Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Feeling tohoto pokračovania, sa z vyvražďovačky presúva do epickejších rozmerov, posúvajúc celý tento fenomén ďalej. Kam? To nám možno prezradí, po veľkom úspechu dvojky v amerických kinách, možno hneď niekoľko pokračovaní. A zrejme s ešte dlhšou minutážou, väčšou dávkou krvi a ľudských ostatkov. Tento snímoček, ho totižto ponúka v krystalicky čistej podobe. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po tom, čo malým mestečkom Miles County otriasla séria vrážd, ktorú mal na vine klaun menom Art, sa komunita snaží zabudnúť na tohto vraha. S príchodom Halloweenu sa však hororoví nadšenci začínajú prezliekať do jeho kostýmov a on sa stane miestnou legendou. A to nie je všetko. Art začne čoskoro v mestečku opäť úradovať a obetí bude tento rok ešte viac. - Napriek totálne prepálenej stopáži o trochu lepšie než prvá časť. Som rád, že už to má release za sebou, pretože shilling Brada Misku a spol. začínal byť už vážne iritujúci. Žánrových fanúšikov tento sequel poteší, ale že by takýto film dokázal prilákať nových hororových fanúšikov, tak to určite nie. Damien Leone vie, čo fanúšikovia takýchto hororov chcú, ale mne osobne sa nepáči jeho práca s klaunom. Omnoho viac by mi vyhovovalo, keby bolo Artovo zabíjanie plné fajnového gore doplnené o poriadne hlášky, pretože v niektorých momentoch sa to doslova žiadalo. Ďalšie nedostatky už som nezaznamenal, pretože bolo jasné, že sa to od celkom pozitívne prijatej jednotky velmi líšiť nebude, takže som vedel, do čoho idem. Som zvedavý, s čím režisér príde ďalej, pretože napriek tomu, že tieto dva Terrifier filmy neboli ničím výnimočným, si dokázal vybudovať pôsobivé žánrové renomé. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No to jsem se zase pobavil při čtení komentáře zdejšího hororovýho experta (alespoň on si to o sobě myslí) Psychora. Asi neví o čem je Splatter. Příběh je většinou vedlejší (což je i tady). Krev a gore to je oč tu běží. Na můj vkus ale film obsahuje spoustu zbytečné vaty s čímž souvisí i (podle mě)kurevsky přepálená stopáž. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Art tu je zas a masakruje svoje obete ešte s väčšou surovosťou a sadizmom. Že je to zvrátené hovädo viem už dávno a keďže som to očakával, prekvapiť ma to nemohlo. Užíva si to ešte viac ako minule. Svoje obete teraz nemusí naháňať, ale pekne si ich nájde doma či v aute. Som trocha prekvapený, že i keď aj táto časť sa vyznačuje silnými explicitnymi scénami, tak sa tu našiel čas i na aspoň trocha rozvinutie charakterov postáv. Asi preto ma film cez dve hodiny, ale takáto striedačka mi celkom vyhovovala. Dialógové nezáživne scény sa miešali s gore šťavnatými a slušne prevedenými. Nečakal som to, že to poviem, ale tento Art ma bavil. Nehrá sa na nič, na čo nemá a v podobne ladených filmoch sa prihliada hlavne na gore stránku a tu zvládol do cela solídne. A, že pritom je trocha vaty už nikomu neublíži. Tento film a mnoho ďalších boli stvorené len za jedným účelom, trocha obohatiť hororový žáner. A tu nemôžem zabudnúť nespomenúť Hotel Inferno 2: The Cathedral of Pain, ktorý mi to tu najviac pripomínal. Nie príbehom, ale krvavostou sú si veľmi podobne. A aj keď sa dávno o originalitu nejedná, tak i takéto dielko si nájde fanúšikov. A aj keď ja k nim zatiaľ nepatrím, tretí diel môže všeličo zmeniť  A tak to vyzerá, že klaun Art bude nová hororová ikona a po tejto časti, mu to aj celkom prajem. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Art ví jak, ups, tak trochu spoiler pro fantasty, se podařilo sehnat o něco víc prachů na druhý díl.  Pro mnohé je tak údajně zaděláno na hororovou ikonu. Tzv. okrajové publikum, považující rozlitý kečup a polámané špagety za formu umění/zábavy se značkou jen pro znalce, jásá a tleská ve stoje. Inu, ehm, každému to jeho, viďte. Já si dovolím malé přirovnání k mému oblíbenci, vlastně podobně tichému Jasonu Voorheesovi. Ano, co do spotřeby  výše zmíněných poživatin se s Artem nemůže srovnávat, ale co do zábavy a schopnosti vyprávět alespoň nějaký smysluplný příběh jej překonává i na Manhattanu  i ve vesmíru.  Leone je totiž amatér, možná i nadšený a možná i v něčem talentovaný,  ale už podruhé mne přesvědčil jen a pouze o tom, že zubatý klaun je jeho jedinou tvůrčí a vcelku úspěšnou myšlenkou. Sledovat pak přes dvě hodiny čiré dramatické, režijní a herecké zoufalství, které se v masturbačně dychtivých okamžicích Artových vstupů mění v kýžený a přepálený gorefest , se dalo vlastně jen přežít. Mimo gore trochu pobavila jen snová kydlovačka a skutečně mě nadchla jen  pekelně vydařená potitulková scéna.  A za tu nakonec ponechávám původní dvouhvězdičkové hodnocení s malinkou nadějí, že do třetice budou Artovy eskapády přece jen lepší. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu zazní celkem 30x slovo „fuck“. (noelcoward73)
  • Mistr (knižního) hororu Stephen King vyjádřil o filmu uznání na Twitteru: „Terrifier 2 vás vytrhne ze staré školy.“ (noelcoward73)
  • Artův (David Howard Thornton) make-up je podobný Marcelu Marceauovi, který byl legendárním francouzským mimem, jenž přežil nacistickou okupaci a zachránil mnoho dětí ve 2. světové válce. Byl respektován díky jedinečnému stylu pantomimy, dojímal publikum, aniž by pronesl jediné slovo, a byl světově znám jako „mistr ticha“. Toto přízvisko je v Artovi zobrazeno tím, že v žádném případě, ať už se s ním děje cokoliv, nevydá ani hlásku. (noelcoward73)

Reklama

Reklama