, kterým jsem od něj viděl a zase si mě bohužel nezískal na svou stranu. Nevím, jakou kvalitu mají ty jeho rodinné filmy, ale co se hororového žánru týče – je to prostě podivín. Stejně jako u The Cradle (2007) nám nabídne nepříliš záživnou první polovinu, která dokáže zaujmout snad jen samotným úvodem a nádhernou lokací, kde se natáčelo. Krajina byla opravdu pěkná, ale divák čeká neskutečně dlouho, než se konečně začne dít něco zajímavého.    Sympatií tady obě hlavní mužské postavy moc nepobraly, ale divák tak nějak čekal, co se z toho nakonec vyvrbí. Co se stalo tehdy v lese, když byli oba malí a Adam se ztratil. Proč byl tak jiný než jeho bratr, se kterým se moc nemuseli a proč i jejich otec upřednostňoval Clinta před Adamem? Proč odjel pryč a nekomunikoval se svou rodinou a co ty noční můry? To je jen pár otazníků, které se tady objevili a jen na některé dostaneme odpovědi. Během filmu se však urodila spousta dalších otázek, na které už bohužel odpovědi nedostaneme skoro žádné.   Hodně dlouho to připomíná spíše jakési drama, to se ovšem změní s nalezením podivného brlohu ověšeného parožím a kostmi. Co se skrývá uvnitř? Má to nějakou spojitost s minulostí? No jakási kreatura se tu objeví v několika záblescích (záběrech), ale o moc chytřejší nebudeme ani s náběhem závěrečných titulek. Bylo to skutečné? Nebo zafungoval jen strach z neznámého a představivost hlavních hrdinů? Nemůžu však říct, že by samotná atmosféra byla vyloženě špatná (hlavně tedy ve druhé polovině je nám podávána sice v menších dávkách, ale i to stačilo). Bohužel potenciál, který se tu nabízel, nebyl využitý ani z poloviny.  40% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha lehce zapomenutí hodných snímků, kterým by daleko více slušela 3/4 hodinová (a podstatně údernější - jistej potenciál by byl) stopáž jedné z epizod X-Files či Krajních mezí. Nebýt krásných exteriérů, záběrů úžasné krajiny a celkově prostředí snímku, usl bych více jak jednou a měl problém to dokoukat, i když se na konci nějakej ten parohatej něco ukázal.. jako horor strašně špatný, linka o bratrech pro mě nicneříkající. 3.5/10 ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jako bratrské drama v přírodě mi to vůbec nevadilo, protože mám taky bratra a mám rád přírodu, ale jakmile se film pokouší o horor selhává, atmosféra je jen vždycky naznačená, povedli se asi dvě lekačky, monstrum není vidět a pointa ulítla režisérovi na LSD při dopisování scénáře spíchnutýho horkou jehlou v kanadskym bordel zapadáku. 49%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama