Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

leila22 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film si pokojne zaslúži byť v červených číslach. Solídna survival dráma, ktorej ani prinajmenšom neškodí Daniel Radcliffe. V jeho pozícii nie je ľahké z našich hláv odstrániť čarodejníka s jazvou, pretože ho takto máme všetci prirodzene zafixovaného. No počas cesty po amazónskom lese ma presvedčil, že vie zahrať aj iné role a jeho dobrodružstvo som si maximálne užila s ním. Bavili ma flashbacky do "normálneho" sveta, ktoré divákovi aspoň na chvíľu umožnili oddych od prírody (pretože už aj sama som jej mala napriek jej kráse celkom dosť), bavili ma jeho halucinácie a najmä ma bavila jeho vôľa nevzdať to. Rešpekt voči takýmto dobrodruhom. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejnojemnnou knihu Yossi Ghinsberga od vydavatelství Jota v edici cestopisy jsem dočetl shodou okolností zhruba před rokem a tak jsem byl ošizen o všechny momenty překvapení na rozdíl od těch, pro něž se příběh na plátně odvíjel poprvé... Mám rád tyhle příběhy, obzvláště pokud se staly a ještě raději pokud jde o autobiografie. Mohu tak srovnávat věrnost předloze a musím uzant, že jak co do lokací, tak do samotných epizodek film kompletně jede podle knihy. Dokonce se v něm objevuje i ta scénka s kočičkou a sexem v drogovém rauši před výpravou. Ačkoliv to však bylo výpravné a Radcliffe mi tu odcela sedl, přišlo mi to málo napínavé, málo vypjaté. A také koukám, že Thomas Kretschmann se nyní zhostil role dobrodruhů! Shodou okolností jsem jej včera viděl hrát otce Sabine Kuegler v podobně znějícím filmu Dítě džungle... :-). Yossi v džungli našel co hledal a asi tam našel i Boha, přesto se nedivím místním, kteří bílé gringos považují za šílence, když v hloubi pralesa hledají cosi a pak často se štěstím se z něj sotva vyhrabou zpět... V tomto případě spíše než film doporučuji četbu knihy. Dávám za tři ptačí vejce. * * * ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený survival podľa skutočnej udalosti. Skupinka mužov sa rozhodne prebádať nehostinnú džungľu v amazonskom pralese a pri vidine bohatstva a uznania pokúšajú osud. Ľahkovážna cesta niečo si dokázať a ľahko zbohatnúť sa razom mení na boj o prežitie. Očakával som však silnejší ráz, mnoho scén hlavne ku koncu malo skôr halucinogénny efekt. Daniel Radcliffe sa úspešne vymaňuje spod HarryPotterovskej ťarchy, jeho výkon je uveriteľný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc by mě asi zajímalo, co se stalo s Karlem a Marcusem, tyhle nezodpovězené otázky mě vždycky fascinovali a opravdový Yossi Ghinsberg s tím musí žít a to břemeno musí být opravdu těžké a vše kolem téhle záhady, která jde úplně bokem je mnohem zajímavější, než to, co se děje v samotném filmu. Skoro až těžko věřit, že párek chlapíků co se znali asi tejden v sobě našel tolik přátelství, až za hranicí chápaní a jeden druhého našel jak princ Popelku podle střevíčku. Přitom by oba měli těžce přemýšlet nad tím, že kvůli nim Marcus už nikdy z džungle nevyšel. Co se týče Radcliffova výkonu sem skeptický, už dokázal, že není jen Potrat, hlavně v perfektním Švýcaráku a v hodně dobrých Horns, ale tady jsem mu tu roli vůbec nevěřil, jeho přežití mě nestrhlo a záchranu sem mu nepřál. Už kdysi u Pádu do tmy sem řikal, že když někdo někam leze, nahoru, dolu, do džungle a nemá na to, riskuje svůj drahocený život kvůli dobrodružství, tak si svým způsobem a to říká a umřít si vlastně zaslouží, když si neváží života. Nejsilnější element filmu určitě hudba, ta byla skvělá. Jinak nezájem, Percy Fawcett nastavil laťku vysoko a jak už sem řikal, chtěl bych vidět film hlavně o Karlovi a Marcusovi. Průměrný dobrodrůžo.60%. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečné události o izraelském mladíkovi Yossi Ghinsbergovi, který se vydal za dobrodružstvím do hlubin Boliviské džungle, která se změnila v holý boj o přežití. Pomalý film, ukazující džungli plnou nástrah a nebezpečí, které se skrývá za každým stromem jakožto místo, které si nepodmanil člověk, ale přetrvává zde nadvláda přírody. Krásné a zároveň děsívé. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Film je věnován Marcusovi. (Wade)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)
  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)

Reklama

Reklama