Reklama

Reklama

Irsko z výšky

  • Česko Krásné drsné Irsko (více)

Obsahy(1)

Irsko je země plná krásné přírody a bohaté historie. Nepromarněte jedinečnou příležitost prohlédnout si ho z ptačí perspektivy... Tento film je poutavým a poučným příběhem o Irsku: jeho geologii, přírodním terénu, dějinách i architektuře, a to pohledem z výšky. Pozoruhodné záběry natočené pomocí helikoptér nebo dronů zachycují různé tváře historicky nejvýznamnějšího a nejkrásnějšího ostrova západní Evropy. Vychutnejte si pohled na Smaragdový ostrov, jak jste ho ještě neviděli. Na krajinu vytvořenou ustupujícími ledovci doby ledové, neolitické hrobky a prehistorické pevnosti z éry Keltů, úchvatnou architekturu raného keltského kostela, středověká města a hrady z doby Vikingů a Normanů, ale i shon a šum moderních metropolí informačního věku. Toto je příběh o krajině, o které jste si mysleli, že ji dobře znáte, z úplně nové a nečekané perspektivy. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krásne zábery, história a osobnosti ako U2, James Joyce, Oscar Wilde, Bram Stoker, Jonathan Swift atď. Miesto ako stvorené pre historické filmy. Nádherný smaragdový ostrov plný hradov. ()

Reklama

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Irsko z výšky jsem měl slíbené pokud uspěji při dnešní ranní zkoužce - a uhádli jste. Na každý rok se snažím dostat do asi třech nových zemí a letos je Irsko jeden z hlavních adeptů. Situace není slibná, ale tento úchvatný sestřih toho nejlepšího z Irska mně jen utvrdil v tom, že člověk neprohloupí. James Joyce, Oscar Wilde, Shaw, Bram Stoker, Bushmills, St. Patrick's Day, mnichové, Hra o trůny, Statečné srdce, Guiness, Liam Nesson, či Titanic - člověk si začíná říkat, že jsem tomuto místu měl dát přednost před UK, když jsem se rozhodoval o zahraničním pobytu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Irsko je nádherná země. Určitě už jsem to zmiňoval, ale já jejich přírodu, whisky a hudbu miluju, takže doufám, že si jednou splním sen a podívám se tam. Jsou to krásné scenérie a jen proto, že jsem právě hodnotil Egypt z výšky, který je ještě propracovanější a nabízí toho víc nedám pět hvězd. V porovnání těchto dvou dokumentů působí ten od Stephena Rookeho minimalističtějším dojmem. Ale pastva pro oči to prostě je. Těch dokumentů, které hledají z výšky nový zajímavý pohled je čím dál víc, je to aktuálně dost populární. A tenhle, stejně jako výše zmíněný, film je jasnou odpovědí proč. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama