Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 3

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 3

Recenze (109)

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Viděli jste trailer k prvnímu anglicky mluvenému filmu Jacquese Audiarda? Dobře. Tak na něj zapomeňte, protože pěkně lže. Western z období americké zlaté horečky totiž není ani vtipný, ani akční. Vlastně je to úplně obyčejný western, u kterých já osobně zpravidla umírám nudou (čestnou výjimkou je loňský Hostiles). A dle hereckých výkonů u něj dost možná umírali i všichni hlavní představitelé, protože takhle matný Joaquin Phoenix se vážně jen tak nevidí. Jacques Audiard žánru westernu jako dramatický rutinér nepřináší nic nového a jeho vyprávění je tradičně pomalé, a v tomto případě i poměrně nevyvážené a roztěkané. Nechci The Sisters Brothers jako anti-fanoušci westernů úplně křivdit, ale za mě se tenhle výlet na divoký západ vážně moc nepovedl. A cena za režii v Benátkách je při pohledu na Cuarónovu Romu zralá na facepalm. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Spíše než western bych to označil jako drama z westernového prostředí, protože s klasickou kovbojkou to nemá nic společného. Filmu hrozně ubližuje celá první polovina, která je neskutečně nudná, odfláklá a tak trochu zbytečná a nebýt kvalitního hereckého obsazení, tak bych to po 20ti minutách vypnul. ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Westerny nejsou, tak mrtvím žánrem jak se říká. A tento film je dalším důkazem toho. Film mě zaujal svým trailerem, a taky obsazením, které je prvotřídní. Od režiséra Jacques Audiarda jsem zatím nic neviděl, nic méně jde o velmi schopného tvůrce, který umí natáčet a pracovat s filmem jako médiem. Audiard ve vyprávění nikám nespěchá a první půlka je pomalejší, ale o to lépe poznáme hlavní hrdiny, a jejich motivace a smysl života. Druhá půlka je zábavnější a taky zajímavější. A taky posouvá příběh zajímavým způsobem. Režisér měl velmi dobrou ruku na obsazení hlavní čtveřice, jelikož jde o velmi kvalitní herce. Joaquin Phoenix si to hrozně užívá a mě bavilo sledovat jeho kreace a nezodpovědnost. John C. Reilly má dost zajímavou roli a v hlavně druhé půli si krade scény pro sebe. Jake Gyllenhaal je zde dobrý, ale přišel mě takový unavený a utahaný, věřím že to byl účel, přesto jsem od něho čekal trochu více. Riz Ahmed je dobrý a má několik velmi dobrý scén. Sedla mě pomalost filmu, a krásné zobrazení přírody a typického westernového násilí. Film je místy dost špinavý a krutý, a přitom dokáže být i hodně emocionální. The Sisters Brothers je příjemný westernový snímek, od kterého čím méně čekáte, tím více dostanete. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro westerny. Snad z nostalgie po časech, kdy jsem je - knižní i filmové - hltal jako kluk. Přitom se mi jich líbí tak sotva co bych na prstech jedné ruky napočítal. Inu, je to přece jenom béčkový žánr. A nedělám si velké naděje, že se ještě dožiju něčeho srovnatelného s Eastwoodovým Unforgiven. --- Tenhle kousek se zařadí mezi tu nepočetnou skupinu výjimek. Je to taky drama lidí zabíjejících pro obživu, jenže příběh je neobvyklý a postavy nejsou žádní comicsoví panáci. Mají své charaktery a ty se s příběhem odhalují a vyvíjejí. Dalo by se to říct i tak, že je to western, ve kterém herci hrají plnohodnotné charakterní role. Vzácná kombinace, tuze vzácná. --- Nedejte na to, že dávám jen tři hvězdičky. U mě jsou tři hvězdičky už docela hodně. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi tak první třetinu filmu jsem se musela přinutit, abych vytrvala a nevzdala to, jak se to pomalu vleklo. Ovšem od návštěvy paní Mayfieldové to nabralo rychlejší obrátky a já se konečně z té letargie probrala. Ono to mělo také asi něco do sebe, nakonec proč by se konečně nemohlo občas upustit ve westernu od nekonečných stříleček. Tak jsem sledovala brášky a hlavně jak se to mlelo v duši Eliho. Úsměvná byla chvilka v hotelu se splachovacím záchodem, přemýšlela jsem jestli ten moment s broukem byl jako fakt a nebo trik a Charliemu mám za zlé, že si nečistil zuby jako jeho bráška. Ano, místy to bylo úsměvné, místy jsem byla smutná z různých ztrát. Nebyla to úplná klasika a proto možná i tu jednu hvězdičku přihodím i když na tom konci jsi Jacquesi malinko změknul. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Jedná se o první anglicky mluvený western natočený francouzským režisérem. (Nine)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Související novinky

Reklama

Reklama