Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

ČR

všechny recenze uživatele

Buzna neherec DeHaan mě tak neskutečně sral s tím svým nepřirozeným hrdelním rádoby tvrďáckým hlasem,že jsem to po hodině vypnul. Počkám si na čínský dabing. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Nuž, jedno sa musí filmu uznať. Je to vskutku úchvatný digi bordel. Besson chcel mať z toho ďalší Piaty Element, no skutek utek. Je to divné. Napriek tomu, že sa tam kadečo dialo, film bol napriek tomu rozťahaný a miestami nudný. Cara Delevigne mi prišla fajn. Ako žena sa mi páči, ako herečka mi je u zadku. Ale tu mi prišla asi lepšia než jej frajer, ktorý bol mimochodom, castingový trapas. Unak také scifi na jedno pozretie . Taký humbuk kôli Rihanne, a pre nič ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

I když je představený svět okouzlující a pohledný a přestože je C. Delevigne ohromující svou roztomilostí a slovní přestřelky mezi ní a titulním hrdinou působí správně provokativním dojmem přes od počátku jasné zakončení, nejsem zcela spokojen. Rozumím tomu, že si tvůrci zamilovaně hráli, chápu nepřehledné efekty i samoúčelnou akci bez vysvětlování, ale přiznejme si, zápletka je jalová a kdyby nebylo neustálých zdržujících odboček, vlastně vůbec nic by se nedělo. Navíc nesympatický hlavní hrdina působí jako teenager, což sice zřejmě bylo uměleckým záměrem, ale pro jeho výraz jsem mu nevěřil ani jedinou scénu a nedokázal jsem se vcítit do jeho dobrodružství, pročež mi bylo vlastně jedno, jak hippie příběh dopadne. ()

CarLoSiiin

všechny recenze uživatele

Valerian, Laureline. Tenhle film dokazal neco, co jsem nepovazoval za mozne. Konkretne mam namysli to, ze absolutne nevim, co si myslet a nedokazu si vytvorit zadny nazor. Vizualne je to strasne nadherny, kam se hrabe Avatar a dalsi graficky vysperkovane snimky. Obsazenim tomu asi chybi lepsi herci. Cara Delevingne je proste silene nudna, spatna, pretvarujici se, nesympaticka. Sice mi v jednu chvili nahnala do oka slzu, to vsak povazuji za vyjimku, ktera potvrzuje mnou vyse napsane. DeHaan se sem taky vubec nehodi. Verim, ze kdyby existovaly dnesni technologie pred 20 lety a hlavni role si strihli Bruce Willis s Millou Jovovich (stejne jako v Patem elementu), tak by to byla naprosta pecka. ()

Ace.A.T.L. 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Člověk se musí odprostit od ostatních sci-fi podobných filmů a pak si to užije. Jinak holt sklouzne pocitem do klišé a nic novýho nenajde. Ale je to rychlý, vtipný, zajímavý a nenudil jsem se. Za mě teda pěkný 4* a DOPORUČUJU ()

david666 

všechny recenze uživatele

Pěkně se na film dívalo, navíc ženská představitelka se povedla. Dále slušné akce a hlavně plno zajímavých příšerek:-) ()

Optical 

všechny recenze uživatele

„Valérian a Laureline“ podobně jakožto „John Carter of Mars“ inspirovali mnoho žánrově shodných děl. Lucas při tvorbě Star Wars listoval stránkami Valériana jako divý. Bessonovo filmové zpracování je vizuálně podmanivé, ale očividná snaha ukázat co nejvíc z tohoto hojného světa mu místy i bohužel škodí. Nemluvě o ústřední dvojici, která postrádá vzájemnou chemii a díky tomu jim tu mileneckou romanci nezbaštíte. Naopak působí spíše jak sourozenci. Valerian je přesně ten typ filmu u kterého mi zde na CSFD chybí hodnocení půl hvězdičkou, jelikož tři je málo a čtyři zase moc. ()

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se zas potřebovali rádoby experti na kinematografii vyblít. Faktem ale je, že film byl výrazně lepší, než co napovídá místní hodnocení. Vizuálně velmi podmanivé a originální a v hlavě mi to zůstane asi ještě dlouho. Dějově přiblblé, což je ovšem devíza všech současných komiksovek, teenage scifi a pdoobných filmů. A herecky nenadchne ale naštěstí ani neurazí. Místy to má i slušný humor. Takže ačkoliv to nedosahuje kvalit Strážců Galaxie, tak to za nimi nijak extrémně neklopýtá a nemám důvod tomu dát méně než 75%. ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Vždyť je to fajn. Dokonce hodně fajn. První co musím pochválit je vizuál. Pestrý, propracovaný a všudypřítomný nádherný vizuál, díky kterému se dokážete skvěle bavit a stále je na co koukat. Až to připomíná vesmírného Avatara. Zápletka není nějak objemná, všechno je to v podstatě jedna velká honička s několika zastávkami, ale protože celý děj doprovází nadhled režiséra, nevadí to. Na obě hlavní postavy se dívá dobře, každý podává dobrý výkon a dokáží vás vtáhnout do dění. Což je na hlavní ženskou postavu, kterou hraje poloviční modelka úspěch. Hudba má své rezervy, ale i tak se sem hodí bezvadně a dokáže být dost výrazná. Stejně tak akční scény tu nejsou bez chyb a hlavně jich tu tolik ani není, ale v ničem neurazí. Sečteno podtrženo...asi nejvíce nedoceněný blockbuster léta. Za mě spokojenost.SCÉNÁŘ 3/5 POSTAVY 4/5 HUDBA 4/5 VIZUÁL 5/5 AKCE 4/5 = CHTĚL JSEM ZÁKUSEK A DOSTAL CELÝ DORT ()

veverysiak 

všechny recenze uživatele

Netuším, čo sa od Luca očakávalo, keď si to porovnám s čím ďalej tým viac pridrbanejšími avendžermi, ktorí už nevládzu ani sami seba vykrádať, toto je pomerne svieža fantasy rozprávka s nezameniteľným rukopisom, uznávam, že Piaty element už chlapi nezopakujú, ale určite som sa na tom zabavil viac ako na nezapamätateľných posledných mutáciách komiksoviek, takže 75%. ()

OwenBobby 

všechny recenze uživatele

Evidentně rozsáhlý a propracovaný, původně komiksový vesmír je do značné míry pohřběn nedodělaným scénářem a nevýraznými hereckými výkony. Luc Besson s pomocí výborných vizuálních efektů představuje originální prostředí, které sice má potenciál zaujmout, ale v důsledku velmi dětinsky napsaného scénáře nijak nenadchne. Děj trpí silnou nekonzistencí, chvílema až epizodičností, kdy obě hlavní postavy ve stylu počítačových her jdou do nového prostředí, získají požadovaný předmět na poslední chvíli uniknou a splní misi, která je neobratně šroubována na vývoj příběhu. Postavy jsou pak jednak špatně napsané a divák s nimi necítí žádné sympatie, ale také docela slabě zahrané. Jiná volba hereckého obsazení by pravděpodobně pomohla jak obsahu filmu, tak jeho tržbám, které bohužel naděje na sympatický filmový vesmír rychle zazdily. 6/10. ()

MrsTecka 

všechny recenze uživatele

Začínalo to jako pětihvězdičkový sci-fi film s krásnými animacemi. Po pár minutách se z toho bezmála málem stala typická rodinná disneyovka. Navíc je to trochu romantická komedie. Ale děj to má krásný a propracovaný. Za mě dobrý! ()

jojto 

všechny recenze uživatele

Tak som si pozrel Avatar 2. Film je presne príkladom toho, že k naozaj dobrému či dokonca kultovému trháku potrebujete skĺbiť všetky formy v jeden vyvážený celok. Scenár, réžiu, kameru, hudbu a hlavne vhodne obsadiť hercov. Môžete mať skvelé scifi nápady, famózne triky a dokonca vzhľadom na možnosti, priamočiary, nezadrhávajúci, jednoduchý dej, výsledok je priemer. Všetky plusy a je ich naozaj veľa (až na medúzu Rihannu) degraduje hlavná dvojica. Všetko čo robia, hovoria je strašne silené a neprirodzené, pôsobia detsky a doslova amatérsky, i keď sa nám tým okolo Bessona neustále snaží nahovoriť niečo iné. Žiadna charizma, sexepíl, humor či aspoň iskrenie nie je cítiť dokonca ani vo finálnej scéne. Scifi s fantastickým potenciálom zabilo príliš odľahčené, až zbytočne machrovsky podané, nesympatické role hlavných aktérov. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

pane Valeriján, zahrajte něco vod podlahy. Zlatej Filipovský, tenhle Valeriján je nesympatickej honimír ze střední, kterej se tak dlouho snaží vloudit Laurelíně pod šněrovačku, až na konci zaskóruje. Mezi tim je cca 125 minut zelenýho plátna, potaženýho tapetama z kompu, který už jsme viděli párkrát v jinejch filmech. Pátej element to fakt nejni, i když Deleviňovic Čára se snaží jak může (minimálně úsporností kostýmů). Prostě overal z fáčů je jen jeden a ten už zůstane vrytej do mých masturbačních fantasií z let, kdy se ještě telefonovalo z budky. A prezident nebyl kripl. A premier nebyl zlodějská, estébácká kurva. Prostě ze starejch dobrejch časů. Nikdy se nevrátííííí pohátka mládííííí, ze všech poháááádeeeek..... ()

jjjerry 

všechny recenze uživatele

Při shlédnutí traileru a zmínce Bessona jsem čekal hodně. Pak jsem viděl hodnocení zde a kino vynechal. Ale ve výsledku jsem byl spokojen. Bohužel scénář (zápletka), je příliš jednoduchá, průhledná. Hlavní hrdina mně byl krajně nesympatický. Naštěstí to Cara Delevingne zachraňuje. ()

Pe!eter 

všechny recenze uživatele

No, až na pasáž se striptérkou/tanečnicí to byla celkem nuda. Přihodil bych nějaký body navrch za Caru, která byla 10/10, prostě ťuťuňuňu (ale to je můj problém ;). Jinak tam bylo ještě pár zajímavejch nápadů (taky nějaký okopčený věci, co už) a samozřejmě spousta obludiček z celýho vesmíru, ale co je nejdůležitější, vůbec to nebylo zábavný, prostě nic. Takže palec dolů. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama