foto

Lisa Edelstein

  • nar. 21.5.1967 (50 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Lisa se narodila židovským rodičům Alvin a Bonnie Edelsteinovým. Vyrůstala ve Wayne, New Jersey, navštevovala New York University.

Svojí hereckou kariéru začala jako hostující herečka v seriálech jako například Seinfeld, ER, Just Shoot Me, Frasier, Without A Trace a Sports Night. Předtím se stala všeobecně známou díky hraní v The West Wing, Ally McBealovej a Felicity. Hrála též Lauru ve filmu Black River.

V roce 1996 představovala hlas Mercy Gravesove v animovaném televizním seriálu Superman. Tuto rolu si několikrát zopakovala, například v epizodách ze seriálu Justice League a Justice League Unlimited.

Nejvíce jí ale proslavila role v seriálu Dr. House, za který získala ocenění Satellite Award v roku 2005 za roli Dr. Cuddyové. Je autorkou divadelních her, píše a komponuje muzikály (například: Positive Me - tématika AIDS).

Jan "JohnO.O" Čermák

Herecká filmografie

Filmy

2016 Joshy
2013 She Loves Me Not
2012 Krásná řeznice (TV film)
2008 Speciální zásilka (TV film)
2007 My Lunch with Larry
2006 Výprodej
2005 Mezi otci a syny (TV film)
Paní Harrisová (TV film)
Říkej mi strýčku
2003 Bláznivá školka
Schůzka s temnotou: Dopadení Andrewa Lustera (TV film)
2002 Erotománie (TV film)
2001 Městečko Black River (TV film)
2000 Po čem ženy touží
Rabín, kněz a krásná blondýna
1999 Legal Aid (TV film)
30 Days
1998 Astoria (TV film)
I'm Losing You
Jak se neztratit v L.A.
Nebezpečné podezření (TV film)
Susanin plán
1997 Batman a Superman (TV film)
Lepší už to nebude
1994 Milostná aféra
1991 The Doors

TV seriály

2014 Jak přežít rozvod (TV seriál)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Need to Know (S06E03)
Dreamworld (S06E02)
Valkyrie (S06E01)
2012 Jak prosté (TV seriál)
The Long Fuse (S01E08)
Profesionální lháři (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
2006 Dr. House (TV seriál)
Euforie 2/2 (S02E21)
Euforie 1/2 (S02E20)
House vs. Bůh (S02E19)
další epizody (17)
2005 Americký táta (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Tuberák (S02E04)
Bumbrlíček (S02E03)
Neviditelný nádor (S02E02)
další epizody (19)
2004 Dr. House (TV seriál)
Věrnost (S01E07)
Sokratovská metoda (S01E06)
Jeptiška (S01E05)
další epizody (7)
2003 Miss Match (TV seriál)
2002 Leap of Faith (TV seriál)
Nemocnice Presidio (TV seriál)
Watching Ellie (TV seriál)
2001 Going to California (TV seriál)
Liga spravedlivých (TV seriál)
2000 Grapevine (TV seriál)
Grosse Pointe (TV seriál)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
Západní křídlo (TV seriál)
1998 Conrad Bloom (TV seriál)
Doktoři z L. A. (TV seriál)
Felicity (TV seriál)
In the Loop (TV seriál)
Studio sport (TV seriál)
1997 Advokáti (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Batman (TV seriál)
Tatík Hill a spol. (TV seriál)
Třeba mě sežer (TV seriál)
Pohotovost (TV seriál)
Past (S04E01)
1996 Relativity (TV seriál)
Superman (TV seriál)
1995 Cybill (TV seriál)
Ned a Stacey (TV seriál)
Partners (TV seriál)
Skoro dokonalá (TV seriál)
1994 Wild Oats (TV seriál)
1993 Frasier (TV seriál)
1992 Jsem do tebe blázen (TV seriál)
1990 Awake on the Wild Side (TV seriál)
Křídla (TV seriál)
1989 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)

Dokumentární

2009 Dr. House: Průvodce věrného diváka (TV film)
2008 Speechless (TV film)

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 Hollywood Today Live (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
The 37th Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2009 Lopez Tonight (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2006 The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1992 The Larry Sanders Show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace