Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Seriál nie je ani tak o samotných zombie, ale o mocenských intrigách. A to je asi aj najväčšia chyba seriálu, že nechal sa strhnúť na stranu nepopulárnych opatrení a aj toho, že kto je pri koryte určuje pravidla. Práve tam nastal problém uveriteľnosti a aj toho,  že to celé bolo veľmi prekombinovane. Divák nemal šancu v tej rýchlosti sa prikloniť na stranu dobra či zla, nielenže toho sa tu dialo veľa , ale aj postavy sa tak veľmi menili, že sem-tam z toho bol celkový bordel. Prvá séria bola hlavne o zombie, ale druhá zas riešila prečo sa to cele udialo a hlavne tam bol boj o moc tak nezaujímavý, že celý slušný zombie príbeh pochovalo pod nánosom vaty. Ako som prvú sériu žral, tak druhu som ledva dopozeral a ten koniec, ten koniec.... ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Bez toho, že bych si o tom něco četl, jsem si na doporučení pustil první díl; myslel jsem si, že to bude jen nějaká kostýmní asijská historická dobovka. No, spletl jsem se... Tahle kombinace hororu, feudální Koreji, občasné komedie a válečného filmu je strašně zvláštní. Společně s čistým a krásným obrazem, exotickým prostředím a tasenými meči to působí jako živá voda. Jediný problém je, že zatím není druhá řada. ()

Reklama

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno mě k seriálu přitáhlo spíše lákavé historické období, asijská exotika a doufání, že v příběhu půjde kromě strašidelného napětí i o dvorské intriky. (Seriálová nabídka je bohužel malá, takže beru skoro vše, co je k dostání. :) Se zombie jsem při tom všem pochopitelně počítala, ač je příliš v oblibě nemám. Seriálu skutečně nechybí (alespoň místy) napětí, kazí ho ovšem přístup k postavám. Hrdinové působí mnohdy až příliš jako karikatury, což se do hororového žánru úplně nehodí, jejich chování je až příliš přestřelené a postrádají pak na uvěřitelnosti. Ten křečovitý pokus o humor na mě působí až nemístně. Jenže... seriál je natočený podle komiksového příběhu a v něm mohou být hrdinové záměrně zesměšňovány a zjednodušovány. Takže, můžu tu komiku seriálu vůbec vyčítat? - Příběh dokázal udržet můj zájem, osobně bych však oželela dlouhé krvavé potyčky, ty jsem místy přetáčela a dívala se raději o kus dál. - Něco do sebe Kingdeom má, ač nejsem cílová skupina. Vyšší hodnocení vzhledem ke svému zaměření a výše uvedeným důvodům dát nemůžu. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jížní Korea s Netflixem servíruje nekompromisní Zombie Survival v 6 dílech a je to paráda, kde si příjdou na chuť fanoušci Historie, Zombie, Asie a palácových intrik. Král umírá a jediným následovníkem trůnu je korunní princ, ale s tím nesouhlasí jiné rody a začíná hon na prince i boj o trůn v pozadí zombie apokalypsy. Herecky naprosto skvělé, korunního prince si divák oblíbí od prvního momentu a to i jeho společníky, kde mě velmi bavil lovec tygrů, který předváděl hezké kousky. Je zde hezky a originálně vyobrazen původ samotného viru a zombie mají zvláštní schopnost ( ožívají pouze v noci) a všichni se můžeme shodnout na tom, že zombie sekvence ve třetím díle, je nejen vrchol série, ale také špičkou žánru. Za chválu stojí ještě překrásná krajina, paláce a kostýmy a také hezky dávkované zvraty, které mají šmrnc. Na chuť si příjdou i milovníci useknutých hlav. Jediným mínusem je, že seriál končí v tom nejlepším a nezbývá jen než čekat na druhou sezónu. 85% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama