Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (380)

misterz 

všechny recenze uživatele

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Radcliffe se snaží vymanit z Rowlingové škatule dalším fyzickým, dá se říct až „revenantním“ výkonem, ale co mu je ta vehemence platná, když mu McLean hází pod nohy tolik klacků. Předlouhou expozicí nafouknutá stopáž, podivná realizace blouznění a flashbacků, prázdné dialogy zbytečně přehlušující hlas džungle a survivalová pasáž nefungující ani když se pojídají ptačí embrya a vymačkávají červí komedony. V takové situaci si může Hrnčířovic Harold chrastit kostmi jak Mechanik či vytáhnout ze zadku půlmetrovou tasemnici a se mnou to nehne.. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Film má jisté vypravěčské limity, jednak v dodání hloubky postavám a taky ve zhmotnění survival surovosti. Díky tomu se s postavama - s výjimkou pár scén - necítíme krajně ohroženě a coby diváci jsme spíše v “dobrodružném módu”. Ten relativně baví a především v druhé polovině přináší zajímavé věci (divoká řeka, indiánka, fire ants). Nejsilnější scénou ale pro mě zůstane rozdělení party na dvě skupiny, u kterého je cítit, že... Což pro survival drama z divočiny není nejlepší vizitka. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe není jenom Harry Potter, ale vybírá si dobré role a filmy. Tentokráte se vydá s kamarády do džungle a je to napínavá podívaná. A když zůstane úplně sám, to teprve začíná to pravé dobrodružství. Za mě velice dobře natočeno, navíc je to podle skutečné události. Škoda, že se nikdy nezjistilo, co se stalo s Karlem a Marcusem. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 * Film je skvěle natočený, má spád a místy nahání až klaustrofobické stavy...Bohužel, jeho slabým článkem je právě Daniel, který se na tuhle roli vážně moc nehodí, jeho věčně dětský výraz a jeho veliké ,,odhodlaní přežít" mu prostě moc nežerete...Navíc mě příšerně otravovaly ty ,,snové" vsuvky, které kazily dojem nepříjemna a samoty, ačkoli měli fungovat právě naopak. Každopádně i tak je film dobře koukatelný, dobrodružný a napínavý, prostředí džungle kdesi v Bolívie je vážně úchvatné a zároveň děsivé. Stojí to za ty necelé dvě hodiny času. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra filmu se uskutečnila 3. srpna 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Melbourne. (Delock)
  • Postižení, kterým trpí Marcus (a později i Yossi) se nazývá Trench Foot. Jedná se o vážný stav, který je způsoben příliš dlouhému působení vlhka na nohy. Tímto onemocněním často trpěla posádka ztroskotaných lodí a vojáci v zákopech (trench = zákop). (bigjames)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama