foto

Daniel Cudmore

  • nar. 20.1.1981 (38 let)
    Squamish, British Columbia, Kanada

Biografie

Pokud měříte více než dva metry a jste samý sval, máte několik možností. Buďto se stát profesionálním trenérem ve fitness, basketbalistou nebo zápasníkem wrestlingu. Jestliže ale máte navíc charisma, pak se nabízí kariéra herce netradičních charakterů. Pro toto se rozhodl Daniel Cudmore.

Narodil se ve Vancouveru, jako prostřední syn v rodině lékaře. Mimochodem, všichni tři bratři dosahují výšky nad 198 centimetrů (Daniel měří 2 metry a 3 centimetry). Vyrůstal v místě zvaném Squamish (Kanada). Jeho velkou láskou během studií se staly veškeré druhy sportů (což je očividně rodinná záležitost, jelikož jeho bratr je hráčem kanadského národního ragbyového týmu). Pokud bychom po něm ale chtěli, aby vybral ty nejoblíbenější, pak by to bylo jistě lyžování a jízda na snowboardu. Dokonce se objevil v několika videích zabývajících se právě těmito sporty. Nevěnoval však pozornost jen svému fyzickému rozvoji, ale také duševnímu. Začal hrát v různých lokálních a školních představeních.

Následně se mu podařilo získat skrze americký fotbal stipendium na Gannonské univerzitě v Pensylvánii. Po dvou letech studií oboru svobodných umění si ale během zápasu zlomil nohu. Zanedlouho se vrátil do Vancouveru. Ani tady nepřestával rozvíjet své herectví. Profesionální kariéru začal budovat krůček po krůčku. Nejprve stejně jako mnoho jeho kolegů získával příležitosti v reklamě. V roce 2001 se mu ale dostalo větší šance. Bryan Singer si ho vybral jako představitele Colossuse v pokračování hitu X-Men, X2. Právě tento mutant schopný pokrýt své tělo neproniknutelnou kovovou vrstvou dostane v chystaném třetím dílu filmové série ještě více prostoru.

Pokud Danielovi zbývá volný čas, rád ho tráví jízdou na motorce nebo tvrdě cvičí v posilovně.

Jan "Chen" Lysý

Herecká filmografie

Filmy

2018 All of My Heart: The Wedding (TV film)
2017 All of My Heart: Inn Love (TV film)
Devil in the Dark
2016 Legenda tajného chrámu
Warcraft: První střet
2015 12 Rounds 3: Lockdown
All of my Heart (TV film)
2014 X-Men: Budoucí minulost
2012 Grázlové z vidlákova
Rites of Passage
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část
2011 To the Mat (TV film)
2010 A Night for Dying Tigers
Twilight sága: Zatmění
2009 Revolution (TV film)
Twilight sága: Nový měsíc
2006 X-Men: Poslední vzdor
2005 Sám v temnotě
Už jsme tam?
2004 A Very Cool Christmas (TV film)
2003 X-Men 2

TV seriály

2019 Siréna (TV seriál)
New World Order (S02E16)
Sacrifice (S02E15)
The Last Mermaid (S02E14)
další epizody (5)
Legends of Tomorrow (TV seriál)
Hey, World! (S04E16)
Terms of Service (S04E15)
V zajetí kouzel (TV seriál)
Lost, Found, Fucked (S04E02)
2018 Legends of Tomorrow (TV seriál)
Tender Is the Nate (S04E06)
The Flash (TV seriál)
Blocked (S05E02)
Nora (S05E01)
2016 Arrow (TV seriál)
Code of Silence (S04E14)
2012 Halo 4 - film (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Nic není jak se zdá (S04E16)
2007 Mistři hrůzy (TV seriál)
The Washingtonians (S02E12)
2004 The Collector (TV seriál)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Návrat domů (S07E02)

Hudební videoklipy

2010 Muse - Neutron Star Collision (Love Is Forever) (hudební videoklip) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace