foto

Lisa Edelstein

  • nar. 21.5.1967 (51 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lisa se narodila židovským rodičům Alvin a Bonnie Edelsteinovým. Vyrůstala ve Wayne, New Jersey, navštevovala New York University.

Svojí hereckou kariéru začala jako hostující herečka v seriálech jako například Seinfeld, ER, Just Shoot Me, Frasier, Without A Trace a Sports Night. Předtím se stala všeobecně známou díky hraní v The West Wing, Ally McBealovej a Felicity. Hrála též Lauru ve filmu Black River.

V roce 1996 představovala hlas Mercy Gravesove v animovaném televizním seriálu Superman. Tuto rolu si několikrát zopakovala, například v epizodách ze seriálu Justice League a Justice League Unlimited.

Nejvíce jí ale proslavila role v seriálu Dr. House, za který získala ocenění Satellite Award v roku 2005 za roli Dr. Cuddyové. Je autorkou divadelních her, píše a komponuje muzikály (například: Positive Me - tématika AIDS).

JohnO.O

Herecká filmografie

Filmy

2016 Joshy
2013 She Loves Me Not
2012 Krásná řeznice (TV film)
2008 Speciální zásilka (TV film)
2007 My Lunch with Larry
2006 Výprodej
2005 Mezi otci a syny (TV film)
Paní Harrisová (TV film)
Říkej mi strýčku
2003 Bláznivá školka
Schůzka s temnotou: Dopadení Andrewa Lustera (TV film)
2002 Erotománie (TV film)
2001 Městečko Black River (TV film)
2000 Po čem ženy touží
Rabín, kněz a krásná blondýna
1999 30 Days
Legal Aid (TV film)
1998 Astoria (TV film)
I'm Losing You
Jak se neztratit v L.A.
Nebezpečné podezření (TV film)
Susanin plán
1997 Batman a Superman (TV film)
Lepší už to nebude
1994 Milostná aféra
1991 The Doors

TV seriály

2018 The Kominsky Method (TV seriál)
The Good Doctor (TV seriál)
Stories (S02E08)
Hubert (S02E07)
Carrots (S02E05)
další epizody (5)
Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #1: Keep the Toast Short (S05E06)
Rule #303: Burn That Sh*t to the Ground (S05E05)
Rule #63: It's a Marathon, Not a Sprint (S05E04)
další epizody (6)
2017 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #155: Go with the Magician (S04E06)
Rule #930: Plan for New Plans (S04E05)
Rule #49: Let It Shine (S04E04)
další epizody (13)
2016 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #59: "Happily Ever After" Is an Oxymoron (S02E13)
Rule #876: Everything Does Not Happen for a Reason (S02E12)
Rule #118: Let Her Eat Cake (S02E11)
další epizody (8)
2015 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #72: It's Never Too Late to Be a Mean Girl (S02E05)
Rule #605: You Can Go Home Again (S02E04)
Rule #8: Timing Is Everything (S02E03)
další epizody (13)
2014 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #21: Leave Childishness to the Children (S01E05)
Rule #426: Fantasyland: A Great Place to Visit (S01E04)
Rule #47: Always Take Advantage of "Me" Time (S01E03)
další epizody (5)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Přísně tajné (S06E03)
Říše snů (S06E02)
Valkyrie (S06E01)
2012 Jak prosté (TV seriál)
The Long Fuse (S01E08)
Profesionální lháři (TV seriál)
2011 Dobrá manželka (TV seriál)
Martha a Caitlin (S03E05)
Pro Bono (S03E04)
Mediace (S03E03)
Americký táta (TV seriál)
Hurricane! (S08E02)
Dr. House (TV seriál)
Jít dál (S07E23)
Přesčasy (S07E22)
Náprava (S07E21)
další epizody (14)
2010 Americký táta (TV seriál)
Best Little Horror House in Langley Falls (S07E03)
100 A.D. (S07E01)
An Incident at Owl Creek (S06E17)
Dr. House (TV seriál)
Drobné oběti (S07E08)
Neštovice o rok více (S07E07)
Politická objednávka (S07E06)
další epizody (20)
2009 Dr. House (TV seriál)
Wilson (S06E09)
Blažená nevědomost (S06E08)
Týmová práce (S06E07)
další epizody (21)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
Americký táta (TV seriál)
Phantom of the Telethon (S05E07)
Dr. House (TV seriál)
Radujme se, veselme se (S05E11)
Ať jedí koláče (S05E10)
Poslední možnost (S05E09)
další epizody (18)
2007 Americký táta (TV seriál)
An Apocalypse to Remember (S03E14)
Dr. House (TV seriál)
Kdopak půjde z kola ven? (S04E09)
Kdo ví, nepoví (S04E08)
Ošklivec (S04E07)
další epizody (23)
2006 Dr. House (TV seriál)
Šťastné mini-vánoce (S03E10)
Hledá se Jidáš (S03E09)
Plácni krtka (S03E08)
další epizody (30)
2005 Dr. House (TV seriál)
Tuberák (S02E04)
Bumbrlíček (S02E03)
Neviditelný nádor (S02E02)
další epizody (19)
2004 Dr. House (TV seriál)
Věrnost (S01E07)
Sokratovská metoda (S01E06)
Jeptiška (S01E05)
další epizody (7)
2003 Miss Match (TV seriál)
2002 Leap of Faith (TV seriál)
Nemocnice Presidio (TV seriál)
Watching Ellie (TV seriál)
2001 Going to California (TV seriál)
Liga spravedlivých (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Klobouk dolů před Larrym (S04E12)
2000 Grapevine (TV seriál)
Grosse Pointe (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
Lies, Damn Lies and Statistics (S01E21)
Ally McBealová (TV seriál)
Láska o prázdninách (S04E07)
Bez záchranné sítě (S04E04)
Třetí je navíc (S04E03)
další epizody (4)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
In Excelsis Deo (S01E10)
The State Dinner (S01E07)
Post Hoc, Ergo Propter Hoc (S01E02)
další epizody (4)
1998 Conrad Bloom (TV seriál)
Doktoři z L. A. (TV seriál)
Felicity (TV seriál)
In the Loop (TV seriál)
Studio sport (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Batman (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Past (S04E01)
1996 Relativity (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
Ned a Stacey (TV seriál)
Partners (TV seriál)
Skoro dokonalá (TV seriál)
1994 Wild Oats (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Masseuse (S05E09)
The Mango (S05E01)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Bývalá přítelkyně (S01E04)
1990 Awake on the Wild Side (TV seriál)
Křídla (TV seriál)

Dokumentární

2009 Dr. House: Průvodce věrného diváka (TV film)
2008 Speechless (TV film)

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2011 The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
The Chew (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Režijní filmografie

TV seriály

2018 Jak přežít rozvod (TV seriál)
Rule #63: It's a Marathon, Not a Sprint (S05E04)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(162)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace