Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh založený na skutečných událostech vypráví o pohledném a dobrodružném muži Robinu Cavendishovi (Andrew Garfield). Ten se stane průkopníkem pomoci pro zdravotně postižené poté, co ve věku 28 let od krku dolů zcela ochrne a je obeznámen s faktem, že mu zbývají pouhé tři měsíce života. On a jeho oddaná žena Diana (Claire Foy) cestují po světě s nadějí, že změní životy druhých jako je on sám. (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (100)

applause 

všechny recenze uživatele

Věděla jsem, o čem film bude, tak jsem čekala průměr a to jsem také dostala. Žádné nadšení, žádné zklamání. Tvůrci si také nemohli nic vymýšlet, když byl film podle skutečné události. Je neskutečné, co všechno Diana, se svým manželem, Robinem překonali, když mu doktoři odhadovali jen pár měsíců života. Snímek byl dojemný, bohužel na konci u mě žádné pocity nevyvolal. Doporučuji. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh plný oddanosti k nejbližší osobě. Obdivuji Dianu, že se pro manžela tolik obětovala, jen aby mohla být s ním, tomu říkám opravdová láska. A zároveň obdivuji Robina, že v sobě, hlavně díky manželce, našel tu sílu žít svůj život dál, byť omezeně. Je to silný příběch, ale zpracování už tak silné není. Postavy ani film samotný ve mě nedokázali vzbudit žádné pocity, empatii, prostě nic a to jsem hodně velká plačka, proto dávám o dvě hvezdičky méně. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jak odehrát celý film, když vám role předepisuje ochrnutí od krku dolů a můžete používat jen mimické svaly? Úsměv, pomrkávání a krčení obočí. A to je vše. Příběh muže s krutým osudem, ale neuvěřitelně obětavou manželkou není zrovna samé dobrodružství a samá sranda. Má však sílu, umí dojmout a hlavně povzbudit. Přesto nevybočil z vyjeté cesty povinně edukativní podívané, která zaujme hlavně tím, jak podstatně se během pár desítek let změnilo nahlížení medicíny na těžce postižené (aspoň tedy doufám) i vztah lékaře a pacienta (taky v to aspoň doufám). Příběh záměrně neukazuje nic moc drastického nebo příliš intimního. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Sázka na jistotu, kterou jsem neviděl do konce. Každopádně doufám, že hlavní protagonista umřel v bolestech pekelných, jelikož já jsem vyloženě trpěl pohled do ksichtu GÁRFÍLDA, který se po celou viděnou metráž tvářil jako by měl zácpu. 21% Celosvětový příjem k 16. 2. 2018: $490,131, což je 0,03 násobek rozpočtu ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Dobre viete, kam film smeruje a v momente padajúcej nádeje či črtajúcej sa záchrany prichádzajú osvedčené chvíle, kedy držíte palce alebo naopak sa nadchnete nad dramatickými zvratmi. V druhej polovici sa dynamika zlepší, prídu aj filmové chvíle namierené na cynikov a Andrew Garfield si získava prvé sympatie ako nehybný bojovník. Prekvapivo sa dostaneme aj na iné miesta ako iba nemocnice či liečebné domy, môžete sa tešiť na solídnu výpravu v Afrike či Európe, kde Andy Serkis rád servíruje slnkom zaliate zábery, pre ktoré sa oplatí žiť. Výprava, dobrá kamera, občas hudba a najmä dobová atmosféra prispievajú ku kvalite. Ako celok je Nádych pre lásku taká životopisná klasika. Nie je ľahké hodnotiť tento ľudsky dojemný príbeh, pretože v každom človeku vyvolá zaručene vlnu emócií. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Záběry svatebního dne Robina s Dianou a rodinný výlet na pláž, kde lze vidět Robina v původním křesle na konci filmu zachycené formátem Super 8, jsou autentické a pocházejí z video archivu rodiny. (vojacekr)
  • Skutečná Diana Cavendish (Claire Foy), byla u natáčení většiny scén a ve věku 83 let tak cestovala se štábem do všech filmových lokací. Natáčelo se např. na letišti Royal Air Force v Bensonu, nebo Hluhluwe v Jihoafrické Republice. Interiéry a exteriéry domu se natáčely v Hatfield House v Hertfordshire, v Anglii. (vojacekr)
  • Jonathan Cavendish uvádí v komentáři na DVD, že píseň „True Love“ od High Society, která hraje během scény Robina (Andrew Garfield) a Diany (Claire Foy) u afrického západu slunce, byla oblíbená jeho rodiči i v reálném životě. (vojacekr)

Reklama

Reklama