Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Richard zdědil pohřební ústav po svém otci ve Skotsku. Zanedlouho by se měl oženit s Joy, dceru bohatého místního obchodníka, tajně však touží po něčem jiném. Poznává krásnou herečku Barbaru z Los Angeles, opouští jistotu a vybere se přes Atlantik do L.A. Již nápis v taxíku z letiště Vítejte v Kalifornii, přizpůsobte tomu Vaše chování ho varuje, že nemusí být všechno tak, jak by si to představoval on. Podaří se mu dosáhnout svůj cíl a získat lásku svého života? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

sona123 

všechny recenze uživatele

Ach ne! Tolik hvězd a hvězdiček a dá dohromady takovou slátaninu? Odlepil se od toho pouze J. Depp (mám na mysli krátký dialog, resp. spíš monolog na konci ohledně relaxace na hřbitovech a ve strip barech) a díky bohu za to, to by mi ho bylo samotného líto. O čem to proboha bylo? Pozor na pozlátko? Sny se ne vždy splní? Má nebo nemá smysl se pokoušet si je naplnit? No, skutečně hluboká myšlenka...A když už je špatná forma i samotný obsah, co potom zbývá? Jo ještě konec, a ten je na poblinkání... ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina je od začátku do konce pěkný ťunťa, navíc celkem nesympatický, což mi celkem vadilo. Navíc mi není úplně jasné, je-li přítomna nějaká nadsázka (humor jako takový jsem tu téměř nezaznamenal). Ale něco do sebe to mělo, Vinessa Shaw je krásná a umí i hrát, Leningradští kovbojové jsou také skvělí a Johnny Depp tu zahrál patrně svojí nejbizarnější roli. ()

Reklama

saladín. 

všechny recenze uživatele

Celkom sympaticky pocin natoceny snad s minusovym rozpoctom ktory vsak zvlastne meni polohu spolu s rozpolozenim hlavneho hrdinu: najprv sa od nas vyzaduje pristupit na hru o lahkosti bytia (zelene sny), potom vykyvy s obcasnym zableskom ozajstna (nieco z reality) a napokon vlazne podana strata dostojnosti zo stretu medzi realitou a nezrelostou. Cely sa vsak vedie v nekonfliktnom duchu a netvari sa ako Umenie a tak za prispendleny zaver nikto nikomu hlavu neutrhne. Mierne vtipne momenty: plagatova pantomima Johnnyho Deppa. ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám, na film jsem se chtěla podívat jen kvůli Deppovi. Když už se objevil asi potřetí jako kluk z plakátu (Dead Man), říkala jsem si „To je asi všechno, co v tomhle filmu Johnny předvedl. Tak si ho viděla, vyprdni se na to a běž spát.“ Nakonec jsem to dokoukala do konce, Depp konečně vystoupil z plakátu, aby si zahrál ještě ve dvou scénách. Jinak mě tento film nějak obzvlášť nezaujal. Hvězdu přidávám za Leningrad Cowboys a teda taky za „Džoníka“ :-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních, já do toho filmu nešel kvůli Deppovi, ale kvůli Tennantovi (který byl jako vždy naprosto fantastický a opět absolutně exceloval), ačkoliv na Deppa jsem se těšil taky (a ve svém krátkém výstupu nakonec nezklamal). Tenhle film je mnohem lepší, než jsem si původně myslel, že bude. Zkušený divák bude v druhé půli sice sem tam něco předvídat a asi se nesplete, ale na ten film se fakt krásně kouká (stejně jako na Vinessu Shaw, což je fakt výtečná kočka) a já jsem si užíval každou jeho minutu. Zatraceně příjemná podívaná s neskutečně sympatickými postavami, opravdu výtečná komedie, kde všechno funguje na jedničku, včetně dramatických momentů. A naše televize by to klidně mohly někdy vysílat (častěji). Rozhodně doporučuji, pro mě rozhodně velmi příjemné filmové překvapení. Na druhou stranu, Tennant ještě nic špatnýho nenatočil. 85%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Richarda Raynera. (Terva)

Reklama

Reklama