Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

Ema57 

všechny recenze uživatele

Partička dětí doprovází yettiho, který utekl bohatému sběrateli a vrací se domů, na Everest. Cesta je plná nástrah a záporňáků, kteří jim jdou po krku. Půvabný film o tom, že si má jít každý za svým snem. Svou roli tu hrají i dobře uvařené knedlíčky, které umí jen babička a zachrání yettiho před hladem. Babička je boží, má fialovou teplákovku, parádně vaří a je tak malá, že nevidí pořádně na plotnu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Na to, jak mě kdysi zděsil trailer, z toho vypadla celkem obstojná podívaná. Sice ji srážejí dolů nezajímavé postavy, klišé a kýče, přehnané dojímání a málo humoru, ale zase mě po určité době zaujal děj, líbil se mi ten minizvrat v podobě výměny záporných postav a naštěstí se tu nezpívá, jen hraje na housle. O skvělé animaci se ani nemá smysl rozepisovat, to je samozřejmostí. I tak je to ale naprosto průměrný animák, tak na jedno zhlédnutí, protože mu chybí něco čím by zaujal. Stejně jsem ale chvílemi měl pocit, že je to jenom reklama na knedlíčky (že by se nám zrodil nový stereotyp?). Slabé 3* ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Výborně vizuálně zpracovaný animovaný film, který nemít tak příšerný patos, tak by definitivně patřil mezi to lepší v roce 2019. U filmu ani nevadí jeho jasná jednostranná orientace na čínský trh, který filmu definitivně zajistí takový příjem, aby se po večerech producenti zpíjeli do němoty uleželým mokem Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne. 65 % Celosvětový příjem k 6. 1. 2020: $176,916,390, což je 2,36 násobek rozpočtu ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Známa koncepcia s „malou“ dávkou kúzelných scén. Pekné obrazy, citom vybrané a zachytené prostredie, ktoré dojímavým spraví hlavne neskutočne pekná hra na husliach. Príbeh, ktorý je síce bez prekvapenia, je pekný ale nevyužíva všetky potenciály, ktoré má. Vzťah medzi Jeti a Yi síce funguje, ale medzi trojicu „malých detí“ spíš nie. Každopádne snímok so svojimi menšími (prípadne väčšími) chybami stojí za to a ľahkým srdcom ho môžem odporúčať na jedno nedeľné odpoludnie. P.S.: Po prvom videný veľmi silná trojka s opciou na možné zvýšenie po opätovnom videní. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $59,770,205Tržby Celosvetovo $172,170,205Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ DreamWorks stagnuje vsadil na overený kukuč bezzubého draka a urobil z neho snežného chlapca. Jednoznačne si chceli týmto počinom podmaniť čínske publikum. Lenže už je to dosť prevarené vo veľa ohľadoch, nemá to až také zanietenie aby to úplne strhlo, má to dobré momentky, pekný vizuál, postavy našťastie nie moc otravné ale aj tak to vyškriabalo len na lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Když se kamera točí kolem Yi, která poprvé hraje na housle, jeden z billboardů má reklamu na Big Mac v McDonald's. (ČSFD)
  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)

Reklama

Reklama