Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Glenn chudák bojoval se zombíky (mluvím o Walking Dead, jestli neznáte, tak nepochopíte, o čem tu mluvím), umřelo mu spoustu kamarádů přímo před očima a i když nákaze utekl, Negan mu rozmlátil hlavu na sračky. A teď se vrací, aby zase bojoval proti nějakému viru. Jenže to jsem si jenom myslel. On proti tomu viru nebojuje, on bojuje o to, aby ho vzali zpátky do práce, ze které ho stejný den vyhodili. Díky bohu, že se tu rozšířil virus, co dělá lidi agresivnějšími (ale ti nakažení můžou být i celkem klidní - což hnedka z viru nedělá nic nebezpečného), budova je v karanténě a nikdo nemůže ven, je legální se zabíjet, protože to je bráno jako vina viru a ne lidí samotných (wtf) a Glenn, pardon, Derek si jde vybojovat svoje místo zpátky. Nakonec je z toho všeho jenom neskutečně ukecaný rádobyakčňák, který se snaží působit strašně drsně, že asi 1000x zopakuje slovo fuck, přičemž tím jenom leze na nervy a že by měl nějak zajímavě smrti se už vůbec říct nedá. Taky nechápu ten začátek stylu Sin City, vůbec se to tam nehodilo, ani k tomu stylu, jakým Derek maluje obrazy. Napínavé to není, atmosféru to nemá a vlastně se ani není čeho bát, tím pádem to ani horor není, takže zůstáváme jenom u hloupého bezduchého akčňáku. A to není úplně to, po čem toužím. Jo, snaží se to sice i o nějaký humor, někdy i zdařile, ale spousta se toho ztratí v těch ukecaných dialozích plných fuckování. A nakonec šlo jenom o to, aby si Derek přehodnotil životní priority, no tvl... 1* za Glenna, teda Stevena Yeun, kterého mám rád jenom proto, že se do historie zapsal navždy jako Glenn z Walking Dead a bylo příjemné ho zase v nějakém filmu vidět, i když ten film stojí za prd. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Režisér talent rozhodně má, sice ukradl klasický koncept patrové vyvražďovačky, kdy musíte postupně stoupat strukturou od protivníka k protivníkovi abyste se vyškrábali na vrchol, ale zase si myslím že akci má daleko zajímavěji zvládnutou než v trošku podobném Resident Evil. Sympatický menší snímeček, který je zde zřejmě omylem uváděný jako horor. 60% ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že začátek mi přišel svižnej, vtipnej a celkem mě pobavil. Pak ale tempo polevilo a moje nadšení pomalu ale jistě začalo ustupovat. Scénář je triviální, v podstatě jde o nenáročnou vybíjenou. Celkově mi přišlo, že se film sám o sobě nebral moc vážně. Z filmu " Mayhem " se tak pro mě vyklubala jednorázovka na kterou se dá bez nejmenších potíží podívat, ale případné opětovné shlédnutí ( někdy v budoucnu ) spíš vylučuji. Proto volím slabší 3 hvězdy. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Towers & Smythe Consulting je obrovská korporácia plná zaneprázdnených zamestnancov pracujúcich pod stresom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď budovu uzavrú kvôli tomu, že sa v nej vyskytli stopy vírusu ID-7. Tento vírus mení osoby na zbesilé monštrá plné agresie. Pracovník Derek Cho (Steven Yeun) a zúfalá Melanie Cross (Samara Weaving) musia spojiť svoje sily, aby prežili osem hodín karantény v budove, ktorá je plná nakazených pracovníkov. - Nakoniec to nebolo až také šialené, ako som kvôli Unrated označeniu čakal, ale stále ide o velmi zábavný horor, ktorý sa odohráva v budove velkej korporácie. Toto prostredie sa v poslednej dobe stáva pomerne populárnym a mne to vôbec nevadí, pretože ide väčšinou o slušné masakre bez možnosti úniku, takže bodycount sa dostane do príjemných výšin. Zaujímalo by ma, prečo sa pán Joe Lynch desať rokov od svojho podareného režijného debutu potuloval hlboko v americkom undergrounde, pretože talent má nesmierny a nemal by nás takto naťahovať. Jeho nadanie je vidieť aj na tom, ako parádne zvládol spracovať scenár od celovečerného začiatočníka. Príbeh má svoju logiku, a aj napriek tomu, že v niektorých štádiách pôsobí až detinsky, pozerá sa na všetko dobre a je to príjemne krvavé. Trochu mi nesadol vzťah ústrednej dvojice a scény, v ktorých boli spolu, pretože medzi nimi nebola aspoň z môjho pohladu žiadna chémia, ale zase som rád, že Samara Weaving sa v posledných rokoch presúva k hororu, pretože austrálskej krásy nie je nikdy dosť. Pochváliť treba hudbu môjho oblúbeného skladatela Stevea Moorea, ktorý sa pomalými krokmi dostáva k hororovej špičke a jeho soundtracky sú lahôdkou. Celkovo som s týmto Mayhemom spokojný a som zvedavý, kam sa účastníci tohto projektu posunú ďalej. + herečka z Ash vs Evil Dead a The Babysitter + herec z Echoes + herečka z Grindhouse: Werewolf Women of the S.S. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono to sice vypadá na další virus, který dělá z postižených mašiny na zabíjení, ale to není tak úplně pravda. Tenhle prevít jen odbourává bariéry, takže se z vás může stát zabiják stejně jako zhroucená troska stíhaná depresemi. Navíc postižení při tom všem dokážou přemýšlet, ačkoliv následně jednají způsobem značně nestandardním. Každopádně tahle lehká inovace se mi líbila. Zpracování bylo kapánek horší. Film si sice udržuje solidní tempo, ale zase nefrčí tak rychle, aby si člověk občas nevšimnul zbytečné ukecanosti. No a další věcí je chybějící gore. Při tom masakru, který se tu odehrával, jsou nějaké náznaky a pár potůčků krve nonsensem par excellence. Malou výhradu mám i ke castingu. I když se Yeun snažil, tak mi příliš neseděl a jsem přesvědčen, že tady se musely plnit kvóty na Asiaty. Naopak Samara Weaving potvrdila, že jí podobné role svědčí. Lehký nadprůměr, ale dalo se z toho vytřískat mnohem víc. 60% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)
  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)

Reklama

Reklama