Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Ve Španělské národní bance už banda strávila víc než 100 hodin a Profesor je v ohrožení. A aby toho nebylo málo, blíží se nový nepřítel – armáda. (Netflix)

Recenze (77)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z divácky nejúspěšnějších seriálů posledních let dospěl do svého ultimátně očekávaného konce a třebaže ono vyvrcholení spousta striktních obdivovatelů chválí, já jsem upřímně zklamán. Po pro mě nepříliš poutavé 3. a 4. řadě přišla 5. v září s absolutním oživením upadající seriálové značky a neváhal jsem hodnotit tak, jako kdysi v první sérii. Prosincové zakončení jsem vyhlížel jako 5leté dítě Ježíška, nakonec jsem ale dostal směsici překombinovaných zvratů, které skvěle fungovaly v případě první loupeže, teď už ale zkrátka nemohou nikoho ohromit. Svět byl zaslepen, já ne, finále jsem si představoval jiné, ale stále jde o seroš, který si i v mém srdci našel důstojné místo. [viděno na Netflixu] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouho očekávaný závěr je tu. Poslední série je jednoznačně nejintenzivnější a nejakčnější a právě v tom je její hlavní problém. Na pohled vše pořád vypadá dobře a má to i své napínavé momenty, ale vše působí strašně nepřesvědčivě a nekonečné přestřelky mezi dvěma skupinami začnou po čase nudit a nezachrání to ani emocionální scény obětování. I přes pocit, že se zde neustále něco děje je závěrečná série nejslabší ale naštěstí vše zachraňuje sice nelogický ale šikovně vymyšlený konec, který je příjemnou tečkou za celým seriálem. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5. série je absolutně masakroidní nářez a první půlka je hodna toho pustit si ji hezky ohuleně na repráčky, až se budou sousedi divit. Ta je totiž naprosto prošpikovaná akčními scénami, brutálním body countem a samozřejmě geniální strategií zločinců, která nemůže v žádné řadě chybět. Třetí díl s Aliciiným porodem u Profesora je podle mě strop první poloviny, kdežto desátý díl je strop té druhé a zároveň celého tohoto bezkonkurenčního španělského klenotu, který se nebudu zdráhat si jednou zopakovat. Naprosto vůbec jsem nevěřila tomu, že to dokážou zakončit tímhle způsobem, aby byli spokojení hlavně diváci. S těmito postavami se mi loučí opravdu, ale opravdu špatně, ale v nejlepším se má přestat a právě proto se muselo zabránit tomu, aby měl LCDP nesmyslně další série, které by pak ublížily kvalitě. Rozum zůstává stát nad tím, jak tento scénář dokázal vymazlit veškeré detaily, které se proplétají i z předešlých sérii ve smysluplný celek. Tohle bylo fakt intenzivní orgasmické finále a západní kultura se má od Evropanů co učit. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco u předchozích čtyřech sérií jsme se chytali za hlavu, s jakou inteligentní invencí zas Profesor přišel, zde jsme se chytali za hlavu, co za nesmysl jsme to sakra právě zase viděli. Pořád koukatelná a zábavná záležitost, nicméně kouzlo předchozích sérií už vyprchalo a mnohdy už jsou to jen scény vytažené ze zadnice. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina závěrečné řady vsadila spíše na střílečku a díky tomu se jedná dost možná o tu nejslabší pasáž celého seriálu. Ale pak přijde druhá polovina a tam se španělský hit La Casa De Papel jako kdyby nadechnul a uvědomil si, že tenhle seriál nebyl nikdy o střílečce, ale o napětí, zvratů, a šachovou partii Profesora s policií. Konec se tvůrcům opravdu povedl a já jsem byl v závěru napjatý, až jsem se dokonce z toho zpotil a hlavně jsem byl emocionálně vyčerpán... tohle se mi stalo naposledy u seriálu LOST. La Casa De Papel mi bude sakra chybět. Závěrečné titulky jsou podobně úžasný jako v Avengers: Endgame. Jen je škoda, že na konci jsme nedostali nějaké scény z minulosti s Nairobi, Moskvou i s Oslou. Škoda, ale jinak s koncem jsem maximálně spokojen. Celkově 5 řadu hodnotím 7,5/10. samotný závěr/ druhá polovina si zaslouží 9/10. :-) Více zde: recenze ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)
  • Matías (Ahikar Azcona) si vymyslí jméno Pamplona, ve kterém se ve skutečnosti narodila představitelka Alicie Sierray, Najwa Nimri. (KajusaK)
  • Ve scéně, kde se Berlín (Pedro Alonso) baví se svým synem v restauraci, je slyšet píseň „ily (i love you baby)“ od zpěváka Surf Mesa. (orionn12)

Reklama

Reklama