Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(36)

Lidský vězeň se ve vesmíru seznámí s miloučkým mimozemšťanem, který dokáže zničit planetu, a vydá se na mezihvězdné dobrodružství za záchranu světa. (Netflix)

Recenze uživatele vyfuk k tomuto seriálu (3)

Final Space (2018) 

1. série: Hodně zvláštní počin. Někdo by i řekl, že odpověď Netflixu na Rick and Morty. A jestli s nějakým úspěchem je nasnadě. Má to své. Jede si to své. To "své" je ale dosti sporné, protože kupříkladu já, jsem snad do třetího dílu nevěděl, co se děje a nebo o co tam vůbec jde. Je to hodně těžké na posuzování, protože je zde i nějaká určitá úroveň humoru, ta ale taky nefunguje úplně vždycky a někdy se sami sebe ptáte, co se to kurva děje? Ale! Své jsem si v tom našel. Docela jsem se těšil na další díly, i když jsem tomu někdy mnohdy nerozuměl. A to nemluvím o to finále šestého dílu kupříkladu. To v mé hlavě i v srdci zůstane hodně dlouho. Už jenom kvůli tomu, že takhle skvěle zpracovanou záležitost jsem za poslední dobu hodně dlouho neviděl. Ta druhá série určitě není k zahození. 2. série: O Final Space se dá napsat dost. Je to záležitost, která je mnohdy naprosto ujetá a někdy má nezaměnitelné kouzlo humoru. To je klasicky vidět na tom, že nějaké epizody jsou naprosto o ničem a připomínají start první série, a poté zde jsou epizody, které mě nějakými svými hláškami dostávají více do kolen než některé komedie, kterým jsem letos udělal pět hvězd. Ale co z toho? Pokud máme jeden díl, který je skoro nadčasový a vtipný a poté takový, který je úplně o ničem, vyjde nám z toho tvrdý průměr. Koukat na druhou sérii bylo převážně spíše povinnost a donucení. Ale dalo se to. Dokážu si ale představit, že třetí série bude už moc. A seriál jako tento jich může plánovat deset. A nevím jestli na to budu mít čas a hlavně nervy. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Hodně zvláštní počin. Někdo by i řekl, že odpověď Netflixu na Rick and Morty. A jestli s nějakým úspěchem je nasnadě. Má to své. Jede si to své. To "své" je ale dosti sporné, protože kupříkladu já, jsem snad do třetího dílu nevěděl, co se děje a nebo o co tam vůbec jde. Je to hodně těžké na posuzování, protože je zde i nějaká určitá úroveň humoru, ta ale taky nefunguje úplně vždycky a někdy se sami sebe ptáte, co se to kurva děje? Ale! Své jsem si v tom našel. Docela jsem se těšil na další díly, i když jsem tomu někdy mnohdy nerozuměl. A to nemluvím o to finále šestého dílu kupříkladu. To v mé hlavě i v srdci zůstane hodně dlouho. Už jenom kvůli tomu, že takhle skvěle zpracovanou záležitost jsem za poslední dobu hodně dlouho neviděl. Ta druhá série určitě není k zahození. ()

Série 2 (2019) (S02) 

O Final Space se dá napsat dost. Je to záležitost, která je mnohdy naprosto ujetá a někdy má nezaměnitelné kouzlo humoru. To je klasicky vidět na tom, že nějaké epizody jsou naprosto o ničem a připomínají start první série, a poté zde jsou epizody, které mě nějakými svými hláškami dostávají více do kolen než některé komedie, kterým jsem letos udělal pět hvězd. Ale co z toho? Pokud máme jeden díl, který je skoro nadčasový a vtipný a poté takový, který je úplně o ničem, vyjde nám z toho tvrdý průměr. Koukat na druhou sérii bylo převážně spíše povinnost a donucení. Ale dalo se to. Dokážu si ale představit, že třetí série bude už moc. A seriál jako tento jich může plánovat deset. A nevím jestli na to budu mít čas a hlavně nervy. ()

Reklama

Reklama