Reklama

Reklama

Až na Severní pól

  • Francie Tout en haut du monde (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Patnáctiletá Saša je dcera bohatých aristokratických rodičů v Rusku konce 19. století. Sní o dalekém severu a truchlí nad osudem svého dědečka Oloukina, významného vědce a polárníka, který se dosud nevrátil ze své poslední expedice, na které se pokusil dobýt Severní pól. Oloukine předal své poslání výzkumníka Saše, ale její rodiče, kteří už jí začali sjednávat svatbu, to vůbec neschvalují. A tak se Saša rozhodne vzepřít svému osudu, uprchne z domova a je odhodlaná Oloukina nalézt... i kdyby měla dojít až na Severní pól. (Artcam Films)

(více)

Recenze (40)

Master19 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem měl už chvíli spadeno a proto potěšilo, když běžel v neděli dopoledne na déčku. Obrázky a animace působí chvílemi až humpolácky, ale pak přijdou epické obrázky moře a ledu, lodi, kouře, vody... Příběh je opravdu poutavý, dialogy po úvodní ukecané pasáži spíše strohé a Saše prostě nejde nefandit. Otázkou je jestli je to vůbec pro děti. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Kéž by všechny animáky vypadaly takhle. Zdánlivě jednoduchý příběh postavený především na atmosféře a nádherné animaci, která nepotřebuje tuny efektů ani hyperrealismus, aby vás chytla za srdce. Všechny složky jsou v perfektní rovnováze, zvlášť bych ale vypíchnul propracovaný zvuk, díky kterému na tom Severním pólu doopravdy jste. Je to vlastně jeden z mála filmů, který si stejně dobře užijete, ať už je vám pět nebo padesát, takže kdybyste letos měli vzít potomka jednou do kina, běžte na tohle. ()

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Pro děti nezáživný začátek. Jednoduchý animace pro děti myslím vhodná. V některých krátkých momentech ohromující i pro dospělé. Originální. Příběh strohý pro hraný film, klasický, spíše positivně gradující. ()

cure 

všechny recenze uživatele

Pekný dobrodružný príbeh, ktorý dospelých vtiahne do detstva a deti do sveta dospelých. Nechce poučovať ani vysielať nejaké silné posolstva. Stoji na výbornom scenári, ktorý ešte vyzdvihuje jednoduchá, ale zručná animácia a filmárčina v jednom. Vyspelé dialógy, ktoré nie sú jednoduché (infantilné) ani komplikované (intelektuálne). Sú vlastne presne vhodné, pre príbeh určený deťom aj dospelým. Ladí tu úplne všetko aj so zaujmavou a príjemnou hudbou. A vôbec nechýbajú živý herci. Len by to celé kazili. V podstate tu nie je čo vytknúť. Dokonalé. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Tahounem je určitě neokoukaná animace a "dětské" - optimistické podání příběhu, který je takový jednodušší a nalinkovaný. "Pohádka" je to ale příjemná. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava pro malé dobrodruhy. Exkurs do nepříliš známé carské historie, poutavý příběh o statečnosti. Výborná animace. ()

kaprson 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá ale pěkná a neokoukaná animace, dobrodružný příběh je fajn, akorát ze začátku se trošinku vleče a hlavně je dost předvídatelný - ale líbilo se, 3 a 1/2* ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Az na severny pol moze konkurovat a aj v mnohom predcit aj komercne dineyho animaky ,co sa kvality tyka.Samozrejme o rovnakom komercnom uspechu sa moze Az na severny pol len snivat.Animak je prijemny a obohacujuci zazitok s putavym dejom a krasnov hudbou urceny tak pre dospeleho aj detskeho divaka. ()

nula87 

všechny recenze uživatele

Animák, který je dospělejší a drsnější než většina americké tvorby. Animace je zase naopak jednodušší, ale to nic neubírá na zajímavosti, naopak. 75% ()

Parisée 

všechny recenze uživatele

Wow! Krásný příběh plný zvratů, kdy jsem trnul, aby vše dobře dopadlo. Úplně mě vtáhl a já to žil s postavami. A k tomu krásná poetická animace. Tohle byl zážitek! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Treba uznať tvorcom, že sa nebáli a zariskovali pustiť do obehu animák, ktorý je svojim poňatím naozaj iný, hlavne čo do animácií a príbehu. Ono v zásade to nie je žiadne terno, ale ako unikátny sa tento snímok môže javiť množstvu ľudí. Mňa to až tak nezaujalo, ale určite bolo zaujímavé sledovať podobné animácie. Pre fanúšikov artu je toto povinnosť. 50 % ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Pěkné podívání. Ačkoliv animace tohoto typu mi nic moc neříká a příběh by si, dle mého názoru, zasloužil propracovanější ztvárnění, pohádka měla vše, co mít měla. Líbila se i sedmiletému spoludivákovi. Trochu mě nebavila nemastná neslaná hudba. ()

Dajtin 

všechny recenze uživatele

Pre mna rozhodne nic vynimocne ani co sa tyka animacie resp. vytvarnej stranky a rozhodne nie deja. Cakal som od francuzov nieco viac nez americky genericky klise pribeh. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Krásná animace a skvělý příběh. První polovina filmu je na 5 hvězdiček, ale v druhé půlce jsem se ztrácel a málem jsem sklouzl na 3. Celkově jde však o tak promyšlené postavy s viditelným vývojem charakteru i za 80 minut, že jinak než 4* dát nemůžu. 75 % ()

Kapitan Hergot 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná podívaná, všechny složky vyvážené, krásná animace i zvuk. Rozhodně se nebude nudit, pobaví se i si něco odnese dítě předškolního věku i dospělý. ()

Megahead 

všechny recenze uživatele

Štýl animácie sa mi celkom páčil, no príbeh bol na mňa dosť pochmúrny a hlavne mi chýbalo dotiahnutie konca, keď sa vrátia z výpravy s nájdenou loďou (pre ostatných už dávno potopenou) a dokážu neprajníkom, že sa mýlili. Rovnako aj zvítanie s rodinou po návrate mohli ukázať. ()

Reklama

Reklama