Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (333)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Originálu neznalej, nemůžu tady trousit stížnosti, jak byla nová verze okleštěná o všechno, kvůli čemu byla původní verze zábavná. Faktem ale je, že tady žádnou zábavu hledat nelze. Mulan je špatně sestříhaná a místy vyloženě mizerně nasnímaná fantasy "pohádka", která v honbě za realističností poztrácela všechno, co jí mohlo činit kouzelnou. A tak to ve výsledku působí jako historický drama podle skutečný události, která se nikdy nestala, odehrávající se ve světě, kde nefungují fyzikální zákony. Film nemá ani žádnou rovinu, přes kterou by probíhala charakterizace postav, nebo jejich vzájemná interakce, je proto nemožný si kteroukoli postavu oblíbit (ani Mulan!). Celý to pak zaobaluje soundtrack jak z céčkovýho rodinnýho filmu za pár dolarů. Příběh o vyvolených už tady byl stokrát a stokrát líp. Dejte si raději Klan létajících dýk, Hrdinu nebo klasiku žánru Tygr a Drak (filmy, který přesně ví, čím jsou) ()

Chermy odpad!

všechny recenze uživatele

Kreslená Mulan je jedna z nejkrásnějších pohádek, co kdy vznikla. Každá scéna je vybroušený diamant! Synergie hudby a obrazu je tak dokonalá, že to snad ani nešlo udělat lépe... Každý dialog, každá skladba posouvá příběh dál a i když se zrovna nemluví, hudba dá scénám ten správný důraz. Je to esence filmu a důvod proč si asi každý někdy přál aby mu k významným okamžikům v životě hrála hudba tak jako ve filmech. Hraná Mulan je naprostá zoufalost. Smysl nedávající břečka, kde se postavy chovají jako hovada. Film je bez života, táhne se jako smrad a musíte se nutit abyste tu zoufalost vůbec dokoukali... Vyřčená moudra tahají za uši, pravidla magie absolutně nevysvětlená, prostě tam ta magie nějak je a jednou má jeden význam, podruhé funguje úplně jinak... takovouhle patlaninu bych možná pochopil jako absolventský film za 3- s tím že se paní režisérka ještě bude muset hodně učit... jak udělat film konzistentní, smysluplný, zábavný a připomenout že také existuje filmová hudba... ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Tam, kde funguje animák alebo písané legendy, nemusí v hranom filme, aspoň v tomto filme to nefunguje. Tvorcovia akoby nevedeli, čo majú robiť, celý projekt pôsobí nasilu. Určite sa mu nedá uprieť snaha, vzťah otca a dcéry má svoju silu, aj kostýmy sú na úrovni, lenže všetko je vyrátané na efekt. Dokonca ani akcia nefunguje ako by mala. Nejde však o prepadák, Mulan si určite nájde svojho diváka, predpokladám, že tú nižšiu vekovú kategóriu. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neznám animovanou verzi od Disneyho, ale znám hranou čínskou verzi s Zhao Wei, která vypadá takhle https://youtu.be/M4OSxjVARC0 a nejvíc mě překvapilo, jak je aktuální verze jiná. Toto je pohádka. Bojové scény působí jako tanec - ne zrovna v pozitivním slova smyslu. Naštěstí to má krásnou výpravu a krásnou Liu Yifei. Takže finálně 3*. Moje recenze: https://bit.ly/2F9OSiz ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Co filmu musím nechat, tak je pěkná vizuální stránka. A tady pochvaly končí. Mulan je podivně sterilní film, který se snaží o jakýsi realismus, ale zároveň je to Disney, takže ve filmu musí být akce, ale ne krvavá. O co líp působí animovaná verze, která nezakrývá, že se jedná o pohádku. Samotná Mulan je jedna z dnešních nesnesitelných hrdinek, které musejí být speciální sněhové vločky s vrozenou mocí, lepší, než všichni ostatní - a její síla je samozřejmě bojovná síla typická pro muže, protože ve skutečnosti nasrat na skutečný feminismus, ženy samy o sobě a jejich síla nejsou dost dobré. Zkrátka další z řady filmů poslední doby, které se tolik snaží uspokojit co nejvíc uřvaných internetových skupin, až je z něj univerzální hnědá omáčka, která neohromí nikoho. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (15)

  • Yifei Liu (Mulan) předváděla 90 % všech svých kaskederských kousků sama – jízda na koni, boj s mečem, bojová umění a bitevní scény. (ČSFD)
  • Krycím názvom filmu počas natáčania bol názov "Phoenix". (MikaelSVK)
  • Jedná se o první disneyovskou pohádku, která si v USA vysloužila omezení typu PG-13, které znamená, že je film nepřístupný divákům do 13 let. V tomto případě z důvodů bojových sekvencí. (hansel97)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama