Reklama

Reklama

Strážci majáku

  • Velká Británie The Vanishing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Strážci majáku je psychologický thriller inspirovaný skutečnou, dosud nevysvětlenou událostí – záhadou Flannanských ostrovů. Tři muži přijíždějí na šesti týdenní směnu, při níž mají střežit maják na neobydleném ostrově 20 mil od skotského pobřeží. Thomas (Peter Mullan), James (Gerard Butler) a Donald (Connor Swindells) zahájí svou běžnou, osamělou pracovní rutinu. Nedlouho po příjezdu u ostrova ztroskotá veslice s truhlou plnou zlata. Strážci majáku udělají rozhodnutí, které změní jejich životy navždy. (iTunes)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (82)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Snímek jakožto možné vysvětlení skutečného zmizení strážců majáku příliš nečerpá ze skutečností, zjištěných na místě v roce 1900. Spíše bylo využito staré záhady pro rozehrání psychologického drama, což by snad nebylo na škodu, ale měl jsem bohužel problém pochopit motivace některých postav k jejich činům. Výsledek tak pouze není špatný film s celkem hutnou atmosférou, ale bez větší návaznosti na skutečný případ. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama primárně o třech protagonistech na izolovaném ostrově, a o události, která jim zkomplikovala životy. Působivé lokací a její atmosférou, hereckými výkony i napínavými scénami boje o život, u kterých mrazí. Sílu dodává filmu také fakt, že je založený na skutečné události záhadného zmizení oněch strážců majáku (není spojler, dozvíme se hned v úvodu film). Velice mě potěšilo obsazení dvou nečekaných hostů. [Sitges FF] ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Nadpriemerne natočený a zahraný film s minimum použitých zdrojov. Tri chlapi s rôznym charakterom a postavou u ktorých vyvolajú ich činy rôzne psychologické chovanie. Každý z nich je zahrané a kamerou zachytené veľmi dobre. Po dlhej dobe jeden silný a úprimný herecký výkon od G. Butlera. P.S.: Zaujímalo by ma, že aký podiel vo filme majú skutočné udalosti. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedené psychologické drama založené na skutečné události. Děj se odehrává víceméně pouze na ostrově, kde tři hlavní protagonisté bojují o přežití. Herecké výkony jsou dobré, atmosféra povedená, dialogy a souboje jsou místy opravdu napínavé. Přijde mi však, že filmaři nevyužili naplno potenciál osamělého ostrova. 6/10. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

POZOR SPOILERY. První půlka je vcelku fajn. Zaujme mysteriózní atmosféra (ta bohužel funguje jen do chvíle, než se odhalí, že v bedně je zlato - čekal jsem něco sofistikovanějšího, klidně i lehce "nadpřirozenýho" - minimálně podle mě nebylo nutný vyložit karty na stůl takhle brzo), pak aspoň funguje atmosféra opuštěnýho ostrůvku v širym moři a objeví se trochu akce nebo napětí. Jenže někde v půlce, když se střážci majáku vypořádaj s návštěvou, jde všechno do kopru. Butler se zcvokne a trucuje v kapličce, děj se přestane výrazně posouvat a následuje přehlídka bezradnejch obličejů ve stylu "co budeme dělat". Mimochodem by mě docela zajímalo, jak může být příběh dle skutečný události, když všichni aktéři popisovanejch událostí beze stopy zmizely (nebo zařvali) a svědci žádný nebyli. Ale to je vedlejší. Důležitý je, že jsem se bohužel víc nudil než bavil a druhá půlka už byla jenom čekání na konec, kterej mi navíc přišel docela odfláklej, dvě hodně silný hvězdy. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. října 2018 na filmovém festivalu Sitges ve Španělsku. (ČSFD)
  • 26. prosince 1900 loď Hesperus dorazila k Eilean Mor s čerstvými zásobami. Maják byl v provozu rok, ale bylo zaznamenáno, že Eilean Mor už několik dní neviděl žádné světlo. Maják byl úplně opuštěný a následné prohlídky ostrova neodhalily žádné známky toho, co se stalo třem strážcům. Poslední zápis do deníku byl proveden 15. prosince a obsahoval řadu podivných a zneklidňujících vodítek o duševních stavech mužů. (dzei)

Reklama

Reklama