Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Jakub (Oldřich Kaiser) musí během léta absolvovat prázdninový jazykový kurz. Hned po příjezdu jej ale čeká nepříjemné překvapení: lektorkou kurzu je učitelka Klára Fišerová (Daniela Kolářová), která Jakuba nechala propadnout. Rozvedená učitelka s sebou má pětiletého syna Davida (Tomáš Holý) a Jakub tak naplánuje brilantní pomstu. Akce se mu však vymkne z rukou i ze srdce... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (210)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, ne zcela obvyklý v našich filmech těch let. Zajímavé trio herců, kterým to jde vcelku dobře. Ale převedení kamerou na plátno dopadlo nedobře. Příběh místy drhne, ztrácí tempo a nasazené kvality. Holý se mezi dospělými neztrácí a kombinace Kolářová Kaiser na mě osobně působila sice zpočátku přinejmenším zvláštně, ale je to skutečnost, která mě jako první přestala vadit. Spíše těžko chápu některé myšlenkové pochody tvůrců. Takže průměrný snímek. ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci určitě pobaví, v létě osvěží... V zásadě proti tomuto filmu nemám nic, nápad docela zajímavý, ale trochu bych na něj nahlížela víc na drama než komedii. Ano, jsou tady zajímavé a opravdu zábavné momenty, krásně zpracované, ale na toto téma by možná bylo lepší pohlížet více jako na drama, i když komedie je dobrým oživením. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Setkání v červenci sděluje civilním a zároveň snad až příliš bezstarostně letním způsobem, že žena hledá ve svém protějšku především otce svých dětí, otce milujícího, přirozeného a trochu bezstarostného. S takovou může i propadlík s mlékem na bradě přehrát v milostných hrách bohatého, seriózního, etablovaného a uznávaného muže v ideálním věku. Vševidoucí divák tak může na rozdíl od společnosti pochopit odchylku od nepsaných, ale všem známých představách o tom, co je správné a co ne. Přesněji řečeno, on vidí příběh milostného vzplanutí mezi učitelkou a žákem tak, že je v oněch nepsaných společenských konvencích právě tento vztah tím správným a úspěšným Edou ten špatný. Nikdy se tak neocitne v nebezpečí, že by se stal špatným soudcem a byl nucen něco přehodnocovat. Film vychází vstříc divákovi, aby si mohl dál vězet v té letní bezstarostnosti. Film tam zůstává s ním a činí se tím i mnohým jiným nevýrazným - pozornost na sebe strhává jen Tomáš Holý, jehož dětské herectví je velmi dobré. Či spíše sympaticky předvádivé - což trošku zlehčuje Kaiserově postavě i divákovi si jej zamilovat. Další krok vstříc... Ten film s námi chce až příliš dobře vycházet. Ale s takovou vlezlou hudbou? To přehnal... Well, you prefer love, but I prefer other movies of Kachyňa. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, nebylo to špatné. Mě také zaujala ta zápletka s postupně vznikajícím milostným vztahem mezi učitelkou Danou Kolářovou a studentem Oldřichem Kaiserem; navíc Tomáš Holý to ještě více oživoval. Zase taková milá a úsměvná oddechovka, kterou si určitě někdy rád pustím. Dávám 4*, originální nápad. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Karel Kachyna /Ucho, Kocar do Vidne/ natocil tentokrat len priemerny normalizacny film o prazdninach v normalizacii sa venujucemu Ceskoslovensku. Akysi namet sa da vymysliet aj tuna, film siel vladnucim sudruhom pekne po chuti, takze mohol ist aj v kinach. Daniela Kolarova /Na kolejich ceka vrah/ samozrejme vyborna a Tomas Obleceny sa dal zniest. . Ovsem film je len taky znesitelny normalizacny priemer : 56 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Mejdany po večerech byly na denním pořádku. „Táboráky a veselí pokračovalo i v privátní podobě," přiznala Eliška Kachyňová, dcera slavného režiséra, která měla na starosti kostýmy. (Zdroj: ahaonline.cz) (DexMASTER094)
  • Klára (Daniela Kolářová) má ve filmu zřejmě nějaké „rychloschnoucí“ kalhoty, protože ve scéně, kdy vytahuje Davida (Tomáš Holý) z vody, je ona sama skoro po pás ve vodě. Když se ale ocitají na břehu, rázem jsou kalhoty suché. (pornogrind)

Reklama

Reklama