Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šestnáctiletý mládenec, začínající rockový nadšenec, si sice vyhlédne nádhernou kytaru, avšak záhy zjistí, že nemá dost peněz. Marně žádá rodiče, aby mu pomohli. Posléze se pokouší potřebné finance sehnat na vlastní pěst. Jedná se o nepříliš věrohodnou normalizační moralitu, která měla dospívající mládež vést k žádoucím vzorcům chování. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Neměl by být oficiální distributor politicky nezaujatý? Tady se zdá, že obsah sepisoval zarytý člen chátry dvou sedmiček. Každopádně je nutné si přiznat, že se jedná o poměrně slabý film, i když několik vtipných momentů by se našlo. Nejvíc mě pobavila ta malá Adélka, jak vyhrávala po hospodách a následná scéna s esenbákem, což v mém hodnocení vytáhlo z původně zamýšlené 1 * na slabé 2. Naopak role nové spolužačky toho mladistvého kytaristy mi přišla celkem zbytečná. A už vůbec se mi nelíbilo, že fotr od rodiny dělal nádeníka jakémusi papaláši s vilou, bazénem a saunou. Škoda že Učíková nedostala šanci ve více filmech, dle mého zde hrála velmi dobře. Že by rodiče po listopadu dostatečně nepoklonkovali havlérce? 35% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

No já nehrál na elektriku a ani na ní nešetřil. Ale lepil jsem plastikové modely letadýlek a krom letadel z DDR a samozřejmě našeho Směru a Kovozávodů Prostějov se tu toho krom zpola nelegálních burz na Spartě od jiných většinou západních výrobců moc sehnat nedalo. A to všechno stálo prachy, hodně prachů a ty já neměl. Z kapesného se toho moc ušetřit nedalo a tak člověk musel začít podnikat. Voják se stará, voják má - praví jedna moudrost. A jelikož u nás v domě v přízemí byl obchod ovoce-zelenina a v průjezdu do dvora haldy papírových beden byl byznys plán hotov. Povolení si je brát jsem dostal, doskonce s povděkem a jelikož v dostřelu byla sběrna surovin v Rámové, tak jsem to tam tahal. Předtím však poctivě z každého spoje beden vyndaval kovové svorky aby to byl čistý karton a měl jsem tak nárok z každého kila na 1 Kčs. Na stříbrnou anglickou barvu Humbroll (nejlepší stříbrná všech dob! '.-) jsem musel vytřídit a odvézt 30 Kg papíru... O tom, že se mi to v Dlouhé xkrát na dvoukoláku rozsypalo a já běsný vzteky se to snažil ke sběrně nějak v kuse dotáhnout tu ani nebudu psát... Eh... kterej mladej týnejdžr dneška by se tak snažil co?! Komunisty na ně!!! --- Proč to teda tady píšu ? Protože chápu. Chápu tu sílu co hrdiny popoháněla k vydělávání a moc se mi líbila oddanost věci od malé sestry. Holčička mi moc sympatická nebyla, ale lidsky mi strašně sedla. Film je tedy hezký nejen z té člověčí stránky, ali je zajímavý i něčím jiným. Lidé dnes neustále nadávají na to jak to ve městech vypadá, tohleto a támhleto, chodníky hrozné, silnice hrozné, když se opravují a jsou uzavírky také hrozné.... Ale podívejte jen v tomto filmu v jak neutěšeném prostředí jsme v tom roce 1989 žili. Vše zašlé, úplně všechno. Domy, ulice, nábřeží... i lidi. Od filmu jsem moc nečekal, ale nakonec celkem zaujal a rozhodně bych jej nestrával tak jak činí někteří zde. Ode mně je to za tři stovky do sklenice, ty zelený se sedlákem a selkou ! :-) * * * ()

Reklama

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Nečekaně pěkný film z roku 1989. Bohužel tenkrát ve víru událostí tzv. sametové revoluce jaksi upadl v zapomenutí. Mimo jiné své přednosti je v něm zychyceno pužívání počítačů IQ 151 ve škole. Kromě hezkého hereckého výkonu Martina Kukly (Hynka) mě svým výkonem překvapil i Oldřich Vízner. Byl jsem velmi potěšen, že jsem ve filmu zahlédl i Rudolfa Pellara. Film vřele doporučuji ke zhlédnutí nejširším věkovým vrstvám. Ještě musím dodat, že nesdílím názor prezentovaný v oficiálním textu distributora „Jedná se o nepříliš věrohodnou normalizační moralitu, která měla dospívající mládež vést k žádoucím vzorům chování“. Skoro bych řekl, že se tu tento text objevil nedopatřením, protože opak je pravdou. Tvůrcům filmu se podařilo film oprostit od tehdejších politických trendů a natočit film založený na trvale platných hodnotách. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Krásný, úsměvný pubertální příběh o klukovi, který sní o své elektrické kytaře. Vydatně podporovaný svou malou, umíněnou ale správnou sestrou nakonec zjistí, že největší radost je překvapit někoho jiného. Oldřich Vízner a Lenka Termerová v roli rodičů skvělí, překvapila mě velice i herecká nadšenost dvou hlavních protagonistů filmů, ač neherců. Je škoda, že to byla nejspíš jejich první a jediná role. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Proboha! Tohle je jeden nejhorší film s dospívajícím hrdinou vůbec. Kluk si chce koupit elektrickou kytaru, na kterou ale nemá peníze. A tak začne šetřit a bere jakoukoli práci. Některé mu klapnou, jiné ne. Ten kluk měl jediný štěstí, že měl tak dobrou ségru. Vůbec jsem nepochopila roli tý sexy barbíny, co nastoupí ke klukům na průmyslovce do třídy. Proč? Proč pořád tancuje, cvičí a ukazuje prsa? Proč? ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V závěru filmu hraje v dětské kapele na bubny tehdy patnáctiletý Lukáš Doksanský. K roku 2020 byl členem legendární české metalové kapely Arakain, kde působil jako bubeník už 16 let. (rublik05)

Reklama

Reklama