Reklama

Reklama

Epizody(9)

Recenze (21)

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s vysokým potenciálem, který se občas ukáže, ale který se ovšem taky utápí ve spoustě telenovelových scén (njn., Španěláci...), které příběh nikam neposouvají, akorát jsou otravné. Viděl jsem na Netflixu 13dílnou verzi a asi to bylo na škodu, těch 9 dílů by bylo tak akorát. Největší sympaťák a i herecky nejepší je jednoznačně Pedro Alonso v roli Berlina. Ten si tu postavu viditelně užívá. Nairobi, Profesor a inspektorka jsou taky fajn a Ursula Corberó je docela pěkná ozdoba. Bavilo mě to po většinu doby, ale za nevyužitý potenciál snižuju původně zamýšlené 4 na 3 hvězdičky. (Netflix, orig.) ()

Raskoslav 

všechny recenze uživatele

Rozjezd celkem v rámci normy podobných námětů, nicméně druhá půlka série začne plynule a s pomalou gradací velice solidně nakládat co se napětí a celkového zájmu o to, jak to dopadne, týče. Také jsem se ve druhé půlce lépe sžil s hlavními postavami (na začátku mě moc nezajímaly). Byť je téma bankovních loupeží v kinematografii poměrně časté (i když poslední dobou ani ne, asi to jde v ruku v ruce s faktem, že doba podobných heistů je asi ta tam) je pravdou, že scénář zde mi přijde celkem svěží, příběh je brán poměrně z lehce jiného úhlu pohledu, než jsem zvyklý a to je ohromné plus. Další klady za vskutku decentní promyšlenost, a výkony herců, všichni na své role perfektně sedí. ()

Reklama

Forty- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný pilot by som zaradil k tomu vôbec najlepšiemu čo Netflix vyprodukoval a na ďalšie diely som sa fakt tešil. Bohužiaľ prvým dielom akoby autori vypálili 90% budgetu a celá séria spadla kategoricky nižšie z 10/10 na 7/10. Stále to bolo fajn a príjemne napínavé, ale na vybudovanie lepšej a intenzívnejšej atmosféry by to imo malo mať 6-8 dielov, 13 je moc, už sa tam začali budovať dosť nudné vzťahové linky a podobná vata. Posledný diel bol síce napínavý, ale seriál bez pokračovania pôsobí vyslovene nekompletným dojmom. Mám pocit, že je to dobré, ale nie výborné, čo ma mrzí. Uvidíme čo dvojka. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zkoukl 6 epizod té 70-minutové verze, a zjistil jsem, že mi je to úplně u zádele, nebaví mě to, nikdo mi tam není sympatickej a nemám absolutně žádnou chuť se dívat dál. A vůbec, když je prófa takovej génius, tak by mu mělo dojít, že udělat takovej progresivní, genderově vyváženej tým, obsahující kromě homosexuálních hromotluků taky psychicky nevyvážené pubescenty a nymfomanské štětky, které mají na čele vytetováno slovo "problém", budou ty problémy opravdu následovat. Ale co já vím, třeba to byl jen jeho ultraďábelskej plán. Takže báj báj. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení 90% na čsfd pro mě vždy byla záruka, že i když se film/seriál netrefí do mého vkusu, tak to ale stále budu vnímat jako nadprůměrný snímek. Alespoň jsem se přesvědčil, že vyjímka potvrzuje pravidlo. La Casa de Papel je z jedné stránky výborný "heist" seriál o vykradení tiskárny peněz, který obsahuje řadu skvělých nápadů, které sami o sobě strkají Dannyho parťáky do kapsy. Jenže... Jiný kraj, jiný mrav. Jedná se o seriál španělský a Španělé mají přeci jen některá svá specifika. Na straně druhé totiž seriál silně připomína odpadovou Esmeraldu. Ve finále z toho dostanete prazvláštní mix skvělého thrilleru míchaný s telenovelou, kde se jinak do puntíku promyšlený heist plán na kráděž 240 mil EUR bortí z důvodů, že Armando prostě nevydrží bez Casandřina objetí a Laura potřebuje uhasit vášeň ve svém klíně. Jelikož jsem se prokousal 13 díly první sezóny ( prodloužená Netflix verze ), tak těch 6 dílů sezóny druhé ještě dám, abych zjistil, jak tento heist dopadne, ale dále se s tímto seriálem rozloučím. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama