Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

Fr 

všechny recenze uživatele

„VIDĚL JSEM V ŽIVOTĚ HODNĚ, ALE NIKDY NIC JAKO TOHLE. A NIKDY TAKOVÉ ŽENY…“ /// Kubrickův vánoční příběh, ve kterým místo Santy poletuje Cruise, anděly nahrazuje Nicole a místo skřítků sledujeme strašidelnou párty plnou nadrženejch bobříků. Pomalu plynoucí… přes dlouhej tanec, manželskou rozmíšku, procházku v ulicích… se dostaneme tam, kde mistr Kubrick fantasticky čaruje s filmovou atmosférou a hraje s lidskejma emocema. Často přemejšlím, jestli mu s tím nepomáhal Lynch… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) „Snovou novelu“, kterou napsal v roce 1926 Arthur Schnitzler číst nebudu. 2.) Život můj je jeden dlouhej šuk. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Údajně psychologický film. Já bych řekl, že spíše psychoanalytický. Problémy manželství a zdánlivého vyhasnutí manželské erotické touhy jsou rozebrány ze všech možných hledisek zcela v duchu Sigmunda Freuda. Buď zůstaneme na povrchu a z díla nám zůstanou jen příjemné či rozporuplnější pocity, anebo se pokusíme chápat skrytější podtóny a snad si odneseme i cosi hodnotnějšího. Třeba POMOvu myšlenku - nevím, jestli to takto myslel i Schnitzler, ale o to tady asi nejde. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Nebyl jsem si moc jistý, co od filmu přesně čekat ale i tak jsem se do něj pustil no a musím říct, že mistr se opět trefil do mého vkusu. Možná to přišlo jen mě, ale být snímek černobílý a hrát v něm James Stewart tvrdil bych, že to natáčel sám Hitchcock, protože tou atmosférou mi ho to nesmírně připomínalo. Zbytek ale ryze Kubrickovský a to finální poselství mě jenom utvrdilo, že se jedná o další vynikajicí dílo zasloužilého génia. R.I.P. Stanley Kubrick ()

petero 

všechny recenze uživatele

Preboha. Kôli takejto bezvýznamnosti zabili Cruise i Kidmanová 3 roky svojho života. Svedčí to iba o tom že Kubrick je neschopný režisér. Ako je možné že tie erotické scénky nie sú vôbec erotické? To má byť akože fajn?. Zatiaľ každý film v ktorom hrali Tom a Nicol spolu považujem za skvelí. Toto je o ničom! Po 2001 A Space Odyssey a Shining je Eyes Wide Shut ďalší film ktorý ma ničím nezaujal a predčasne som ho zrušil. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V první chvíly Eyes Wide Sht vypadá spíš jako nějaký komorní drama o manželství, ale to jsem ještě netušil, jak to Stanley rozjede . Zhruba od první čtvrtiny se to neskutečně rozjede a čim dál tim víc se to přiklání k vynikajícímu mysterióznímu thrilleru a přibývá záhadných scén i rozhovorů, takovej vývoj filmu jsem vůbec nečekal a docela mě dostal, ale přece jen výtky bych měl, podle mě to chtělo ještě nějakej šokující zavěr nebo mezizávěr, trošku mi to přišlo vyřešený až moc v poklidu a některý otázky, který příběh vytvoří vůbec nebyly zodpovězeny, což mi docela vadí, protože bych docela rád znal odpověď, když už to bylo nakousnutý a já byl přnucen o tom přemýšlet, ale to už bych chtěl asi moc. Co se týká hereckýho obsazení, tak tady se Stanley Kubrick rozhodně nesekl, Tom Cruise jek fakt skvělej, stejnětak i Nicol Kidman, i když dostala o mnoho míň prostoru. Určitě tomu pomohlo i to, že v tu dobu byli manželé. Myslim, že to je až nečekaně kvalitní film a to i když Stanley Kubrick byl vynikající režisér ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Film si získal velkou oblibu u konspiračních teoretiků. Podle některých za něj dokonce Stanley Kubrick zaplatil životem. (L_O_U_S)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama