Reklama

Reklama

Pod vodou

  • USA Underwater (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je to možná nejhorší a nejnebezpečnější pracoviště na Zemi. Podmořská vědecká laboratoř stojí na jednom z nejhlubších míst mořského dna. Je obklopena naprostou temnotou, svírána strašlivým tlakem, teplota okolní vody se blíží nule. Výzkumný tým provádí sondážní vrty, když přijde nečekané a ničivé zemětřesení. Do této chvíle bezpečné prostory laboratoře se stávají smrtelnou pastí. Jednotlivé části vědeckého komplexu jsou extrémními tlaky vody drceny jako papírové krabice. Jedinou šancí pro přeživší členy posádky je evakuace pomocí hlubinných skafandrů. Jenže v okamžiku, kdy se ocitnou mimo zdevastovanou stanici, zjistí, že jejich zásahy do mořského dna a následné zemětřesení probudily něco, co do této chvíle zůstávalo ukryté pod mořským dnem. Něco neznámého. Něco děsivého. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (589)

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý film sa zlial do jednej masy pokusov o zbesilú záchranu. Niektoré momenty sa po atmosferickej stránke síce vydarili, no boli to len také krátkodobé momenty, zväčša keď bol na scéne bubák. Len škoda, že to bolo vždy utopené v tme. Po obsahovej stránke tu skrátka nebolo nič, čo by aspoň trocha pomohlo pútavosti. A záver taký armagedonovský, ani tu autori moc nepopremýšľali. Slabší priemer. 55/100 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nalhávat, to to téma tu už bylo mockrát. Oni také tvůrci těchto scénářů už nemají moc co vymýšlet. Všechny nápady už vyzobali ti co cestu prošlapávali před nimi a zde nutno přiznat, že dnes už to není cesta, ale pořádná autostráda. V zásadě se setkáváme s tím, že nějaká vesmírná loď tam nahoře buď něco natěží, nebo se s ní něco sveze a pak sledujeme osádku jak se s tím snaží bojovat popřípadě jak se nakonec snaží aby to nespadlo na Zemi. A pak je tu protipól. Neprobádané mořské hlubiny. Tedy skoro, protože lidi se už umí dostat i do těch nehlubších mořských příkopů, kde po hříchu ani tak nenachází nové formy života ale mikrotenové sáčky. Lidský bordel je už prostě doslova všude. Na dně může hrdiny potkat nepřízeň přírody, to jsou ta různá zemětření od o sebe se třoucích litosférických desek, až po sopečné erupce podmořských vulkánů. No a pak i zde mohou žít různá zviřátka, která nechtějí být rušena od svého klidu v té naprosté tmě a obrovském tlaku. A tak když vidí podivné svítící tvory, napadne ji to co obra v Dlouhém, Širokém a Krátkozrakém.. ,,Aha, jde mi sem nějaký jídlo! ''. Nechci spoilerovat, ale podobný problém bude řešit i parta hrdinů z tohoto snímku. Jsem rád, že tam byl Vincent Cassel, toho já rád a ještě raději jsem , že tam byla Kristen Stewart, protože tu já taky rád. Tady jí to seklo s tím krátkým utfitem, nehledě na to, že půlku filmu tu se svoují dokonalou postavou běhá jen ve spodním prádle :-). Jak jsem zmínil výše, námětově to nejde o nic převratného, ale film pobaví a zejména ,,mláďátka'' či co to bylo byla supr, hlavně polykací scéna se světlicí. Dávám za tři evakuační moduly. * * * ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Neveľmi zábavný hororový derivát všetkého, čo tu už v minulosti bolo, akurát lepšie. Nahor ho síce dvíha stále neopozerané podmorské prostredie a chvíľami až lovecraftovské prvky, no ploché postavy a neprehľadný strih, vďaka ktorému sa akčné scény príliš nedajú užiť, ho spoľahlivo tiahnu do podpriemeru. Premárnený potenciál. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE VODA NEDĚLÁ...“ /// Zachraň se, kdo můžeš… Destrukce podvodní stanice v přímým přenosu. Bez nějakejch dlouhejch keců se jde na věc a pak kromě zdrhání řešíme takový ty otázky, jako „Co se to děje s jeho tělem?“. Je to dost monotónní, takže jsem rád za každý nový zjištění. Asi nemá cenu zatloukat, že podvodní vetřelec dělá těm pár přeživším neustále pakárnu. Až je mi blbý dát jen 3*, protože se furt něco děje, někomu jde o kejhák, nebo někdo chcípá. Největším zážitkem by tak mohl bejt pohled na Kristen ve spodním prádle, ale… no nevím. Spousta zvuků a vizuálních efektů přišla bohužel vniveč. Tohle prostě rejža neukočíroval (a projebal studiu dost peněz). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) 20 000 mil pod mořem už mě moc nebere. 2.) Chci všem říct, aby konečně přestali vrtat do dna oceánů! 3.) Thx za titule „blacklanner“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na scifi Život? To byl ten lepší vetřelčí film roku 2017. Underwater mi přišel náladou hodně podobný a bohužel se dočká úplně totožného zapomnění. A já se vůbec nedivím, že spousta lidí vůbec nepostřehla, že tento film byl vůbec letos v kinech. Trailery byly mdlé, herecké obsazení asi nikoho nevytrhne (ač jsou zde samá známá jména, respektive obličeje, za mě spokojenost) a Disney si dal snad za cíl, aby kompletně pohřbil veškeré pohrobky od Foxů, jímž patří velký kudos, že to neustále zkoušeli s většími originálními filmy. A bojím se, že tyhle filmy budeme v kině potkávat méně a méně. Což o to, toto je přesně ten typ filmu, který si více užiju sám v pozdní večer doma, nicméně se bojím, aby nevymizely takto kvalitně natočené, atmosférické, nenáročné sci-fi béčka, které si vždycky pustím raději než takový Titan od Netflixu. Podle mě povinnost pro ty šťastlivce, jímž se líbil mimo jiné Reynoldsův Život. PS : bohužel asi na dlouhou dobu poslední role T.J. Millera ()

Galerie (20)

Zajímavosti (9)

  • Film byl natočen v New Orleans v Louisianě. (ČSFD)
  • Jakmile se přeživší poprvé oblečou do podvodního skafandru, zapne Paul (T.J. Miller) stavební rádio od firmy DeWalt. (Shr1nK)

Související novinky

Drama 1917 v kinech jede

Drama 1917 v kinech jede

13.01.2020

Nový válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese (Skyfall) čerstvě dokazuje, že k úspěchu v kinech nepotřebujete jen známou předlohu. Klidně totiž stačí před nasazením do širší distribuce vyhrát pár… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama