Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

castor 

všechny recenze uživatele

Na čele nemá jizvu ve tvaru blesku, nýbrž hýbající se bouli, ve které cosi žije a ke které přišel po dobrodružství na voru. Daniel Radcliffe znovu dokazuje, že éra Harryho Pottera je ta tam, vybírá si solidní role a hlavně žánrově velmi pestré. Tentokrát coby dobrodruh (nějaký Yossi skutečně žije), který se nechá zlákat výpravou do bolívijské džungle, která je léta páně 1981 neprobádaná a na konci cesty čeká bonus v podobě indiánského kmene. Jenže chyba lávky. Nakonec bude muset jeho mozek přepnout na „já tady sakra nezemřu“ a vymačkat ze sebe veškerou odvahu, sílu a odhodlání. Australský žánrový klenot Greg McLean, který si dvakrát vyšlápl na hororové publikum, má problém tohle dobrodrůžo nějak ozvláštnit, prostě jde jen o sled méně či více zajímavých obrazů, kdy jednou trpíme halucinacemi, jindy polykáme nevylíhnutá ptáčata, pak odháníme hladovou šelmu nebo se snažíme, aby nás nepohltila bažina. Než se ztratíme, musíme zkousnout zvláštní motivaci některých postav, přesto se k finále docela úspěšně doklopýtáme. 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nečakajte, že zažijete nejakú žánrovú revolúciu či do detailov vyladenú drámu, z ktorej nebudete môcť večer zaspať. Jednoducho si spríjemníte večer s pútavou adrenalínovou jazdou, kde na vás okrem exotickej Bolívie bude čakať aj talentovaný Radcliffe so svojou premenou na nepoznanie. Príjemná jednohubka - neurazí, neohúri, no na jedno zhliadnutie si ju vcelku užijete. 7/10 ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejnojemnnou knihu Yossi Ghinsberga od vydavatelství Jota v edici cestopisy jsem dočetl shodou okolností zhruba před rokem a tak jsem byl ošizen o všechny momenty překvapení na rozdíl od těch, pro něž se příběh na plátně odvíjel poprvé... Mám rád tyhle příběhy, obzvláště pokud se staly a ještě raději pokud jde o autobiografie. Mohu tak srovnávat věrnost předloze a musím uzant, že jak co do lokací, tak do samotných epizodek film kompletně jede podle knihy. Dokonce se v něm objevuje i ta scénka s kočičkou a sexem v drogovém rauši před výpravou. Ačkoliv to však bylo výpravné a Radcliffe mi tu odcela sedl, přišlo mi to málo napínavé, málo vypjaté. A také koukám, že Thomas Kretschmann se nyní zhostil role dobrodruhů! Shodou okolností jsem jej včera viděl hrát otce Sabine Kuegler v podobně znějícím filmu Dítě džungle... :-). Yossi v džungli našel co hledal a asi tam našel i Boha, přesto se nedivím místním, kteří bílé gringos považují za šílence, když v hloubi pralesa hledají cosi a pak často se štěstím se z něj sotva vyhrabou zpět... V tomto případě spíše než film doporučuji četbu knihy. Dávám za tři ptačí vejce. * * * ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto dechberoucí, od samotného ztroskotání na řece už trochu režisér vařil vodu a nevěděl, co s časem, ale jako celek jsem si tento film náramně užil a herci byli naprosto věrní - jak kdybych koukal na živý přenos. Jako za mě palec hore a když trochu přivřu oko, tak to vyjde i na maximum :)) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hery Potrat a Ohnitá noha by byl komplexně skousnutelný filmík, uvěřitelný, moc pěkně natočený a mile dobrodružný, kdyby do hlavní role neobsadili někoho, kdo by na první pohled vysílením chcípnul už jen po vyslabikování slova d-ž-u-n-g-l-e, natož aby tam přežil jedinou noc, a kdo by se celou dobu sterilně netvářil, jako by měl v prdeli zaražené koště na fanfrpál a opruzeného pěticentimetrového Voldemorta. Danek to sice zase těžce nedával, ale ten podkožní parazit místo blesku mu na čele moc slušel. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Radcliffova příprava na roli měla několik vrstev – kromě kontaktu se samotným Yossim musel vypilovat izraelský přízvuk a držet velmi přísnou dietu – zhubl zhruba 7 kilogramů. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama