Reklama

Reklama

Epizody(9)

Recenze (21)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako Robin Hood bez kapky krve. Uvnitř je 67 rukojmí, včetně 17 studentů britské školy na exkurzi. A banda lupičů, kteří si přišli pro své vlastní neoznačené peníze. Je jich osm, pojmenovaní jsou podle světových metropolí. Mozek celého geniálního plánu (El Profesor) ovšem tahá za nitky venku. Když vyjednává skrytý za kovovým hlasem, kamerami a svou promyšlenou strategií, cítí se jako ryba ve vodě, jinak na něj ovšem dokonale sedí slovo podivín. Vypadá, že má vše promyšlené do posledního detailu. V dětství si často hrál na policajty a zloděje. A nepamatuje si na jediné dítě na dvorku, které by se vzdalo dřív, než by ho policajti dopadnou. Brzy totiž přichází i inspektorka Raquel. Se svým týmem, kdy se vyrovnává s klacky pod nohy z vlastních řad, má zabránit největší loupeži ve španělských dějinách. Mezi členy týmu to postupně jiskří, někteří se nebezpečně sbližují s konkrétními rukojmími. Objevují se flashbacky, díky kterým odhalujeme vztahové vazby a motivy jednotlivých postav. Ovšem mnohé telenovelácké velmi křehké vztahy v tiskárně jsou spíš otravné. A objevují se chyby. Mnohdy přímo totální hrubky. A bohužel i scénáristické berličky, kterým se hůř věří. Zatímco polovina první série šlapala skvěle, ta druhá dře. A to místy dost zoufale. Celkově je to děravé až moc. A štěstíčko má zelenou! ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál s vysokým potenciálem, který se občas ukáže, ale který se ovšem taky utápí ve spoustě telenovelových scén (njn., Španěláci...), které příběh nikam neposouvají, akorát jsou otravné. Viděl jsem na Netflixu 13dílnou verzi a asi to bylo na škodu, těch 9 dílů by bylo tak akorát. Největší sympaťák a i herecky nejepší je jednoznačně Pedro Alonso v roli Berlina. Ten si tu postavu viditelně užívá. Nairobi, Profesor a inspektorka jsou taky fajn a Ursula Corberó je docela pěkná ozdoba. Bavilo mě to po většinu doby, ale za nevyužitý potenciál snižuju původně zamýšlené 4 na 3 hvězdičky. (Netflix, orig.) ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V pilotu jsem psal,že se budem vracet v čase a samozřejmě tomu tak bylo komplet první sérii.Jedno se musí nechat,že je to doopravdy z bravurou zpracované.Jede si to po svých linkách,kdy už si myslíte,že lupiči jsou v průseru,tak přijde novej tah(flashback) který rychle vyvede z omylu,že je to vlastně takhle plánované.Tohle je celou první sérií a dovolím si tvrdit,že i v další.Tohle buď budete milovat nebo nenávidět,ale je vidět,že scénaristé se skvělýma dialogama umí.Partička přijde vcelku brzo pod kůži a rozehrává se tu milostné odbočky,které už prostě patří skoro ke každému seriálu.Jednou si samozřejmě člověk řekne,že už je to malinko náhoda či už to sakra nejednu skvělou inspektorku muselo trknout,že to asi bude pan Profesore,ale co.Seriál má dynamit v noze a jede to v neustále v našlápnutým tempu,na který hned navazuje druhá série.Zkouknuto za čtyři dny.95% ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení 90% na čsfd pro mě vždy byla záruka, že i když se film/seriál netrefí do mého vkusu, tak to ale stále budu vnímat jako nadprůměrný snímek. Alespoň jsem se přesvědčil, že vyjímka potvrzuje pravidlo. La Casa de Papel je z jedné stránky výborný "heist" seriál o vykradení tiskárny peněz, který obsahuje řadu skvělých nápadů, které sami o sobě strkají Dannyho parťáky do kapsy. Jenže... Jiný kraj, jiný mrav. Jedná se o seriál španělský a Španělé mají přeci jen některá svá specifika. Na straně druhé totiž seriál silně připomína odpadovou Esmeraldu. Ve finále z toho dostanete prazvláštní mix skvělého thrilleru míchaný s telenovelou, kde se jinak do puntíku promyšlený heist plán na kráděž 240 mil EUR bortí z důvodů, že Armando prostě nevydrží bez Casandřina objetí a Laura potřebuje uhasit vášeň ve svém klíně. Jelikož jsem se prokousal 13 díly první sezóny ( prodloužená Netflix verze ), tak těch 6 dílů sezóny druhé ještě dám, abych zjistil, jak tento heist dopadne, ale dále se s tímto seriálem rozloučím. ()

hony23 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naplánovat dokonalou loupež je jedna věc. Jenomže pak přijde na řadu lidský faktor a člověk nikdy neví, co se může posrat. Máme tu fakt luxusní partičku lupičů, z kterých nejde nemilovat pana Berlína, 2 sexy roštěnky, 2 mladé pyjonýry, 2 gorily a jednoho tatíka kasaře. Protipól jim tvoří skupina 67 rukojmích a sympatická policistka, která je ale stále pár vteřin pozadu za vynalézavostí Profesora, který celou loupež zvenku bravurně řídí. Střídají se neskutečně adrenalinové pasáže s těmi poklidnými, kdy do děje vstupují mezilidské vztahy, které celý děj skvěle zamotávají. Vše dohromady tvoří divácký orgasmus, který převyšuje všechny podobné seriály od Banshee po Útěk z vězení. Do Španělska posílám velké MUCHAS GRACIAS! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama