Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kubrickovi se líbily ženy. Přesněji řečeno jeden typ žen - vyskoké, štíhlé a malými ňadry. Přesně takové se v jeho filmehc objevují, alespoň na chvilí a pokud možno bez zbytečného oblečení. Ani v sedmdesáti svůj vkus nezměnil. Může nás to překvapit, že jako svůj poslední filmy natočil ten nejerotičtější film své kariéry po Olověné vestě. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vizuálně dokonalý náhled do nitra lidského. Vážně naprosto skvělé, jak jsou tu různé myšlenkové pochody, pocity a nálady převedené do audiovizuálna. Z valné části za to můžou Kubrickovo klasické trademarky (skvostně dlouhé záběry beze střihu, hudební doprovod pomocí klasiky), ovšem zase použité jinak a originálně. Ano, osobně bych ocenil trochu víc psychedeličnosti a tajemnosti, to ale neubírá nic na technických kvalitách, jen na těch pocitových, subjektivních, prostě tu chybí to NĚCO, co má Barry Lyndon, Odysea, nebo Mechanickej pomeranč. ps: a hele, můj komentář č. 2222, volejte sláva a tři dny se radujte ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Po skončení Eyes Wide Shut som sa cítil ako zbitý pes - koniec, finito, ende, práve som dopozeral posledný film Stanleyho Kubricka a už nebude žiadny ďalší, ktorý by ho prekonal. Tento komentár by som preto poňal ako rozlúčku z režisérom, ktorý v histórií filmu skutočne nemal obdobu, s režisérom, ktorý navždy zmenil môj pohľad na filmy ako také, s režisérom, ktorý si vždy išiel svojou vlastnou cestou a tvrdohlavo sa odmietal podriaďovať všeobecným konvenciám, čím si pohneval mnohých, vrátane Filmovej akadémie, ktorá mu nikdy (!), opakujem, nikdy neudelila Oscara za najlepšiu réžiu. Uctime si preto jeho pamiatku minútou ticha... Dosť! Zotrime slzy z tváre a utíšme svoj smútok s vedomím, že teraz, práme v tomto momente, tam niekde nad nami Kubrick, Ejzenštejn, Tarkovskij, Renoir, Méliès a ďalší priekopníci filmového plátna hrajú písaný mariáš... a rozprávajú sa o filmoch. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Geniální završení Kubrickovy kariéry a vlastně souhlasím s jeho "senilním" názorem, že se jedná o jeho nejlepší film. Chemie mezi oběma hlavními představiteli je neuvěřitelná. Absolutně hypnotická záležitost, která mě dostala na jinou úroveň vnímání, přesto je to zároveň "přízemně" napínavý mysteriózní thriller s obrovským erotickým nábojem a řadou víceznačných symbolů, které umí zamotat hlavu. Ligetiho Musica Ricercata nebo Druhý waltz od Šostakoviče jsou použity naprosto dokonalým způsobem a celý film je konstantní sevření, které se ještě znásobí ve svém vyústění. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Úvod se nese hlavně ve znamení ne tak úplně dobře fungujícího manželství Williama a Alicie (výborní Cruise a Kidman), který je korunován skvělým dialogem. Pak se to začne pěkně zamotávat, vzrůstá napětí (perfektní klavírní hudba) a ve vzduchu je cítit spiknutí (a člověk očekává nějaké zajímavé rozuzlení). A pak...zazní slovo FUCK z úst Nicole Kidman a hle diváku, obdivuj tu skvělou pointu. Jestli TO má být vyvrcholením 2 a půl hodinového filmu, pak si rozhodně nejdu stoupnout do řady obdivovatelů režisérova díla, ale místo toho pokračuju ve své zatím neúspěšné cestě za pochopením údajné Kubrickovy geniality. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Film si získal velkou oblibu u konspiračních teoretiků. Podle některých za něj dokonce Stanley Kubrick zaplatil životem. (L_O_U_S)
  • Ve scéně v ordinaci, kde Dr. Harford (Tom Cruise) vyšetřuje mladého chlapce, vidíme maminku stojící v pozadí, kterou si zahrála nevlastní dcera samotného režiséra Katharina Kubrick. Mladého pacienta ztvárnil její syn Alexander. (Dandy95)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama