Reklama

Reklama

Rakka

  • Kanada Rakka (více)

Obsahy(1)

Krátkometrážny film z dielne Oats Studios, vytvárajúceho experimentálne filmy, sa zameriava na dystopickú budúcnosť, v ktorej bola Zem kolonizovaná neznámou mimozemskou rasou. Zostávajúca ľudská populácia sa aj naďalej snaží udržať nažive a vzdorovať nepriateľským votrelcom. (fichilles)

Recenze (106)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Snaživý a zábavný levný postapo kraťas o lidech přežívajících ve světě po invazi emzáků. Líbí se mi vizuál, atraktivní kamera i pozice vypravěče děje a potěší známé tváře z vedlejších rolí jiných filmů. Bohužel z výsledku ale nejsem spokojený, finále bylo utnuté dřív než vůbec začalo a díky otevřenému konci působí výpovědní hodnota filmu příšerně. Škoda. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Typický Blomkamp. Sled chatrne prepojených špinavých industriálnych záberov, ktorými sa režisér snaží maskovať, že nevie vytvoriť plnohodnotné postavy a už vôbec nevie rozprávať príbeh. Technicky rozhodne na úrovni a niekomu zjavne striekajúca krv a vydarené efekty stačia na dokonalé navodenie atmosféry. Mne však určite nie. ()

Reklama

dan4815 

všechny recenze uživatele

Milionkrát viděné, mnohokrát slyšené, věčně v mé mysli a chtíči. Ano, Rakka nabízí žánrová klišé, ale upřímně, na mě to zabralo. Zlí mimozemšťané plundrující lidskou oázu života jsou sice častým scifi úkazem, ale filmeček věrně a krásně vyobrazuje zranitelnost lidské společnosti i ekosystémů Země. Plazozmrdi přeměňují planetu ku prospěchu svému, ničí naší atmosféru a biodiverzitu. Z planety se stává tmavé nepřátelské místo a přeživší si spíše přejí svou milostivější smrt, než která by je čekala od našich mimozemských sousedů. Děj se opírá o silnou touhu k žití a k přežití - ukazuje se zde hrdost na lidskou podstatu, rebelové se snaží zničit otrokáře, i když jejich touha je velmi zranitelná a s každým neúspěchem klesající. Ukázka plouživě se měnícího prostředí, úpadek lidstva a vyobrazení poslední naděje na spásu, se kterou si mimozemšťané mohou pohrávat silou mysli, mi naprosto sedla. Režisér místo svých sraček, jako je třeba Chappie, mohl rozvinout tento filmový svět. Je plný deprese ale i naděje, je plná odboje ale i intrik, je plný křehkosti ale i síly. Film má dobrý deníčkový doprovod, který nás seznamuje s děním a snaží se přicházet i s technickými nápady (proti čtení myšlenek a manipulování mysli), za mě super. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsná vize postapokalyptické budoucnosti po invazi mimozemšťanů od Neilla Blomkampa. Měla by to být součást dlouhodobějšího projektu od studia Oats. S těmihle mimozemšťany není žádná sranda. Lidský odpor vede neohrožená Sigourney Weaver. Snad budou příští díly stejně dobré. "Uřízněte mu hlavu!" ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Neill Blomkamp točit umí, o tom mě dokázal přesvědčit již v District 9, takže jsem na tenhle kousek opravdu těšil. No a vyloženě mě nezklamal ani tentokrát. Po vizuální stránce to bylo opět velice slušné a klidně bych si dokázal představit další celovečerní film. Nechyběla zde akce, morbidnost, pěkné efekty a hlavně z toho sálalo utrpení…Nicméně se tvůrce snažil do cca dvacetiminutovky vecpat velké množství „informací“ a nechal mnoho otazníků – což byla opravdu škoda. Každopádně si z toho odnáším další solidní zážitek. 60% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama