Reklama

Reklama

Zone Blanche

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Francie / Belgie, (2017–2019), 14 h 51 min (Minutáž: 50–61 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Ve fiktivním francouzském městečku, které je obklopeno temnými lesy, ze kterých se valí hrozivá mlha, se setkáváme se záhadnými postavami žijícími v lesích, ale i s velkým počtem úmrtí, které se bude snažit vyřešit policejní náčelnice Laurène (Suliane Brahim) společně s nově příchozím státním zástupcem Franckem Sirianim (Laurent Capelluto). (Trajektt)

(více)

Recenze (81)

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Plusy: Mysteriózní atmosféra. Zajímavé postavy (vč. jednoho roztomilého gaye). Šokující a odvážné odhalení na závěr 1. série. Zajímavé případy. Reálná vysvětlení jevů, které se jevily (no teda!) nadpřirozeně. Mínusy: Pochopitelná, ale chvílemi dost nesympatická neschopnost komisařky se věcně postavit i k vlastnímu traumatu. Rychlé a nevěrohodné vyřešení gay minidramatu (i když v tomto případě bylo jinak sympatické). Slabší 2. série. Dosud nevysvětlené některé tajemné jevy. Hodnocení po 2 sériích: 76%. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Proboha proč musí mít každý jen trochu úspěšnější seriál pokračování? Vždyť těch osm dílů bohatě stačilo na výživnou zábavu a všichni víme, jak ty nastavované kaše většinou končí (čest výjimkám). A to jsem si celou dobu pochvaloval, že nejen seveřané, ale i "frantíci" dokážou natočit temný a znepokojující seriál. Vše opravdu sedí. Má to švih, hluboký tajemný les, ve kterém se dějí děsivé věci i trochu humoru, díky prokurátorově sarkasmu. Navíc v každé části se řeší jeden krimi případ k tomu, který je rozehrán od počátku série. Byl jsem přesvědčen o pěti hvězdách, ale to nečekané rozuzlení bylo trochu pod pás ( po celou dobu žádná indície, kdo by tím vrahem mohl být) a vlastně závěr se žádný nekonal, protože nezodpovězených otázek zůstalo ještě mnoho. Druhou řadu si zřejmě nenechám ujít, ale momentálně u mne převládá naštvání. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Villefranche je další ze zapadlých městeček, kde má téměř každý nějaké špinavé tajemství a vztahy mezi místními jsou spletité i pošramocené. Potud nic nového. Jenomže je tu ten hvozd. Podle mě je to ten nejatmosféričtější a vizuálně nejvymazlenější les, jaký kdy obrazovky a plátna spatřily. A když se k tomu přidal temný hudební podtext, tak působil fakt hodně sugestivně. No a k hlubokým lesům patří i trocha mytologie a ekologie a samozřejmě mrtvoly, kterými se tu vůbec nešetří. V každém dílu se nějaká najde a pokaždé se jedná o celkem morbidní záležitost. Celým seriálem se pak táhne jako nit případ zmizelé Marion, který vrcholí v parádním posledním díle. Jen ještě dodám, že postavy jsou napsány skvěle a zahrány ještě lépe, přičemž Suliane Brahim v roli osmiprsté policistky s pohnutou minulostí vyloženě exceluje. Absolutní dokonalost. 100% ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Hrozně rozporuplný seriál. Pojdte natočit seriál o tajemné bytosti v lese, ale vlastně se na to vyserem a natočíme kriminálku a tajemnu se budeme věnovat obdíl 2 minuty na konci. Tohle je tak promarněná šance na top seriál....k občasnému dementnímu chování postav se raději nebudu vyjadřovat. I přes to všechno je seriál hrozně depresivní, tajemný a prostě i pár dní po druhe serii je ve mě takové to wtf ??? jsem zvědavej na 3. serii. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Ďalší prípad premárnenej šance na niečo výnimočné a hlavne trvácne. Remeselne, herecky, atmosfericky, castingovo sa tomu dá vytknúť len málo čo ...tu sme pokojne aj na 4****. Ale pokiaľ ma tvorcovia vodia za nos (miestami) neúnosne dlhými dielmi celé 2 série, kde sa príbeh nikam neposúva, resp. iba minimálne tak im serem aj na atmosféru aj na les aj kameru aj všetko. Pekný obal vyplnený vatou. 16 hodín sme tomu obetovali, lebo sme čakali na niečo...a dostali sme také veľké... Zbytočne natiahnuté, pseudomysteriózne a neskôr už aj otravné a vo výsledku veľmi, veľmi neuspkojivé. Až tak, že kašlem na 3. sériu ak bude, lebo im neverím, že z toho vykorčuľujú tak, že z toho spadnem na riť. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Zone Blanche je první francouzský seriál, který byl uveden celosvětově na Amazon Prime Video. (vnimatkrasu)
  • Seriál se natáčel v horském pásmu Vogézy. Ve stejných exteriérech se natáčel naposledy francouzsko-italský film Les Grandes gueules (1966). (vnimatkrasu)

Reklama

Reklama