Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Kto zachráni jeden život, zachráni celý svet." Na tento film sa mi pozeralo ťažko, súcitne, cítila som, ako tí utlačovaní ľudia trpia. A že sa vôbec našiel niekto, kto im za cenu vlastného života prišiel na pomoc. Akú nízku cenu môže mať ľudský život? A aké veci sa dejú pár tisíc kilometrov od nás, o ktorých nemáme ani tušenie. Áno, nie je to film storočia, ale zasiahol ma svojim posolstvom o trpiacich. Dobrá myšlienka, trochu vyumelkované scény. Dobré obsadenie, horší scenár a dialógy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který člověka rozhodně informačně obohatí, ale já už jej nikdy nechci vidět. Popravdě bych se k takovému tématu už neodhodlal, nebýt toho, že se Netflix vytasil s prvotřídním castingem, v čele s Chrisem Evansem, kterého v posledních letech žeru všude. Opravdu hodně moc mi to připomínalo Argo, Red Sea Diving Resort ovšem na oscarech s určitostí rulovat nebude. Jeden z lepších filmů na této streamovací platformě, jež se tu produkci filmů stále učí...7/10 ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Izraelský agent Chris Evans a jeho tým jsou odhodlaní zachránit etiopské uprchlíky. Jak? Pořídí si v Súdánu hotel, přes den se starají o turisty a v noci pomáhají s evakuací stovek lidí. A vědí, že je jen otázka času, než se to celé nějak podělá. Red Sea Diving Resort slušně vypadá, má dobré herce i vcelku zajímavou zápletku, ale je v něm málo napětí, emocí nebo čehokoliv, co by ho povyšovalo nad průměr. V tomhle žánru vzniklo dost lepších filmů. Ale i horších. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ve společnosti sice hvězdami obsazeného ale jinak docela tuctového dramatu na motivy skutečného příběhu, které sice z průměru pozvedává několik povedených momentů a pár dobře mířených humorných dialogů, na těch 130 minut je to ale zatraceně málo. Ve své podstatě si film může podat ruce s žánrově docela podobným kouskem Operace Entebbe. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak do izraelského letiště nakonec zdárně dorazili. A slíbili, že se vrátí I pro další strádající. Tenhle hotel představoval vyšší pravdu. Nenechal nikoho trpět, což ale pochopitelně přineslo nespočet problémů. V čele skupiny, která zachránila tisíce etiopských židů uvězněných v súdánském uprchlickém táboře, je Kapitán Amerika (Chris Evans střídá právě velké produkce s menšími projekty), sekunduje mu několik hvězd nižší svítivosti, včetně promiskuitní mršky z Dívky ve vlaku Haley Bennett. Zlé to rozhodně není, ale téhle humanitární agitce chybí konstantnější napětí, silnější poselství nebo jednoduše scény, které bych si chtěl přehrát znovu. Pár zajímavých momentů sice přijde, ale na 130 minut je jich zatraceně málo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village a fungovalo tři roky. Název mise zněl Operation Brothers. (Jirka_Šč)
  • Situace, kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů, se doopravdy udála. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama