Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

Marsik 

všechny recenze uživatele

KINO BENEŠOV - S naprostým klidem doporučuji malým i velkým. Z mého pohledu je to jeden z TOP animáčů za poslední léta, alespoň mě hodně oslovil. Zejména svým příjemným humorem, dobrodružstvím, nápadem, spádem, smutnými momenty, soundtrackem, ... Zkrátka 5* je na světě. Ideální zábava pro celou rodinu a vyrazit na to do kina, je skvělé rozhodnutí. 90% (with A.) ()

WheX 

všechny recenze uživatele

Sněžného kluka jsem viděl převážně jen protože přítelkyně z něho byla nadšená a chtěla mi ho ukázat a překvapivě bavil i mě. Příběh je takový běžný, který jsme viděli už spoustukrát, ale je krásně doplněný Čínskou přírodou, která je nádherná, Everest je roztomilý a zbytek hlavních postav pobaví. Docela mě překvapil zvrat v podobě změny hlavních padouchů. Davam zasloužené 4*, extra nepřekvapí, ale rozhodně ani nezklame a je na to radost pohledět. ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

Čtyři s odřenýma ušima. Zhruba do dvou třetin mě tenhle animák dost bavil, líbila se mi animace i barevnost, zaujalo mě, že hlavní hrdinka je celkem sympatická holka, co pořád neřeší selfíčka a značkové oblečení (což právě dělá hlavní hrdina, jak nám bylo coby divákům docela polopaticky sděleno), a byla jsem zvědavá, jak se tvůrcům podaří ztvárnit cestu "sněžného muže" zpátky domů... No a pak to začalo být trochu přeslazené, patetické a příběh začal pokulhávat, no a později přišla ta sentimentální hudba od Coldplay a tlačení na pilu co se týče "utváření přátelství mezi yettim & hlavní hrdinkou, hlavní hrdinkou & hlavním hrdinou, hlavním hrdinou & yettim, vedlejším hrdinou & yettim", nakonec i nějaké to morální ponaučení pro hrdinku... Ale jo, včera jsem viděla Konečně doma, a přece jen, tady bylo to citového vyděračství o mnoho méně. Takže za ty výše zmíněné kvality ponechávám čtyři, ale fakt jen tak tak. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pěkné, ALE... Problém totoho filmu je hlavně v tom, že to celkem slušně vykrádá dračí ságu. Tak třeba přelet v mracích a sáhnutí si do toho, stačí zaměnit dvě postavy a je to jak z draků, závěrečná hudba taky jakoby vypadla z ucha Jónsimu. Prostě nic extra zajímavého, takový slušnější animák, ale ničím nový. Naštěstí většina postav není nijak zvlášť otravná :) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

1.Deň filmového adventného kalendára, začal nám mesiac december a ja som sa rozhodol každý deň udeliť jeden vianočný film alebo aspoň so zimnou tématikou. Do Vianoc nám ostáva 23 dní tak prečo to neskúsiť. Od včera už napadol v mojom regióne sneh tak neváham a vybral som si animovaný film s názvom snežný chlapec. Ako príbeh ma moc nezaujal a celkovo je vidno že to nebol vysokorozpočtový snímok, samozrejme určený skôr pre menšie publikum. 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Pohádku, jež vznikla v čínské koprodukci, ve Vietnamu stáhli z kin. Důvodem je scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které je vidět, že si Čína klade nároky na Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Záběr vyvolal mezi Vietnamci pobouření na sociálních sítích, uvedla s odvoláním na vietnamská média agentura Reuters. Zákaz dostal film i ve Filipínách a Malajsii. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama