Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

emma53 

všechny recenze uživatele

Na konci posledního dílu konstatuji, že atmosféra se jim rozhodně povedla dokonale. Byla tak ponurá a vlezlá, že jsem měla každou chvíli chuť sáhnout si na vlasy, jestli je nemám taky tak urousané z té vláhy lesa a vůbec z celého prostředí jako major. Tirák zlatých cihel by jim nestačil, abych do toho lesa vlezla. A co se týká mysterózna, tak ho byly metráky v každém díle. Až na konci posledního dílu a nebo začátkem prvního dílu jsem teprve začínala tušit, která bije, co se týká Marion a to bylo v souvislosti se ztrátou její části oblečení. Neotřelé, zajímavé a tak jdu nahoru s čistým svědomím ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Ihned při prvním snímku mne zaujal nádherný les, spíš prales a příroda celkově. Pak vše vystřídala zajímavá mysteriózní atmosféra, která se drží v celém seriálu. Tato atmosféra vás nutí neustále přemýšlet nad případy, které řeší policejní oddělní v zapadákově, jako o záhadách. Hledáte vždy nevysvětlitelné a složité řešení. Ovšem to je právě kouzlo seriálu. Nasměruje vás a napne až do hororových dimenzí, aby se pak ukázalo, že je vše jinak. Je fajn, že se seriál nechce tvářit, jako krimi. Je to prostě hlavně o místních policistech, jejich známých a o obyvatelích, kteří jsou dost úchylní a krvežíznivý. Městečko, byť je francouzské připomíná mi USA, hlavně vozidly ve kterých obyvatelé jezdí, místním barem, stylem oblékání a pistolemi u pasu. Hlavní hrdinka je sympatická a dá se to říct i o týmu, kterému velí. Seriál není tak děsivý, jak se tváří což poznáte po prvních pár dílech. Tak se nebojte. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

1.série : chvílemi hodně hutná,atmosferická,napínavá a řádně ušmudlaná detektivka s prvky mysteriózna.Celé je to někde mezi Vraždami v Midsomeru (víc mrtvých než obyvatel) a Twin Peaks (zvláštní figurky atd) a celé to dohromady i díky neokoukanému prostředí skvěle funguje.Samotné případy nejsou nějak extra složité,ale o to reálněji vše působí. 2.série : vyšetřování jednotlivých případů se stáhlo hodně do pozadí a prim hraje mysteriózní stránka.Pořád má Zone blanche velmi dobrou atmosféru,ale některé díly už jsou celkem psycho a byly momenty kdy sem si nebyl jistý co se vůbec děje.Pořád ale nadprůměr seriálové tvorby...80%. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Ďalší prípad premárnenej šance na niečo výnimočné a hlavne trvácne. Remeselne, herecky, atmosfericky, castingovo sa tomu dá vytknúť len málo čo ...tu sme pokojne aj na 4****. Ale pokiaľ ma tvorcovia vodia za nos (miestami) neúnosne dlhými dielmi celé 2 série, kde sa príbeh nikam neposúva, resp. iba minimálne tak im serem aj na atmosféru aj na les aj kameru aj všetko. Pekný obal vyplnený vatou. 16 hodín sme tomu obetovali, lebo sme čakali na niečo...a dostali sme také veľké... Zbytočne natiahnuté, pseudomysteriózne a neskôr už aj otravné a vo výsledku veľmi, veľmi neuspkojivé. Až tak, že kašlem na 3. sériu ak bude, lebo im neverím, že z toho vykorčuľujú tak, že z toho spadnem na riť. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Francouzská variace "severské krimi", takže potemnělý les, depresivní nálada a k tomu nějaké to tajemno (vydávající zvuky jako Vetřelec). A hlavně jedna mrtvola za druhou. Bohužel seriál má několik prolínajících se motivů, které nedrží moc pohromadě. Ani casting (a hlavně postava šéfové policie) se moc nepovedl. Nejsilnější je v momentě,kdy rozebírá story jednotlivých aktérů epizodních dějů,kdy každá epizoda je i jedna vyřešená vražda (y). ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama