Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

yarca 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem ze školství, a proto nadšení velký! Až tak velký, že jsem dala 4*. Protože my ze školství víme, že tohle všechno se tam fakt může stát. Protože vy opravdu můžete narazit na fracka, abyste zjistili, že za jeho chováním je něco víc. A pokud jste učitel tělem i duší, snažíte se mu pomoct. A někdy se vám to vyplatí a jindy ne... A proč "jen" 4* a ne 5? - Protože ta koncentrace průserů už byla až moooc velká. Ale zas chápu, že se to muselo holt vhňahňat do 84 minut. A velkou zásluhu na tom, že se to navzdory kumulaci průserů povedlo, mají hlavně neuvěřitelně uvěřitelná hlavní hrdinka a její matka. (Mmch, kolega tělocvikář se taky povedl. 😀 Je to esence všech tělocvikářů, co mi kdy přišli do cesty. 😂) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že zrovna Burlesque není odvětví pro anorektičky. Je pravda, že plnoštíhlá holka je v dnešní době takový problém a je pravda, že větší část druhé poloviny je až moc "podělaná" (nucený odchod z práce, hádka s matkou, zjištění, že ten malej zmrdeček je ještě větší zmrdeček, zjištění, že tvůj potenciální přítel už má přítelkyni) - prostě toho bylo trošku moc. ALE! Eva Hacurová je krásná, sexy a talentovaná, první půlka byla vtipná a příjemně netypická a konec měl... no, konec. Tenhle film měl nějakou katarzi, kdy se napřílad ukázalo, že ten malej zmrdeček možná není úplně ztracenej a že ten život nakonec nebude tak podělanej. Katarzi aby v českém filmu člověk pohledal. A tady byla. Což potěší. ()

Reklama

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netušil jsem do, čeho jdu a myslel jsem, že startuje nový seriál o mladé učitelce. Tím se ale vysvětluje, proč se místy tlačilo na pilu a působilo lehce osvětově. Nakonec si říkám, že bylo možné téma ještě více rozvést a tři čtyři díly by se natočit daly. Eva Hacurová i Sabina Remundová by si je zasloužily. ()

sharka.68 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

díky za Burlesku ! Eva Hacurová mi rozsvítila nedělní večer...ještě dlouho po odvysílání jsem si říkala,že tohle bylo fakt ze života a že to byla učitelka, to už jen dokreslilo tu tragikomičnost situace...ale takový život prostě je...chtěla bych vědět,jak se tahle postava vyvine a jaké bude pokračování... ale to už si můžu jen domýšlet... a na tom klukovi s propadlým hrudníkem ze školy bylo vidět, že tam šance je, ale u jeho otce, už žádná! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hlavní hrdinkou jsem neměl problém, prostorově náročnější ženy mi, na rozdíl od křemíkem, botoxem a kolagenem opakovaně vylepšovaných obludek, nikdy nevadily, potěšilo mě, že se tvůrcům podařilo naředit dramatický děj dobrým humorem, a málem z toho byly i čtyři kousky. V některých dialozích to ale falešně skřípalo, některé postavy byly zaškatulkované takovým způsobem, až mi to bylo směšné, takže jsem nakonec zůstal u lepší trojky. 3*+ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Burleska, o kterou v příběhu jde, je literární, literárně-dramatický nebo hudebně-dramatický žánr zábavy, zobrazující komické a fraškovité příběhy se záměrem zlehčit realitu nebo zesměšnit její jevy. K dosažení tohoto cíle autoři využívají také prostředky varieté, kabaretu a striptýzu. Burleska má uměleckou hodnotu jen tehdy, je-li spojena s nadsázkou, ironií, parodií a satirou. (sator)

Reklama

Reklama