Reklama

Reklama

Spalující touha

  • Česko Eyes Wide Shut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zámožný newyorský lékař William Harford pomalu upadá s manželkou Alicí do vztahového stereotypu. Nečekaně ho však naruší Alicino přiznání, že během dovolené tolik toužila po sexu s pohledným námořníkem, že by se kvůli tomu vzdala manžela, dítěte i současného života. Žárlivostí zmítaný William odmítne možnost milostného dobrodružství s dcerou svého pacienta i s prostitutkou, ale zlákán vyprávěním kamaráda Nicka pronikne na utajenou luxusní orgii, jejíž účastníci s karnevalovými maskami provádějí záhadný sexuální rituál. Je však odhalen a před nejasným trestem ho zachrání jedna z dívek, která nabídne, že se místo něj obětuje. Zanedlouho William objeví její tělo v márnici. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (769)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho předlouho jsem se chystal na tento film. No a když už jsem se dočkal, tak jsem prvních dvacet minut měl co dělat, abych přijal poetiku filmu. Pomalé, intenzivní vyprávění ale naštěstí nabírá na obrátkách a po půl hodině se rozjíždí hodně slušný psychologický kolovrátek spolu s mysteriózní atmosférou amerických thrillerů devadesátých let. Nakonec se musím přiznat, že jsem z filmu Kubricka cítil na sta honů. Dokonce jsem místy měl i pocit, že nejsem ve filmu Eyes Wide Shut, ale že koukám na nějaké pokračování Osvícení. Kamerové záběry nebo intenzivně kousavá hra na piáno, mě utvrdila v tom, že tento film je opět naprosto jedinečným zážitkem, kterých aby divák pohledal. Závěr sice mohl být trošku údernější a nemusel skončit pouhým "fuck", ale jinak dobrý. Kubrick jak se patří. Podobných tvůrců dneska moc nenajdete...spíš vůbec. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední snímek legendy a génia Stanleyho Kubricka, který nás tentokrát nezavede do Vietnamu či do vesmíru, ale do předvánočního New Yorku. Film o představách a erotickém životě člověka je natočen přesně tak jak jsme u Kubricka zvyklí, tedy pomalu odsýpající příběh vyprávěn tou nejlepší filmařinou. Tom Curise předvádí, alespoň v mých očích, jeden ze svých nejlepších výkonů. Nicole Kidman, která dostala méně prostoru než Cruise, zahrála na jedničku a určitě se nenechala zastínit. Pro mě je až s podivem, že si nikdy Kubrick neodnesl Oscara za režii, protože takovou filmařinu, jakou předvádí ve svých dílech, hned tak neuvidíte. Nedám sice plný počet, ale částečně také z důvodu, že tohle rozhodně není jeho nejlepší snímek, i když po filmové stránce určitě patří na vrchol. Myslím, že Stanley Kubrick se rozloučil famózně. Jediný co mi na jeho tvorbě vadí, je fakt, že natočil relativně málo filmů :(........ ()

Reklama

2Pac 

všechny recenze uživatele

Úžasne...v druhej polovici filmu som začal " nenávidieť" Kubricka. Neznášam totiž,keď sa so mnou niekto zahráva a ja neviem na čom som.To čo tento film, nedokázal žiadny iný (snáď sa mu približuje The game).Išiel som to pozerat s tým,že to je film o nejakej kríze vo vzťahu...a ono to skutočne aj je, hoci to tak 15 minút pred koncom pre mňa vôbec nevyzeralo.Genialne natočené dielo... ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takovouhle erotickou a dráždivou atmosféru nenajdete ani v nejlepším pornu! Skvělý epitaf mistra Kubricka, odcházet se má přeci ve velkém stylu, ale měl samozřejmě mnohem lepší filmy, tahle moderní podívaná už není tak "Kubricovskou", jak jsem byl zvyklý, ale přesto silný nadprůměr, přes poměrně dlouhou stopáž to uteklo opravdu rychle a Vruise hrál dobře a Kidman byla vážně vzrušující. Takhle se mají točit erotické filmy! ()

brit84 

všechny recenze uživatele

Film, vymykající se, dle mého názoru, dosavadnímu mistrovu stylu filmařiny. Naprostá preciznost kamery zůstala (kdo viděl Život v obrazech, ten ví, že některé rutynní scény se natáčely po mnoho dní), avšak příběh se mně zdál postavený trochu na vodě. Především množství náhod, které přivedou Cruise na setkání je zarážející. Bral bych to pouze v případě, že by ho na sraz někdo chtěl dostat, což je v příběhu naprosto vyvráceno. Shrnuto, poměrně zajímavá tečka ikony filmu jménem Stanley Kubrick. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (59)

  • Ve scéně v ordinaci, kde Dr. Harford (Tom Cruise) vyšetřuje mladého chlapce, vidíme maminku stojící v pozadí, kterou si zahrála nevlastní dcera samotného režiséra Katharina Kubrick. Mladého pacienta ztvárnil její syn Alexander. (Dandy95)
  • Nad kavárenským stolkem, u něhož William Harford (Tom Cruise) čte v novinách zprávu o bývalé královně krásy, která se předávkovala drogami, visí reprodukce obrazu "Astarte Syriaca" od malíře Danta Gabriela Rossettiho, jehož manželka a múza Elizabeth Siddal zemřela po předávkování laudanem. (Maudeleyn)
  • Stanley Kubrick a kameraman Larry Smith před natáčením testovali několik druhů filmových materiálů a nakonec se rozhodli pro jeden, který společnost Kodak již přestala vyrábět. Kodak jim ale přesto slíbil, že jim dodá tolik cívek tohoto filmu, kolik bude pro projekt potřeba. (don corleone)

Související novinky

Tom Cruise se vrací k Warnerům

Tom Cruise se vrací k Warnerům

10.01.2024

Když byl Tom Cruise ještě jednadvacetiletým mladíčkem, jeho průlomem byla role Joela Goodsena, jenž si ve filmu Riskantní podnik chtěl vyhodit z kopejtka. Ten vzešel ze slavného studia Warner… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno