Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

misterz 

všechny recenze uživatele

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dobrý survival, v ktorom je všetko, čo v ňom má byť (pojedanie nechutných vecí, červ hosťujúci v ľudskej lebke, Indiáni, dravá rieka, nepriazeň počasia, odhnívajúce rôzne časti ľudského tela, dravce...). K tomu presvedčivý Harry Potter (ale aj Thomas Kretschmann, Alex Russell a Joel Jackson) a veľmi pekná vizuálna stránka (kamera, výprava). Po všetkých stránkach profesionálne a intenzívne, ale na môj vkus bohužiaľ stále iba snaživý, poctivý priemer. Za najväčšie mínus považujem stratu tempa a neoriginálny scenár s koncom, ktorému sa síce ťažko verí, tak ale ak to takto naozaj bolo, a to vraj bolo, tak nemám právo voči nemu namietať. Skôr mi to každopádne pripadalo ako nejaký poviedkový film, kde jednotlivé hrdinove eskapády spolu nedržia príliš pokope a občas je tam pekne divný strih (prebudí sa relatívne uprostred rieky a zrazu strih a je deň a je po všetkom?). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Radcliffe se snaží vymanit z Rowlingové škatule dalším fyzickým, dá se říct až „revenantním“ výkonem, ale co mu je ta vehemence platná, když mu McLean hází pod nohy tolik klacků. Předlouhou expozicí nafouknutá stopáž, podivná realizace blouznění a flashbacků, prázdné dialogy zbytečně přehlušující hlas džungle a survivalová pasáž nefungující ani když se pojídají ptačí embrya a vymačkávají červí komedony. V takové situaci si může Hrnčířovic Harold chrastit kostmi jak Mechanik či vytáhnout ze zadku půlmetrovou tasemnici a se mnou to nehne.. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jungle" mi opäť potvrdzuje, že Daniel Radcliffe si posledné roky vyberá scenáre, ktoré mu skutočne dávajú možnosť ísť na dno svojich hereckých síl. A myslím si, že opätovne svoju rolu zvláda výborne a človek chce, aby sa z tej situácie dostal a aby sa mu podarilo prežiť. Aj keď si priznajme na druhú stranu, vieme, že sa odtiaľ dostane. Ako? Na začiatku je predsa rozprávačom celého príbehu. A ako by ho mohol rozprávať, keby to neprežil? A možno to je trošku negatívum, no nemyslím si, že je to veľké mínus pre film. Osobne sa mi páči aj dobrodružná polovica filmu, a rovnako aj survival časť filmu. V dobrodružnej časti, ktorá je trošku srdečnejšia, no súčasne aj desivá v tom, že nevieme kam sa naši hrdinovia nakoniec dostanú a či môžu Karlovi veriť. A nebudeme si klamať, Karl je veľmi zvláštnou postavou. Nevieme čo si o ňom myslieť a niektoré scénky s ním sú skutočne zvláštne. Ako keby ani nevedel čo vlastne robiť. No potom sa Yossi (Daniel Radcliffe) rozdelí od svojej skupiny, a s iba pár vecami, ktoré mu ostali sa musí dostať z džungle von. A funguje to veľmi dobre. Mám pocit, že postavy mi ponúkli dosť na to, aby som sa o ich osudy zaujímal, džungľa je zaujímavé miesto. S množstvom nádhernej scenérie a množstvom nebezpečenstiev. Malých aj veľkých. Živých aj neživých. Takže v tomto smere to film zvládal skvele. Sú 2 veľké problémy, ktoré s týmto filmom mám. Prvým je štýl zostrihania scén v survival časti filmu. Keď si Yossi hodí speed, tak súčasne sa naspeeduje aj kamera a začne sa to strihať hala-bala. A hoci rozumiem o čo im ide, nemyslím si, že to bola dobrá voľba. A čo ma najviac otravovalo boli jeho sny a flashbacky počas druhej polky filmu. Človek je ponorený do toho, čo sa práve deje a zrazu sa ocitneme v úplne inom mieste v scénke, ktorá ako keby bola vystrihnutá z úplne iného filmu a nepasovala tam. A nepodáva to príbeh lepšie, naopak to človeka absolútne vyruší zo záujmu a zrazu nevie čo sa deje. Osobne si myslím, že možno mohol byť film aj o niečo drsnejší. Koniec koncov, trailer mi sľuboval drsný príbeh z džungle. No osobne si myslím, že moc drsných scénok sa tu neobjaví a je to pre bežného diváka celkom pozerateľné. Rozumiem tomu, no mne by trošku viac drsných scénok nevadilo. Celkovo som s filmom spokojný a podľa mňa stojí za pozornosť. Je dostatočne zaujímavý na to, aby si v ňom človek našiel to svoje. Aj v rámci dobrodružstva aj survival akcie. Rozhodnite sa sami a čeknite si film. Hodnotenie: B+ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené "survival" drama, které stojí a padá na skvělém hereckém výkonu Daniela Radcliffa. Jungle vypráví strhující příběh o vytrvalém lidské touze po přežití, kterou nezlomí ani drsná amazonská džungle. Bohužel, i přes tyto zjevné klady má snímek pár velkých neduhů, zejména v oblasti střihu, celkové stopáže a faktu, že některé nápady na scény s blouzněním si snímek velice okatě "vypůjčuje" z podobného filmu "127 Hours". Až na tyto atributy jsem se snímkem Jungle spokojen. Jako nenáročná dobrodružná jízda, u níž jsou vytyčené mantinely viditelné hodně dopředu, funguje tak jak se od ní očekává. PS: Jsem čím dál tím více ohromen výběrem rolí Daniela Radcliffa. Po nekonvenčním "Swiss Army Man" tu má další zajímavou roli do svého portfolia! ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama