Reklama

Reklama

Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, začínají se u ní nekontrolovatelně projevovat záblesky ničivých superschopností, díky nimž je odvezena do speciálního tábora. Zde jsou nedobrovolně internovány další přeživší děti, u kterých se projevily podobné superschopnosti. Tyto nadpřirozené síly jsou označeny barvami: zelení jsou výjimečně inteligentní, modří ovládají telekinezi, žlutí mají kontrolu nad elektřinou, oranžoví umí číst myšlenky a ovládat paměť a ti nejnebezpečnější, červení, ovládají oheň. Ruby by měla být zařazena mezi oranžové, ale v táboře se jí podaří svou skutečnou sílu utajit a vydává se za poměrně neškodnou zelenou. Poměry v táboře jsou brutální, některé děti postupně mizí a Ruby, které je nyní šestnáct, se rozhodne pro útěk. Na cestě za svobodou se přidává k další skupině přeživších, v jejímž čele stojí charismatický Liam (Harris Dickinson), který se snaží z uprchlíků vytvořit náhradní velkou rodinu a najít pro ni společnou budoucnost. Ale Ruby se bojí po všech svých zklamáních někomu uvěřit. Tím spíše, že i v komunitě uprchlíků se najdou takoví, kteří se nezastaví před ničím. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

malylada 

všechny recenze uživatele

Adult ságám odzvonilo a Temné síly jsou toho důkazem. Kdyby byl film natočený před osmi lety bez předchozích bratříčku, byl by hitem, ale bohužel se snaží stát pračkou na peníze píšícím autorům příliš pozdě. Nedokážu si představit, jak by mohl sebevětší šikovnější tvůrce převést na plátno něco nového z tohoto žánru. Opět se (ne)seznamujeme s dětskými hrdiny, kteří jsou stejní jako s předešlých ság, opět je zde čitelné zlo a opět zde vše funguje na debilním principu. Neříkám, že se nenašly nápady, které by fungovaly lépe než v mnoha finančně úspěšnějších sérií, ale přesyceností toho žánru to nejsem schopen vstřebat. Musím říct, že dvakrát jsem málem usnul a jednou se modlil za blížící se závěrečné titulky......3/10 ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Te darkest Minds als "X-men:Easy Riders" je teenagerská scifi road movie natočena v politicky a rasovo korektnom tóne,ktorá sa ale v podstate nemá o čo oprieť. Všetko už bohužiaľ bolo možno vidieť inde.Napriek tomu že film pôsobí ako recyklát množstva iných filmov ,ako televízna produkcia to nie je až tak zlé.Kež bychom zas byli spátky v dodávce....Dokonca aj Lady Brienne TU dostala svoj štek.Tento krát je znej však Lady Jane. ()

Reklama

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Průměr střídá nudu. Bylo divné od začátku kdy ukázky neukazovali skoro nic objevného, že studio nemá prostě co ukázat. Nezáživné postavy se drží předpřipravených a stereotypních scén, které předvídáte na minuty dopředu. Inu, Foxům se podařilo Labyrint dotáhnout do konce. Zde to je velmi nepravděpodobné. Materiál, který se hodí spíše na Netflix. 40% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tyhle sci-fi snímky o dospívajících s kapkou romantična jsou přesně pro mě! Jedná se o velice zajímavý námět, sice se nedozvíme, jak tato epidemie vznikla, ale děj filmu je rozmanitý a neustále se něco děje. Láska mezi hlavními hrdiny se mi také líbila. Ale zaskočil mě smutný konec, to bylo špatné rozhodnutí od Ruby... Jinak konec byl takový, že to vypadá na pokračování, ovšem film vydělal málo peněz, takže se ho asi nedočkáme... ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Neoficiální, ale upřímný text distributora: „Ruby jako jedna z mála přežila záhadnou epidemii, která zabila téměř všechny americké děti. Ale nemoc se neobešla bez následků, všem scénáristům, režisérům a ostatním tvůrcům žánru Teenage Postapocalyptic Dystopia Survival Shit-Fiction záhadně zmizely mozky.“ Pokud je vám -náct a i váš IQ má hodnotu -náct, jistě si to užijete. PG-13 rating by tu tudíž měl bejt přeznačenej na PG-18, vztaženo nikoliv k věku, nýbrž právě k výše zmíněný hodnotě IQ. Je zjevný, že bude pokráčko, ač tajně doufám, že tahle sračka si na to nevydělá. Přirovnal bych to k sérii Bludišťák, k Dávači či k Detergentu (jsem tak rád, že se SW herecky dostala mnohem dál). Nažehlený teenage pitomci putujou sluníčkovou přirodou, nehtíky maj stále pěstěný, fousky stále hladce oholený, pijou buhvíco, serou buhvíkde a samolepky z auta škrábou špachtlí, aniž by odřeli lak. Při použití X-Men feature jim zasvítěj oči a zazní dramatickej zvuk, při výmazu z paměti se efektně rozplynou, „Obliviate“ pytcho. DO PR DE LE !!! Tohle fakt dovede někdo myslet vážně? Jediná souhrnná rudá je tak za ten krátkej barevnej nápad na začátku konečnejch titulků, za lehce zábavnou roli Brienne z Tarthu a vlastně i za to, jak je to multikulti barevný a ještě celý umocněno další multikulti barevností. Tohle, jestli neni skrytý podprahový sdělení... A my idioti se kdysi vysmívali Tvajlajtu!!! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v dubnu 2017, natáčelo se v Georgii. (Varan)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 15 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sherlockova sestra míří do kin

Sherlockova sestra míří do kin

11.01.2018

Vlna young-adult sérií nám po Stmívání, Hunger Games a Divergenci trochu utichla (už nás čeká jen třetí Labyrint), ale nebojte se – další filmy jsou za dveřmi! Elizabeth Banks chystá Rudou královnu,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno