Yann DemangeKamera:
Tat RadcliffeHudba:
Max RichterHrají:
Matthew McConaughey, Jennifer Jason Leigh, Richie Merritt, Bel Powley, Rory Cochrane, Bruce Dern, RJ Cyler, Piper Laurie, Eddie Marsan (více)Obsahy(2)
Píší se 80. léta minulého století, Detroit zachvátila epidemie cracku a drogám byla vyhlášena nemilosrdná válka. Mladý gangster vypráví působivý skutečný příběh dělníka a jeho dospívajícího syna, Ricka Wershe Jr., který se stal tajným policejním informátorem a později drogovým dealerem, aby nakonec skončil na doživotí ve vězení. (Bontonfilm)
║Rozpočet $29miliónov║Tržby USA $24,011,188║Tržby Celosvetovo $25,953,002 ▐ Matthew McConaughey opäť výborný, ten jeho fagan skôr otravný ale dobre do takého tipu filmu to celkom sadlo. Dejovo to celkom dobre sypalo, občas nejaká ten zaujímavý zvrat. /55%/ ()
Zajimalo by me, jakejma hodinkama merili metraz, protoze ja mel uz v pulce filmu dojem, ze az vylezu ven z kina, budou tam misto trolejbusu litat vznasedla. Matthew je sice zaruka kvality a celkove to na me pusobilo hodne sebevedome a jiste, jenze co z toho, kdyz dve hodiny akorat premejslite, na co pujdete zejtra... (Vancouver, Kanada) ()
V rámci gangsterek trošku slabší téma pro zfilmování. Hlavně v tom duchu, že filmu chybí nějaká výraznější akce a napětí. Přitom je strašně znát, jak je Matthew McConaughey herec z úplně jiné dimenze. Ten se totiž i pro takový film dokázal převtělit a udělat ze sebe amerického burana z Detroitu se vším všudy. Změnil na sobě všechno, co šlo a pojal to prostě standardně po svě. Tedy s kvalitou jemu vlastní. Všichni ostatní se jenom vezou a jakmile se objeví scéna bez něj, kvalita filmu těžce klesá. Dokoukat se to sice dá, ale po shlédnutí jsem film vnímal jako absolutní průměr. ()
Za me neskutečná pecka a k plnému počtu nejsem daleko. Miluji tyhle novodobé gangsterky z podsvětí, kde se zaplete mladý klučina, aby se z něj nakonec stal nejmladší drogový baron v historii vůbec. Má to solidní tempo, skvělé herecké výkony Matthew McConaughey je vynikající a nováček Richie Merritt to zahrál bravůrně. Dojde i na násilí a atmosférou mě to strhlo neskutečně. Skvělá zábava a pro fanoušky podobných filmů povinnost. na IMDB 6,5 zdejším hodnocením bych se neřídil. 80% ()
Džízis, dyť ten film nemá absolutně žádnou duši! Je to jako dívat se na nezajímavej, nudnej sled na sebe nenavazujících scének z drogovýho podsvětí Detroitu, který chtěl někdo naroubovat do hip-hopovýho hudebního videoklipu, ale po pěti minutách zapomněl vypnout kameru a říct všem zúčastněnejm, ať jdou domů. Nehledě na to, že hlavní postava má tak hrozně nesympatickej zjev a McConaughey tu hraje takovýho vymletýho křupana, že se vlastně divím, jak jsem to mohl dokoukat do konce... Pár momentů to jakože má a trochu sem se poučil, no ale tyvado! Ne. ()