Reklama

Reklama

Terrifier

Trailer 1

Maniak, skrývající se za maskou klauna jménem Art, si užívá halloweenskou noc po svém – brutálně vraždí každého, kdo mu přijde do cesty. To je i případ dvou mladých slečen, vracejících se z mejdanu. Budou mít šanci na přežití? Režisér Damien Leone navazuje tímto celovečerním filmem na svou krátkometrážní tvorbu o klaunu Artovi. (torture666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (162)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V podstatě to samé, co předchozí kraťas, jen přetáhnutý do celovečerní délky. Vraždící klaun i zde nahání své oběti za doprovodu povědomých syntezátorů (řekl tu někdo Carpenter?), navíc podpořený špinavým vizuálem sedmdesátkových grindhousů a několika kbelíky umělé krve. Očividně levné, ale vůbec ne špatné. Je to sice hodně primitivní naháněčka s dostatkem gore scén (ta s pilou jde dokonce už za hranice diváckého vkusu), ale jelikož mim-zabiják se poměrně činí a ženské hrdinky ho mnohdy odmítají dorazit, všelijak zmasakrovaných figurín přibývá. Komu tohle stačí, bude si asi chrochtat blahem. Na mě už to bylo - zhruba od poloviny filmu - až příliš natahované. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám na hodnocení na CSFD a říkám si: "Že by konečně dobrý horror?" Už po 5 minutách amatérského přehrávání dvou kurev, mi bylo jasné, že něco není v pořádku. Následně záběry v restauraci a krev, vypadající jako malinový koktejl, mi to jen potvrdily. Jediné, co bylo věrohodné, tak ten posraný hajzl. Ségra to po 30 minutách vzdala s dovětkem: "až skončí ta sračka, zavolej mne, podívám se na poslední díl "The Alienist". Já Terrifier bohužel protrpěl až do konce! Ztratil jsem naprosto zbytečně dalších 84 minut mého života! ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký snímok "Terrifier" je jednou z mnohých variácií na tému halloweenskeho horroru. Dej sa odohráva počas halloweenskej noci v meste Miles County. Vyčíňa tam démonický vraždiaci klaun (Art the Clown). Má odporný ksicht, veľké skazené zuby, desivý make-up, hnusný čierno biely kostým a mániu brutálne zabíjať nevinné obete. Moc toho síce nenakecá, vlastne nepreriekne ani jediné slovo, navydá žiaden zvuk. Za neho hovoria jeho krvavé, sadistické činy. V roku 2017 tento titul natočil podľa vlastného scenára režisér Damien Leone. Nie je to nič svetaborné. Žiadny ostrieľaný horrorový špecialista z toho nepadne na prdel. Ale za jedno pozretie to stojí. V predvečer sviatku všetkých svätých (na halloween) je to celkom dobrý filmový tip. *** ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věnováno památce Wese Cravena, George A. Romera a Toba Hoopera... Leone to zamýšlel dobře, jako čistokrevnou nepůvodní poctu krvavému odvětví hororu, v hlavní roli s psychopatickým magorem a iracionální partičkou dutohlavých obětí. A v tomhle směru se to dá, protože zdejší klaunský řezník je od pohledu děsivější než Jolanda ve spodním prádle a jeho výstupy s přehledem po celou dobu zabaví. Ale filmařsky je to prostě velká bída, kde na jeden dobrý nápad připadá deset ohranných klišé a diváka nic nemůže překvapit. I od filmů, jejichž primárním cílem je sledujícího zhnusit a fyzicky vyčerpat, vyžaduji trochu logiky a nějakou originální a přidanou hodnotu - a to tady (navzdory té okatě deklamované poctě) všechno bolestně schází.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo místy možná trochu moc i na mě. Přílišná surovost však není důvodem kazit celkové hodnocení. Námět totiž skrývá cosi poutavého, nepříliš logické počínání postav jsem si užíval, neboť dokáže zaručeně rozesmát a vyvražďování širého okolí chlapíkem v halloweenském převleku bylo poměrně originální. Napříč předpokladu, jsem si vlastně celkem užíval i na první pohled takto amatérský výtvor a míra mého nadšení se nejvíce odráží na mém kladném hodnocení. Skutečný problém tkví především ve scénáři. Ten je snad ještě prostší než levné porno. Vidím to zhruba na pomezí a dvouhodinový druhý díl si zřejmě nechám ujít. 50% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (11)

  • V jedné scéně ke konci filmu se Art (David Howard Thornton) projíždí na malé tříkolce. Je to odkaz na hororovou sérii Saw (od roku 2004), kde na tříkolce jezdí loutka klauna, kterého ovládá John Kramer (Tobin Bell). (noelcoward73)

Reklama

Reklama