Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Námět je skvělý, téma aktuální. Opět se jedná o příběh podle pravdivé události, který mě minul, a o kterém jsme nic nevěděla. Jsem moc ráda, že se točí takové filmy, aby o nich diváci co jsou v nevědomosti jako já věděli a rozšířili si tak přehled. Velkým tahounem filmu je obsazení a námět jako takový. Bohužel tvůrci se toho moc šťastně nechopili, takže velice slibný příběh je příliš zdlouhavý a nudný. Nedokázali s tím pracovat tak dobře, aby vytvořili solidní thriller, u kterého budete trnout, jak se co vyvine. Je to škoda, protože to mělo obrovský potenciál. Teď je z toho jen obyčejné průměrné drama. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Red Sea Diving Resort sice disponuje aktuálním a zajímavým příběhem, nicméně režisér Gideon Raff ho prostě nedokáže pořádně "prodat". Je to dáno zejména díky nedotaženému scénáři a místy až schizofrennímu střídání žánrů, což působí obzvláště rušivým dojmem. Snímku bohužel nepomáhá ani herecké obsazení plné zvučných jmen či některé akční scény, jež působivě dokresluje hutný soundtrack. Celé to tedy ve finále vypadá jako ambiciózní, avšak nedodělaný filmový bratříček snímku "Argo". A to je vzhledem ke zvolenému tématu vážně velká škoda. „My country is once again broken. Death is spreading. The new government is waging a war against the rebels. The rivers again have turned red with blood. Thousands dead. Millions disfigured, dishonored, displaced.“ ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Kto zachráni jeden život, zachráni celý svet." Na tento film sa mi pozeralo ťažko, súcitne, cítila som, ako tí utlačovaní ľudia trpia. A že sa vôbec našiel niekto, kto im za cenu vlastného života prišiel na pomoc. Akú nízku cenu môže mať ľudský život? A aké veci sa dejú pár tisíc kilometrov od nás, o ktorých nemáme ani tušenie. Áno, nie je to film storočia, ale zasiahol ma svojim posolstvom o trpiacich. Dobrá myšlienka, trochu vyumelkované scény. Dobré obsadenie, horší scenár a dialógy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tomuto šlechetnému, cílevědomě natočenému počinu strašně moc dát vyšší hodnocení, jenže na úkor oné věčně přítomné sentimentality a podivuhodného střídání žánrů (od feel good dramedy přes akční heist movie až po válečný thriller) to prostě nejde. A navíc se už zase trochu víc bojim, že Evans bude mimo MCU stejně marnej, jako nethorovskej Hemsworth. Jestli by si někdo od Disneyho za x let zasloužil seriál, je to právě Captain America s Chrisem, třeba jako padesátníkem ve What If realitě... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma je perfektní, protože Operace Mojžíš a akce na ní navazující patří k majstrštykům Mossadu a zároveň se jedná o jedny z nejemotivnějších okamžiků novodobého Izraele. Nevadilo by mi ani zjednodušení děje, protože obsáhnout do dvou hodin všechny tehdejší události je nemožné. Nicméně mi neseděl místy odlehčený styl vyprávění, který se z mého pohledu strašně tloukl s vypjatými a drastickými scénami. To na mě působilo rozpačitě a na celkovém dojmu se to odrazilo. A jak píše Cervenak, i mě vadilo, že se tu nenašla jediná scéna, která by utkvěla v paměti, což je vzhledem k námětu trestuhodné. Čestná výjimka patří závěrečným titulkům, ale to je málo. není to špatné, ale od Raffa jsem čekal víc. Možná by nebylo od věci se k tomu vrátit v seriálové podobě. 65% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)
  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama