Reklama

Reklama

Čtvrtý návrat Adama Greena do strašidelné, krví zalité bažiny v rámci jeho oblíbené slasherové série. V roce 2007 došlo uprostřed bažin v louisianském Honey Islandu k brutální vraždě více než 40 lidí. Andrew (Parry Shen), jediný přeživší tohoto děsivého masakru, tvrdí, že je za něj zodpovědný Victor Crowley (Kane Hodder), který je místními považován za pouhý mýtus. Jeho tvrzení jsou lidmi brána na lehkou váhu, ale když se pak shodou okolností ocitne na místě původní tragédie, a hrozivý Crowley je nešťastnou náhodou vzkříšen k životu, musí dojít k nevyhnutelnému střetu Andrewa s krvežíznivým duchem své minulosti. (Israha)

(více)

Recenze (43)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Značka Hatchet je zárukou intelektuálne nenáročnej, no o to bujarejšej splatterovej zábavy. Táto séria si drží latku kvality stále na vysokej úrovni a úspešne sa vyhýba výkyvom. Inak tomu nie je ani v štvrtom pokračovaní, pomenovanom výstižne podľa známej ikony tohto filmu. Opäť sa tu objavuje charakterovo pestrá škála postáv a nie je núdza o komické situácie, nečakané reakcie, drsnohumorné hlášky či hektolitre striekajúcej krvi, ktoré sú už nezbytným trademarkom Hatchetu. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Režisér prvních dvou dílů Hatcheta to zkusil se čtvrtým dílem do třetice, ale mám z toho jeho pokusu takový rozpačitý pocit. I když je v jeho filmu pár dobrých černohumorných žertů a zábavných gore výjevů, myslím že většinu své tvůrčí munice už rejža vystřílel v jedničce. Ve srovnání s ní působí Victor Crowley aka Hatchet IV poněkud levněji, narychlo spíchnutě, nenápaditě. Ale žádné velké zklamání tahle vyvražďovačka není, kdo má podobná dílka rád, komu třeba přijde vtipné tepenné krvácení, vyhřezlé vnitřnosti, vraždící pololidská zrůda a podobně, zklamaný myslím nebude. Kvůli pěkné Lauře a ošklivému mutantovi zaokrouhluju nahoru. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Zatímco některé šikovné nezávislé hororové tvůrce, kteří byli před pár lety nositeli velkých žánrových nadějí, zkazil mainstream, takže z jejich posledních či nadcházejících filmů už moc radosti nemáme (typicky třeba Adam Wingard), Adam Green se do sraček zahrabal svépomocí úplně sám, ani tu komerci k tomu nepotřeboval. Degen Crowley má tímto zoufalým rebootem už přesně o tři filmy více, než by býval potřeboval. Gratuluji. Poslední přírůstek do série nemá zajímavé nápady, nemá scénář, nemá fungující humor, nemá povedené gore, nemá herce a v neposlední řadě ani produkční zázemí, díky němuž by se na něj alespoň pěkně koukalo. Provar na všech frontách. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Pro sérii Hatchet mám slabost. Proto jsem se těšil na 4 díl, ale z nějakého důvodu jsem čekal něco jako "začátek". Díky názvu jsem čekal něco jiného. Co mi vadilo byla maska Crowleyho, přišla mi hodně levná a celkově moc nepovedená, a sám Hodder mi přišel takovej unavenej. Humor byl solidní a krvavé efekty parádní. Byl jsem rád že se vrátil jeden z herců z jedničky. Film se odehrává prakticky na jednom místě, což docela zklamalo, čekal jsem víc scén z bažin. A camea? V každém díle je pár hororvých ikon, tady je snad jen Rose a Tyler Mane, takže lehké zklamání. ale film mě na jedno zkouknutí bavil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký horor „Victor Crowley“ je dle mého úpadkem v sérii a nepomáhá tomu ani skutečnost, že Adam Green tu má celkem tradičně dobré masky a dobré gore. I když tentokrát mi ani nepřišlo, že je gore moc nápadité, spíše mi to přišlo jako nudné přešlapování na místě. Jako hezké, že se Green rozhodl pojmout film staticky, ale je to vlastně jen zabíjení sedících kachen, které podobně nudně, jako to probíhalo. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama