Reklama

Reklama

Dokud nás svatba nerozdělí

  • Francie Le Sens de la fête (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Když organizujete dokonale promyšlenou, luxusní svatbu na francouzském zámečku ze 17. století, úplně si to říká o nějaký průšvih. A když se má něco pokazit, věřte tomu, že se to opravdu pokazí a nezůstane jen u toho. Profesionální svatební agentura má na nezdary celých 24 hodin a za ty se toho může stát opravdu hodně. Zvlášť když šéf agentury z přátelství zaměstná vlezlého fotografa, kterého spíš než focení zajímá svatební pohoštění, najde záskok za kapelu, pro který je „decentní zábava“ neznámým pojmem, a ženichovo půlnoční překvapení definitivně změní celou svatbu v grotesku. Komedie od režisérů filmu Nedotknutelní (2011), jejíž inspirační zdroj můžeme hledat třeba u argentinských Divokých historek (2014), potěší srdce každého, alespoň trochu škodolibého diváka. (Aerofilms)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (151)

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce, Brno] Tímto děkuji za možnost shlédnout tento film. Dostala jsem se na promítání poprvé. Popravdě všechny filmy, co dosud v Brně byly, mně tolik nezaujaly. Je to příjemná komedie plná vtipu, ale i dramatických momentů. Vůbec není na škodu, že jsou zde u nás téměř neznámí herci. Určitě bych ráda znovu shlédla. Zároveň by mě zajímalo, jestli případný dabing neubere tomuto dílku na kvalitě. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která poodhalí zákulisí svatby, tedy věc, kterou asi jen tak někdo nespatří. O to víc je zajímavé film sledovat velice bedlivě. Všeobjímající chaos a zmatek nahrávají zajímavým situacím, díky kterým film dostává spád. Stopáž by mohla být i kratší a některé hlubší scény vystřižené, na druhou stranu si i bránice musí odpočinout. Francouzi umí tyhle živé komedie. Tomu nahrávají i jasné a čisté barvy, vše navíc dokreslené příjemným hudebním podtextem. U závěrečných titulků si bude nejeden divák poklepávat nohou do rytmu. Ideální film pro toho, kdož chce odcházet domů s lepší náladou. 9 z 10 ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Mé třetí setkání s tvorbou autorské dvojice Toledano a Nakache dopadlo nad očekávání dobře, i když (možná právě protože) jde o naprosto odlišný koncept a styl humoru, než s jakým celosvětově uspěli v případě Nedotknutelných. Jak už zaznělo ve více komentářích, tenhle kousek není řachanda, nýbrž příjemný, lehce plynoucí snímek podkreslený pohodovou hudbou, který má ambice vykouzlit na řadě míst mírný úsměv, nikoliv salvu smíchu. I když prostředí svatební hostiny svádí pokládat film za jednu z nesčetných variant romantických komedií, opak je pravdou. Dokud nás svatba nerozdělí je komediální příběh z prostředí pracovního kolektivu, tedy subžánru kdysi tak protežovaného v zemích východního bloku. V tomhle filmu se tvrdě maká - pravda, ne vždy efektivně, v ukázkové souhře a s očekávanými výsledky. Parta v našich končinách nepříliš známých herců odvádí spolehlivou práci a za sebe můžu jen dodat, že jsem se bavil přesně tak, jak to režijní dvojka zamýšlela. Osobně nemívám rád filmařinu založenou na zpitvořených figurkách, tady mi ale absence hlavní postavy nahrazené množstvím vedlejších postav s jedním nebo dvěma důležitými výstupy přišla navýsost funkční. Celkový dojem: 90 %. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie z Francúzska! Dobre fungujúca spolupráca hercov/herečiek, celkom vydarené dialógy a scény a zbytočne nekomplikovaný príbeh. K tomu sa ešte niekedy vrátim. PS.: „Myslí, že ste pred malo chvíľkou omdleli.“ (Niekoľko sekundové počkanie) „Áno, vypadá to tak.“ Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Francouzi zkrátka umí a jako téměř vždy se jim to velmi povedlo. Opět mě dokázali skvěle pobavit. Ke své komedii si vybrali zdánlivě jednoduché téma - organizaci svatby. Nicméně, stejně jako v reálu, potenciál je nekonečný, ale je jen docela tenká hranice k tomu, aby vše neskončilo nějakou trapností. Tady se to podařilo, tvůrci dokázali snímek skvěle vybalancovat. Jistě pomohlo výborné a široké obsazení spousty zajímavých postav, které dávají dohromady úžasný mix vhodný doslova pro jakoukoli scénu. Po filmu budete mít zaručeně dobrý pocit, který mně vydržel několik dnů. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Túžba ponúknuť hlavnú rolu Jean-Pierre Bacrimu je jedným z prvkov, ktoré motivovali oboch režisérov pustiť sa do tohto filmu. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v regióne Île-de-France deväť týždňov od júla 2016. Časť natáčania prebehla v Paríži a v Château de Courances v Essonne zo 17. storočia. Niektoré scény sa natočili v okolí Fontainebleau. (Arsenal83)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama